Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
11. 10. 2017,
9.21

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,93

2

Natisni članek

Gwyneth Paltrow Angelina Jolie Hollywood spolno nadlegovanje Georgina Chapman Harvey Weinstein

Sreda, 11. 10. 2017, 9.21

6 let, 6 mesecev

Po obtožbah o spolnem nadlegovanju ga je zapustila žena #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,93

2

Harvey Weinstein, Georgina Chapman | Foto Getty Images

Foto: Getty Images

Po razkritju, da je hollywoodski producent dolga leta nadlegoval več igralk in sodelavk, se je s podobno zgodbo oglasilo še več žensk, zdaj pa je njegova žena, znana modna oblikovalka, sporočila, da ga zapušča.

Hollywoodski škandal leta dobiva nove razsežnosti. V petek je odjeknilo razkritje New York Timesa, da je hollywoodskega vplivneža Harveyja Weinsteina več žensk obtožilo spolnega nadlegovanja, kar naj bi se dogajalo že več desetletij. V torek pa je Weinsteinova žena, modna oblikovalka Georgina Chapman, ki stoji za blagovno znamko Marchesa, sporočila, da ga zapušča.

"Srce se mi para zaradi vseh žensk, ki so doživele neznansko bolečino zaradi teh dejanj, ki jih ni mogoče oprostiti," je za revijo People izjavila oblikovalka. "Odločila sem se, da zapustim moža. Moja prioriteta je skrb za otroke in zdaj medije prosim, da spoštujejo mojo zasebnost."

65-letni Weinstein in 41-letna Chapman sta poročena od leta 2007 in imata dva otroka, sedemletnico in štiriletnika.

Video: Planet TV/Veronika Lavrenčič


Gwyneth Paltrow je o Weinsteinovem nadlegovanju povedala Bradu Pittu

Medtem je o svojih neprijetnih izkušnjah s producentom spregovorilo še več žensk, med njimi tudi več znanih igralk. Gwyneth Paltrow je za New York Times povedala, da jo je Weinstein spolno nadlegoval po tem, ko jo je najel za glavno vlogo v filmu Emma. Igralka, ki je bila takrat stara 22 let, je povedala, da jo je poklical v svojo hotelsko sobo, kjer se je je začel dotikati in ji predlagal masažo.

Gwyneth Paltrow in Harvey Weinstein (levo od nje) leta 1999 na podelitvi oskarjev, kjer je ona prejela oskarja za najboljšo igralko, film Zaljubljeni Shakespeare pa oskarja za najboljši film. | Foto: Reuters Gwyneth Paltrow in Harvey Weinstein (levo od nje) leta 1999 na podelitvi oskarjev, kjer je ona prejela oskarja za najboljšo igralko, film Zaljubljeni Shakespeare pa oskarja za najboljši film. Foto: Reuters

"Bila sem otrok, dobila sem službo in bila sem povsem prestrašena," je povedala Gwyneth Paltrow in pojasnila, da ga je zavrnila, nato pa za dogodek povedala Bradu Pittu, s katerim sta bila takrat v zvezi. Pitt je Weinsteina soočil s temi obtožbami, producent pa je igralko kmalu zatem posvaril, naj molči. "Mislila sem, da me bo odpustil," je še izjavila za New York Times.

Nadlegoval je tudi Angelino Jolie

Podobno je konec 90. let, ko je v kinematografe prišel njen film Srčne igre (Playing by Heart), doživela tudi Angelina Jolie. Za New York Times je povedala, da jo je Weinstein osvajal v hotelski sobi, a ga je zavrnila. "V svoji mladosti sem imela slabo izkušnjo s Harveyjem Weinsteinom, zaradi česar nisem hotela nikoli več delati z njim, prav tako pa sem pred njim svarila druge," je v elektronskem sporočilu za omenjeni časopis zapisala igralka. "Takšno obnašanje do žensk je nesprejemljivo v kateremkoli poslu in v katerikoli državi."

Ne spreglejte