SiolNET. Trendi Film in TV
0,03

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Po požaru v katedrali Notre-Dame bodo posneli TV-serijo

0,03

termometer

Notre Dame |  | Foto: Reuters
Foto: Reuters

Po požaru, ki je aprila močno poškodoval pariško katedralo Notre-Dame, bodo posneli televizijsko miniserijo. Producenta sta filmski koncern Pathe in Vendome Group, ki sta pridobila televizijske pravice za poročanje časnika The New York Times o vzroku požara ter prizadevanjih gasilcev in policije, da bi katedralo rešili pred popolnim uničenjem.

Novico o miniseriji je na televizijskem sejmu Mipcom v Cannesu sporočil Philippe Rousselet iz Vendome Gruppe. Za filmski portal Variety je povedal, da se je ideja zanjo porodila ob seriji Černobil, v kateri številni liki zgodbo pripovedujejo z različnih zornih kotov. Snemali jo bodo predvsem v Veliki Britaniji, bodo pa vanjo vključili osebe, ki bodo govorile različne jezike, s čimer želijo doseči, da bi serija delovala čim bolj organsko. Trenutno se Vendome Group in Pathe dogovarjata s scenaristi in priznanim britanskim režiserjem.

Požar Notre Dame, Pariz Novice V Notre-Dame najverjetneje zagorelo zaradi cigarete ali električne napake

Serija bo po pisanju spletnega portala Variety rekonstruirala dogodke 15. aprila. "Notre-Dame je več kot stavba, uteleša duha francoske kulture," je povedal Rousselet in dodal, da bo serija prikazala resnično zgodbo o tem, kaj se je dogajalo tisto noč, vendar ne bo govorila samo o dogodkih 15. aprila.

Prva televizijska produkcija za Pathe

Za francoski filmski koncern Pathe, ki je do zdaj produciral le kinematografske filme, bo to prva televizijska produkcija. Po besedah Ardavana Safaeeja, predsednika Pathe Films, je projekt odlična priložnost zanje, tako zaradi mednarodne prepoznavnosti katedrale Notre-Dame kot tudi obširne raziskave The New York Timesa.

Notre-Dame koncept Trendi Notre-Dame prihodnosti: bo pariška katedrala ozelenela? #video #foto

"Požar v Notre-Dame je bil velik šok najprej za Parižane, nato za celoten narod, v nekaj minutah pa je Pariz opljusnil še mednarodni val čustev," je povedal Safaee in dodal, da je bila Notre-Dame "biser naše arhitekturne in religiozne dediščine".

Francoski minister za kulturo Franck Riester je sicer v torek sporočil, da je za obnovo katedrale Notre-Dame že zbrana ali obljubljena skoraj milijarda evrov. Dodal je, da je še prezgodaj reči, ali bo do zdaj zbrana oz. obljubljena vsota zadostovala.

Za zdaj tudi ni soglasja, kakšna naj bi bila katedrala po obnovi. Aprilski požar je zrušil njen zgodovinski zvonik in nekateri zahtevajo, da je novi identičnega videza, drugi pa se zavzemajo za sodobnejšo različico.

Notre Dame Novice Požar v Notre-Dame in onesnaženje s svincem: kaj so oblasti prikrile prebivalcem?

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 1
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin