Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
24. 7. 2018,
8.38

Osveženo pred

5 let, 9 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,54

6

Natisni članek

Who is America? Sacha Baron Cohen Jason Spencer

Torek, 24. 7. 2018, 8.38

5 let, 9 mesecev

Republikanski politik na televiziji spustil hlače in vzklikal žaljivke #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,54

6

Who is America | Foto YouTube

Foto: YouTube

Potem ko je politik iz zvezne države Georgia nastopil v drugi epizodi serije Who is America?, novem projektu Sache Barona Cohena, ga pozivajo k odstopu. Pred kamero je namreč izrekel vrsto (milo rečeno) slabo izbranih besed.

V nedeljo je ameriška TV-mreža predvajala drugi del serije Who is America? (Kdo je Amerika?), satiričnega poldokumentarca, v katerem se znani komik Sacha Baron Cohen, zamaskiran v različne like, pogovarja z vidnimi ameriškimi politiki, iz njih vleče dvomljive, pogosto nekorektne izjave in jih spravlja v precej neroden položaj.

Sacha Baron Cohen
Trendi Užalil je Slovenke in Kazahstan, zdaj se je spravil na Američane #video

Še posebej neprijetno je te dni republikanskemu politiku Jasonu Spencerju iz zvezne države Georgia, kateremu se je Baron Cohen predstavil kot polkovnik Erran Morad, protiteroristični strokovnjak iz Izraela.

Baron Cohen oziroma Morad je s Spencerjem posnel prispevek, v katerem ga je učil svojih protiterorističnih trikov, na primer, kako vedeti, ali se pod burko skriva terorist. Moradov nasvet: osebo poskušaj s pomočjo palice za selfije fotografirati pod burko, medtem ko se pretvarjaš, da si stereotipen azijski turist. Spencer je njegovim navodilom sledil brez ugovarjanja.

Who is America | Foto: YouTube Foto: YouTube

Sledil je trening, kako preprečiti, da te ugrabi ISIS - s kričanjem je treba pritegniti pozornost. "V Ameriki obstaja ena prepovedana beseda," je Spencerja opozoril Baron Cohen, "to je beseda na 'n'. Zdaj pa imaš tri sekunde, da pritegneš pozornost." In Spencer je začel na ves glas kričati besedo, ki označuje temnopolte in seveda velja za izjemno žaljivo. "Si zmešan?" mu je dejal Baorn Cohen, "ta beseda je ogabna." Spencer je resno odvrnil: "Razumem."

A tudi pri tem se še ni končalo - Baron Cohen je Spencerju še pojasnil, da bo pripadnike ISIS-a najlažje odgnal tako, da jim pokaže golo zadnjico, češ da jih je najbolj strah, da bi dajali vtis homoseksualcev. Spencer je tako rade volje spustil hlače in pokazal, kako junaško bi odganjal teroriste.

Poglejte celoten posnetek:

Zavrnil poziv k odstopu

V ponedeljek je predsednik kongresa Georgie David Ralston Spencerja zaradi njegovega obnašanja v seriji pozval k odstopu. "Osramotil se je in bi moral takoj odstopiti," je sporočil. Na Spencerjev nastop se je odzval tudi guverner Georgie Nathan Deal. "Dejanja in besede, ki jih je uporabil Jason Spencer, so grozljive in žaljive. Njegovo obnašanje, za katero ni opravičila, me žalosti in se mi gnusi," je zapisal na Twitterju.

Oglasil se je tudi Spencer, opravičil se je za žaljivke, ki jih je izrekel, in za svoje obnašanje, med drugim kazanje gole zadnjice. Hkrati pa je zavrnil Ralstonov poziv k odstopu, poroča Guardian.

Spencer je imel sicer v svoji karieri že več spornih potez in izjav, med drugim je temnopolto politično kolegico opozoril, da je ne bodo "pričakali z baklami, ampak s čim konkretnejšim," če ne bo prenehala pozivati k odstranitvi konfederacijskih spomenikov.

Charlottesville
Novice V ZDA spopad med skrajnimi desničarji in njihovimi nasprotniki #foto
Ne spreglejte