Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
2. 11. 2018,
15.00

Osveženo pred

4 leta, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,19

Natisni članek

priporočila film Quentin Tarantino TV Telekoma Slovenije

Petek, 2. 11. 2018, 15.00

4 leta, 6 mesecev

TV-priporočila

Popolna filmografija Quentina Tarantina #foto #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,19
Filmi Quentina Tarantina

Te dni imate odlično priložnost, da si na malih zaslonih ogledate prav vse filme velikega Quentina Tarantina – od prelomnih Steklih psov do izvrstnih Podlih osem – in še kakšnega, ki ga je ta vplivni filmski ustvarjalec režiral delno ali pa v njem samo igra.

HBO Genialna prijateljica
Trendi Ko najboljša prijateljica izgine brez sledu #video

Stekli psi (Reservoir Dogs, 1992)

Tarantinov celovečerni prvenec, poln črnega humorja, zabavnih citatov in presenetljivih preobratov, spremlja rop draguljarne v Los Angelesu, ki se spremeni v krvavo zasedo. Eden od šestih roparjev je policijski ovaduh, toda kdo? • V ponedeljek, 5. 11., ob 22.40 na Planetu 2.*

 | Foto: Tarantinov celovečerni prvenec, poln črnega humorja, zabavnih citatov in presenetljivih preobratov, spremlja rop draguljarne v Los Angelesu, ki se spremeni v krvavo zasedo. Eden od šestih roparjev je policijski ovaduh, toda kdo? • V ponedeljek, 5. 11., ob 22.40 na Planetu 2.*

Šund (Pulp Fiction, 1994)

Življenja dveh gobezdavih gangsterjev, ostarelega boksarja, čedne žene mafijskega šefa in mladega para roparjev v restavraciji se prepletejo v divje zabavno, nelinearno zgodbo o naključjih in pomenljivih podrobnostih. Zlata palma in oskar za najboljši izvirni scenarij. • V petek, 2. 11., ob 20. uri na Cinemax.* │ Tudi na HBO OD/GO in v videoteki Pickbox.

 | Foto: Življenja dveh gobezdavih gangsterjev, ostarelega boksarja, čedne žene mafijskega šefa in mladega para roparjev v restavraciji se prepletejo v divje zabavno, nelinearno zgodbo o naključjih in pomenljivih podrobnostih. Zlata palma in oskar za najboljši izvirni scenarij. • V petek, 2. 11., ob 20. uri na Cinemax.* │ Tudi na HBO OD/GO in v videoteki Pickbox.

Jackie Brown (1997)

Tarantinova odlična predelava romana Rumov punč Elmorja Leonarda spremlja stevardeso v srednjih letih (Pam Grier), ki za preprodajalca orožja (Samuel L. Jackson) čez mehiško mejo tihotapi denar. Ko jo pri tem zalotita FBI-jeva agenta, ji ponudita priložnost za sodelovanje in izhod iz godlje. • V torek, 13. 11., ob 23.25 na Cinemaxu 2.* │ Tudi na HBO OD/GO.

 | Foto: Tarantinova odlična predelava romana Rumov punč Elmorja Leonarda spremlja stevardeso v srednjih letih (Pam Grier), ki za preprodajalca orožja (Samuel L. Jackson) čez mehiško mejo tihotapi denar. Ko jo pri tem zalotita FBI-jeva agenta, ji ponudita priložnost za sodelovanje in izhod iz godlje. • V torek, 13. 11., ob 23.25 na Cinemaxu 2.* │ Tudi na HBO OD/GO.

TV-priporočila: Noč čarovnic
Trendi Ultimativen izbor grozljivk za noč čarovnic #foto #video

Ubila bom Billa 1 (Kill Bill: Vol 1, 2003)

Čeprav Tarantino obravnava Ubila bom Billa kot enoten film, vam bomo tega predstavili tako, kot smo si ga lahko ogledali v kinih – v dveh delih. V prvem spoznamo "Nevesto" (Uma Thurman) – odločno žensko, ki so ji vzeli vse, kar je imela; zdaj pa ima eno samo, brezpogojno nalogo: maščevanje svojim krvnikom. • V torek, 30. 10., ob 22.25 na Cinemaxu 2.* │ Tudi na HBO OD/GO.

 | Foto: Čeprav Tarantino obravnava Ubila bom Billa kot enoten film, vam bomo tega predstavili tako, kot smo si ga lahko ogledali v kinih – v dveh delih. V prvem spoznamo "Nevesto" (Uma Thurman) – odločno žensko, ki so ji vzeli vse, kar je imela; zdaj pa ima eno samo, brezpogojno nalogo: maščevanje svojim krvnikom. • V torek, 30. 10., ob 22.25 na Cinemaxu 2.* │ Tudi na HBO OD/GO.

