SiolNET. Trendi Film in TV
2,61

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Ob razglasitvi najboljšega filma je jezno odvihral iz dvorane #video

2,61

termometer

Spike Lee
Foto: Getty Images

Ko so na Oskarjih razglasili zmagovalca v kategoriji najboljšega filma, je Spike Lee jasno pokazal, da se ne strinja z odločitvijo Akademije.

Režiser Spike Lee je bil vidno jezen, ko so za dobitnika oskarja za najboljši film razglasili Zeleno knjigo, poroča tiskovna agencija AP. Še več, režiser filma Črni KKKlanovec, ki je bil prav tako nominiran v kategoriji najboljših filmov in ki je dobil oskarja za najboljši prirejeni scenarij, je hotel protestno zapustiti dvorano, a so ga pri vratih ustavili, na svoj sedež pa se je vrnil šele, ko so ustvarjalci filma Zelena knjiga končali svoj zahvalni govor.

Dobitnikom oskarja za najboljši film ni hotelo ploskati več ljudi v dvorani, še poroča AP, med drugim tudi Jordan Peele, producent Črnega KKKlanovca, sicer pa režiser filma Zbeži!, ki je lani dobil oskarja za najboljši izvirni scenarij.

Tako se je Spike Lee veselil svojega prvega oskarja, ki ga je s Črnim KKKlanovcem dobil za najboljši prirejeni scenarij. Ob razglasitvi najboljšega filma je njegovo veselje splahnelo. Tako se je Spike Lee veselil svojega prvega oskarja, ki ga je s Črnim KKKlanovcem dobil za najboljši prirejeni scenarij. Ob razglasitvi najboljšega filma je njegovo veselje splahnelo. Foto: Reuters

V čem je težava?

Zelena knjiga je pred podelitvijo oskarjev sprožala mešane odzive. Nekateri so jo hvalili, češ da gre za poklon rasni strpnosti, po drugi strani pa je naletela tudi na precej kritik, mnogi so jo označili za zastarel, sentimentalen film, poln rasnih stereotipov. Med drugim si je prislužila tudi oznako zastarele različice oskarjevske uspešnice Šofer gospodične Daisy iz leta 1989.

Legendarni režiser, ki je šele zdaj dobil prvega oskarja, v preteklosti pa so ga po mnenju mnogih neupravičeno spregledali, se nedvomno uvršča med tiste, ki jih Zelena knjiga ni navdušila.

Zelena knjiga Trendi Oskarji 2019: najboljši film je Zelena knjiga, največ kipcev za Bohemian Rhapsody #video

"Kot da sem zaklet," je dejal v pogovoru z novinarji takoj po podelitvi, "izgubim vsakič, ko nekdo nekoga vozi." Pri tem je govoril o svojem filmu V vročici noči, ki na podelitvi, na kateri je slavil Šofer gospodične Daisy, ni dobil nobene nagrade. Po drugi strani pa je imel v filmih, jasno, tudi Zeleno knjigo, ki govori o temnopoltem pianistu in njegovem belopoltem šoferju.

Kljub temu se je pozneje vendarle toliko pomiril, da je pred fotografi poziral skupaj z Mahershalo Alijem, dobitnikom oskarja za najboljšo stransko moško vlogo - v filmu Zelena knjiga.

Spike Lee in Mahershala Ali Spike Lee in Mahershala Ali Foto: Getty Images

Posnetek podelitve si lahko ogledate na Planetu ob 22.30.

Oglejte si še:

Lady Gaga, Bradley Cooper Trendi Po Oskarjih vsi govorijo o nastopu Lady Gaga in Bradleyja Cooperja #video

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 10
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin