Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
19. 12. 2016,
15.58

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

Pompeji DKino Kit Harington Emily Browning Kiefer Sutherland zgodovinski film pustolovščina film katastrofe Vezuv Telekom Slovenije televizija

Ponedeljek, 19. 12. 2016, 15.58

6 let, 7 mesecev

V videoteki DKino!

Pompeji (Pompeii)

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
Pompeji

Epska pustolovščina režiserja Treh mušketirjev o romanci med sužnjem (Kit Harington iz Igre prestolov) in hčerko premožnega trgovca iz rimljanskega mesta, ki ga je uničil izbruh ognjenika Vezuv.

ZDA, Kanada, Nemčija/2014/115 min.
Režija: Paul W.S. Anderson
Glasovi: Kit Harington, Carrie-Anna Moss, Emily Browning, Jessica Lucas, Kiefer Sutherland, Jared Harris
Žanr: Akcijska zgodovinska pustolovščina
Ocena IMDb: 5,6/10

Epska zgodba sledi sužnju Milu, ki postane nepremagljiv gladiator in se zaljubi v Cassie, hčerko premožnega trgovca. Ker je mladenka že obljubljena podkupljivemu in vplivnemu senatorju, se zdi vsako upanje izgubljeno, toda sile narave na novo zavrtijo kolo usode.

Ob izbruhu ognjenika Vezuv si mora Milo izboriti pot na svobodo in rešiti svojo ljubezen, toda v kaosu apokalipse smrt preži na vsakem koraku.


V videoteki DKino si oglejte tudi: Konan barbar (Conan the Barbarian)


Pompeji | Foto:


Zanimivosti:

• Kretnja s palci je imela v času gladiatorskih iger drugačen pomen, kot smo ga vajeni iz filmov. Če je bil palec obrnjen navzdol, je to pomenilo, da naj zmagovalec zakoplje svoj meč v pesek in poražencu prihrani življenje, navzgor obrnjen palec pa je za poraženca pomenil smrtno obsodbo.

• Zvezdnik serije Igra prestolov Kit Harington je med pripravami na vlogo trpel za motnjo v doživljanju lastnega telesa oziroma telesno dismorfijo. S svojim telesom je postal tako obseden, da je obiskoval fitnes tudi po trikrat na dan. Prav telesna transformacija je bila eden od razlogov, zakaj je vlogo sprejel.

• Režiser Paul W.S. Anderson (franšiza Nevidno zlo, Trije mušketirji) je moral glavnega igralca zagovarjati pred obtožbami, da so na posterju in fotografijah njegove trebušne mišice digitalno poudarjene.

Pompeji | Foto:

• Kit Harington in Carrie-Anne Moss (Matrica, Memento) sta skupaj igrala že v grozljivki Silent Hill: Odkritje (2012).

• Vezuv, 1.279 metrov visok ognjenik ob obali Neapeljskega zaliva, približno deset kilometrov vzhodno od Neaplja v južni Italiji, je nazadnje izbruhnil leta 1944. Takrat je umrlo 49 ljudi. Najhuje je izbruhnil 24. avgusta leta 79, ko je uničil dve mesti – Pompeje in Herkulanum.

Pompeje je zasulo 30 metrov, Herkulanum pa pet metrov vulkanskega prahu. V izbruhu je umrlo približno dva tisoč ljudi, številna trupla, med njimi tudi trupli objetih zaljubljencev iz Pompejev, pa so izjemno dobro ohranjena.

Napovednik filma Pompeji:

Videoteka DKino na televiziji Telekoma Slovenije: programsko mesto 5.


Film si lahko ogledate tudi v HD-kakovosti!

Vsebine visoke ločljivosti so na voljo uporabnikom, ki dostopajo do televizije Telekoma Slovenije preko optičnih povezav Telekoma Slovenije, uporabljajo BOX in imajo vsaj HD ready TV sprejemnik.

Za preizkus delovanja HD-vsebin v videoteki DKino uporabite brezplačen predogled.

Ne spreglejte