Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
24. 7. 2014,
7.55

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Ljubljanski grad Kinodvor Ljubljana

Četrtek, 24. 7. 2014, 7.55

7 let, 12 mesecev

Prižigajo se zvezde in z njimi kino na Ljubljanskem gradu

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Na dvorišču Ljubljanskega gradu bodo zavrteli filmske kolute - s filmom Razredni sovražnik se odpira Film pod zvezdami, tradicionalni letni kino na Ljubljanskem gradu.

S filmom Roka Bička Razredni sovražnik bodo danes zvečer ob 21.30 na dvorišču Ljubljanskega gradu odprli letni kino Film pod zvezdami, ki bo vse do 16. avgusta ponujal projekcije na prostem. Med drugim bodo na ogled najnovejše stvaritve Wesa Andersona, Woodyja Allena, Luca Bessona in Martina Scorseseja ter Paola Sorrentina.

Pred Razrednim sovražnikom bodo zavrteli še kratki animirani film Špele Čadež z naslovom Boles.

Filmi, idealni za ogled na prostem Izbor filmov pripravlja Kinodvor skupaj z javnim zavodom Ljubljanski grad in Mestno občino Ljubljana (MOL). Kinodvor v program uvrsti filme, ki so zaznamovali preteklo sezono: nekatere izmed najbolj obiskanih filmov Ljubljanskega mednarodnega filmskega festivala LIFFe, Kinodvorovih pet najbolj gledanih filmov ter filme, ki so zaznamovali mednarodno filmsko sezono, kot so zmagovalci glavnih filmskih festivalov in dobitniki oskarjev.

Dodajo tudi filme, za katere se jim zdi, da so idealni za ogled na prostem, in filme, za katere menijo, da so bili na sporedu prekratek čas. Šest filmov programa Film pod zvezdami zavzemajo predpremiere. Pod zvezde bodo pripeljali dva naslova z letošnjega Berlina, dva iz canskega tekmovalnega programa, novi Allenov film Otožna Jasmine in novi Bessonov film Lucy.

Dvajset let od filma Šund bodo počastili tudi na grajskem dvorišču Na sporedu bo tudi kultni film Šund Quentina Tarantina, ki je nastal pred okroglimi 20 leti. S projekcijo želijo slediti oziroma posnemati prakso letošnjega filmskega festivala v Cannesu, ki je film ob 20-obletnici prejema zlate palme zavrtel na plaži.

Kino pod zvezdami prvič leta 2004 Film pod zvezdami se je pod tem imenom uveljavil že v času, ko ga je organiziral Festival Ljubljana skupaj z MOL in Slovensko kinoteko. V okviru ljubljanskega poletnega festivala so se filmski koluti na grajskem dvorišču prvič zavrteli leta 2004. S tem se je Ljubljana uvrstila med tiste evropske prestolnice, ki so že slovele po takšnem "starem načinu" ogledov filma.

Ne spreglejte