Ubila bom Billa 2 (Kill Bill: Vol 2, 2004)

Maščevalna "Nevesta" se je v prvem delu znebila nekdanjih sodelavk O-Ren Ishii in Vernite Green (Lucy Liu in Vivica A. Fox), zdaj pa so na vrsti še Budd in Elle Driver (Michael Madsen in Daryl Hannah) ter seveda Bill (David Carradine), ki ga je prihranila za zadnjega. • V sredo, 31. 10., ob 0.15 na Cinemax 2.* │ Tudi na HBO OD/GO.

 | Foto: Maščevalna "Nevesta" se je v prvem delu znebila nekdanjih sodelavk O-Ren Ishii in Vernite Green (Lucy Liu in Vivica A. Fox), zdaj pa so na vrsti še Budd in Elle Driver (Michael Madsen in Daryl Hannah) ter seveda Bill (David Carradine), ki ga je prihranila za zadnjega. • V sredo, 31. 10., ob 0.15 na Cinemax 2.* │ Tudi na HBO OD/GO.

Smrtno varen (Death Proof, 2007)

Kaskader Mike (Kurt Russell) je strah vzbujajoči psihopat, ki tiči za volanom svojega bliskovitega smrtonosnega avtomobila in poskrbi, da se brezskrbna zabava nedolžnih deklet sprevrže v divji beg za njihova življenja. V ameriških kinematografih so film predvajali skupaj z grozljivko Roberta Rodrigueza Planet groze. • V sredo, 7. 11., ob 23.54 na Rete 4.

 | Foto: Kaskader Mike (Kurt Russell) je strah vzbujajoči psihopat, ki tiči za volanom svojega bliskovitega smrtonosnega avtomobila in poskrbi, da se brezskrbna zabava nedolžnih deklet sprevrže v divji beg za njihova življenja. V ameriških kinematografih so film predvajali skupaj z grozljivko Roberta Rodrigueza Planet groze. • V sredo, 7. 11., ob 23.54 na Rete 4.

Trendi OCENA FILMA: Django brez okovov

Neslavne barabe (Inglourious Basterds, 2009)

Med drugo svetovno vojno se skupina tajnih ameriških agentov pod vodstvom odločnega Alda (Brad Pitt) poda v okupirano Francijo z namenom, da brutalno pomorijo vplivne naciste, v njihove načrte pa se vmeša še lastnica pariškega kina. Christoph Waltz je za stransko vlogo nacističnega polkovnika prejel oskarja. • Film je na voljo v videoteki DKino.

 | Foto: Med drugo svetovno vojno se skupina tajnih ameriških agentov pod vodstvom odločnega Alda (Brad Pitt) poda v okupirano Francijo z namenom, da brutalno pomorijo vplivne naciste, v njihove načrte pa se vmeša še lastnica pariškega kina. Christoph Waltz je za stransko vlogo nacističnega polkovnika prejel oskarja. • Film je na voljo v videoteki DKino.

Django brez okovov (Django Unchained, 2012)

Film se dogaja dve leti pred ameriško državljansko vojno in spremlja osvobojenega sužnja (Jamie Foxx), ki se s pomočjo nemškega lovca na glave (Christoph Waltz) odpravi rešit svojo ženo iz jarma brutalnega lastnika plantaže (Leonardo DiCaprio). Oskar za izvirni scenarij in stranskega igralca (Waltz). • V soboto, 27. 10., ob 22.20 na Kanalu A.* │ Film je na voljo tudi v videoteki DKino.

 | Foto: Film se dogaja dve leti pred ameriško državljansko vojno in spremlja osvobojenega sužnja (Jamie Foxx), ki se s pomočjo nemškega lovca na glave (Christoph Waltz) odpravi rešit svojo ženo iz jarma brutalnega lastnika plantaže (Leonardo DiCaprio). Oskar za izvirni scenarij in stranskega igralca (Waltz). • V soboto, 27. 10., ob 22.20 na Kanalu A.* │ Film je na voljo tudi v videoteki DKino.

Podlih osem (The Hateful Eight, 2015)

Tarantinov drugi vestern zapovrstjo pripoveduje o potnikih kočije, ki se nekaj let po koncu ameriške državljanske vojne zatečejo v gorsko postojanko, kjer jih pričaka skupinica sumljivih tujcev. Film je slovitemu skladatelju Enniu Morriconeju prinesel dolgo odlašanega oskarja za izvirno filmsko glasbo. • Film je na voljo v videoteki DKino.

 | Foto: Tarantinov drugi vestern zapovrstjo pripoveduje o potnikih kočije, ki se nekaj let po koncu ameriške državljanske vojne zatečejo v gorsko postojanko, kjer jih pričaka skupinica sumljivih tujcev. Film je slovitemu skladatelju Enniu Morriconeju prinesel dolgo odlašanega oskarja za izvirno filmsko glasbo. • Film je na voljo v videoteki DKino.

Trendi OCENA FILMA: Podlih osem

Mesto greha (Sin City, 2005)

Dobrodošli v mestu, kjer prebivajo suroveži, pokvarjenci, razočaranci. Kultno in visoko stilizirano priredbo stripa Franka Millerja sta režirala Miller in Robert Rodriguez, Tarantino pa je kot gostujoči režiser posnel pogovor Cliva Owna in (mrtvega) Benicia del Tora v zgodbi Zajetno, mastno ubijanje. • V nedeljo, 28. 10., ob 3. uri na HBO.* │ Tudi na HBO GO.

 | Foto: Dobrodošli v mestu, kjer prebivajo suroveži, pokvarjenci, razočaranci. Kultno in visoko stilizirano priredbo stripa Franka Millerja sta režirala Miller in Robert Rodriguez, Tarantino pa je kot gostujoči režiser posnel pogovor Cliva Owna in (mrtvega) Benicia del Tora v zgodbi Zajetno, mastno ubijanje. • V nedeljo, 28. 10., ob 3. uri na HBO.* │ Tudi na HBO GO.

Štiri sobe (Four Rooms, 2015)

Nekega norega silvestrskega večera se mora nesrečni hotelski postrešček Ted (Tim Roth) ukvarjati s čarovnicami in peklenskimi otroki, ujame se v grenko romantično razmerje in poravna neko krvavo stavo. Tarantino je režiral zadnji segment te antološke komedije in v njem odigral slavnega režiserja. • V sredo, 14. 11., ob 7.55 na Cinemaxu 2.* │ Tudi na HBO OD/GO.

 | Foto: Nekega norega silvestrskega večera se mora nesrečni hotelski postrešček Ted (Tim Roth) ukvarjati s čarovnicami in peklenskimi otroki, ujame se v grenko romantično razmerje in poravna neko krvavo stavo. Tarantino je režiral zadnji segment te antološke komedije in v njem odigral slavnega režiserja. • V sredo, 14. 11., ob 7.55 na Cinemaxu 2.* │ Tudi na HBO OD/GO.

Od mraka do zore (From Dusk Till Dawn, 1996)

Nevarna izobčenca na begu (George Clooney in Tarantino) ugrabita pridigarja in njegova otroka. Na drugi strani meje se skrijejo v sumljivem mehiškem baru, ki se izkaže za tajno zatočišče krvoločnih vampirjev. Tudi ta film je režiral Robert Rodriguez, Tarantino pa mu ga je pomagal producirati. • V soboto, 27. 10., ob 0.05 na TV 1000.*

 | Foto: Nevarna izobčenca na begu (George Clooney in Tarantino) ugrabita pridigarja in njegova otroka. Na drugi strani meje se skrijejo v sumljivem mehiškem baru, ki se izkaže za tajno zatočišče krvoločnih vampirjev. Tudi ta film je režiral Robert Rodriguez, Tarantino pa mu ga je pomagal producirati. • V soboto, 27. 10., ob 0.05 na TV 1000.*

Serija Druga plat nogometa
Trendi Spoznajte še drugo, umazano plat nogometa #video

Napovednik filma Šund:


Programska mesta na televiziji Telekoma Slovenije

PROGRAM: PROGRAMSKO MESTO: OGLED NAZAJ*
Videoteka DKINO 5  
Planet TV │Planet HD 3│13 DA
Planet 2 │Planet 2 HD 22│24 DA
Planet PLUS │ Planet PLUS HD 21│23 DA
HBO On Demand │HBO GO 203│240  
HBO │ HBO 2 │ HBO 3 6 in 201 │ 204 │ 206 DA
Cinemax │ Cinemax 2 208 │ 209 DA
Videoteka Pickbox 242  
Kanal A 8 │ 15 (HD) DA
TV 1000 705 DA

*Možnost sedemdnevnega ogleda za nazaj velja za linearne programe.

HBO oktober
Trendi Izkoristite akcijsko ponudbo opcije HBO na televiziji Telekoma Slovenije in uživajte ob vrhunskih TV-vsebinah
Ne spreglejte