SiolNET. Trendi Film in TV
2,68

termometer

 • Messenger
 • Messenger

Rusi načrtujejo svojo serijo o Černobilu: v njej so za nesrečo krivi Američani #video

2,68

termometer

Ruski provladni mediji ne varčujejo s kritikami na račun HBO-jeve uspešnice Černobil, češ da prikazuje izkrivljeno resnico.

Černobil Trendi Kako je Černobil zapolnil praznino, ki jo je pustila Igra prestolov #video

Ni presenetljivo, da je HBO-jeva serija Černobil postala senzacija tudi v Rusiji, množično se je lotevajo tudi tamkajšnji mediji. A tisti, naklonjeni Kremlju (takšni so v večini), o seriji poročajo predvsem zelo kritično.

Najbolj priljubljen ruski tabloid Komsomolska pravda je na primer zapisal, da je povsem mogoče, da skušajo konkurenti ruskega državnega jedrskega podjetja Rosatom s to serijo omadeževati podobo Rusije kot jedrske velesile. Časopis Argumenti i fakti, ki je v lasti moskovske občine, je serijo označil za "karikaturo, ne pa resnico".

Černobil Foto: IMDb

"Manjkajo le še medvedi in harmonike," pa je po poročanju opozicijskega medija Moscow Times izjavil glavni voditelj na vladni televiziji Rusija 24. Zatrdil je tudi, da HBO-jeva serija povsem zmotno prikazuje, da sovjetske oblasti niso hotele priznati svojih napak in da so zato zakrivile niz tragičnih dogodkov.

Zdaj v Rusiji že načrtujejo svojo različico televizijskega Černobila, poroča Moscow Times. Televizija NTV, ki je v lasti Gazproma, je napovedala snemanje serije, v kateri bodo prikazali, kako je černobilsko jedrsko elektrarno sabotiral agent ameriške obveščevalne agencije CIA.

Černobil Foto: IMDb

"Obstaja teorija, da so se v jedrsko elektrarno v Černobilu vtihotapili Američani," je Moscow Times citiral režiserja Alekseja Muradova, "in marsikateri zgodovinar ne zanika tega, da je bil na dan eksplozije v elektrarni prisoten sovražni obveščevalec." Ruska televizijska zgodba o černobilski katastrofi bo zato govorila o agentu KGB, ki skuša ustaviti ameriške vohune.

Preberite še:

Pripjat Trendi Černobil: manj radioaktivne nevarnosti, več težav s turisti #video Černobil, psi Trendi Černobilski psički so končno na voljo za posvojitev #video

Komentarji

11

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

 • Koleraba / 08.06.2019. ob 20:19 +7 0

  Rusija, Kitajska, S. Koreja..vse je to ista propaganda. Vedno "potrebujejo" sovražnika, samo zato da s svojo bolano ideologijo navidezno držijo skupaj nacijo, ki se ji bolj dopade gledati na zahod. Kimiju in Kitajcem uspeva dokaj dobro, Rusija pa seveda mora naložit gor svojo "resnico".

  +7 0
 • johann / 08.06.2019. ob 20:21 +7 0

  Komunisti v Rusiji so seveda poskušali zatajiti nesrečo in bi jim verjetno za nekaj časa tudi uspelo, če jih ne bi odkrili Skandinavci. Se pa spomnim, kakšna panika je nastala med ljudmi, ko je to prišlo na dan, čeprav je komunistična oblast na vse načine poskušala minimizirati tragedijo. No, na koncu so vendarle rekli, da se naj ne uživa zelenjave in sadja, najbolj pa so bile kontaminirane gobe.

  +7 0
 • cuota / 08.06.2019. ob 17:46 +3 - 1

  Rusi so kot kroati,vsi so krivi razen njih ....

  +3 - 1
Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin