Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
27. 6. 2018,
12.19

Osveženo pred

5 let, 9 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,66

Natisni članek

Vice dokumentarna serija mesto sredi džungle

Sreda, 27. 6. 2018, 12.19

5 let, 9 mesecev

Njuna ljubezenska zgodba se ni srečno končala …

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,66
Vice - mesto v džungli del 1 | Foto Planet TV/Vice

Foto: Planet TV/Vice

Potem ko se je mlada, ambiciozna urednica Carly Schwartz iz hektičnega New Yorka odselila v komuno sredi džungle, se ji je življenje obrnilo na bolje. Prenehala je jemati antidepresive in po prvem poslabšanju je znova postajala srečna. Tudi zaljubila se je, a njen mehurček sreče je kmalu počil.

Zgodbo mlade Carly, njenega srčnega izbranca Estebana in mnogih drugih mladih ljudi, ki si želijo drugačnega življenja, lahko od ponedeljka do petka ob 22.30 spremljate v dokumentarni seriji na Planet TV.

V prvem delu zanimive dokumentarne serije Mesto sredi džungle, ki jo lahko od ponedeljka do petka ob 22.30 spremljate na Planet TV, smo spoznali mlado Carly, ki je bila ena od urednic priznanega Huffington Posta. Garala je vse dneve, se gnala za uspešno kariero v krutem medijskem svetu, a bila hkrati vse bolj tesnobna in depresivna, zaradi česar je pristala celo na antidepresivih. Nekega dne je slišala za mesto sredi džungle, ki rase sredi Paname, imenovano Kalu Yala, in se odločila, da se vključi v skupnost z namenom, da napiše članek.

Vice - mesto v džungli del 1
Trendi Ambiciozna urednica pustila vse in se odselila v džunglo

Carly se je zaradi depresije odločila vrniti iz naravne v urbano džunglo. | Foto: Planet TV/Vice Carly se je zaradi depresije odločila vrniti iz naravne v urbano džunglo. Foto: Planet TV/Vice

Življenje tam, stran od naporov urbanega sveta, brez telefonov, televizije in druge tehnologije, jo je v hipu povsem prevzelo, zato se je odločila ostati dalj časa. Med ustanovitelji je našla tudi ljubezen – mladega Estebana, ki v komuni skrbi za izobraževanje prišlekov.

Resort ima namreč na Facebooku svojo stran s skoraj 300 tisoč všečki in ljudje iz vsega sveta se lahko prijavijo, da pridejo tja živet za nekaj časa. Tam lahko študirajo najrazličnejše znanosti, hkrati pa izprežejo iz vsakodnevne hektičnosti modernega sveta ter se vrnejo h koreninam in samemu sebi.

A za Carly se stvari niso izšle, kot je načrtovala. Potem ko je na lastno pest nehala jemati antidepresive, se je depresija vrnila. In to v tako hudi obliki, da se je odločila zapustiti idilično skupnost sredi panamske džungle in za seboj pustiti celo Estebana.

Se bo Carly vendarle vrnila v Estebanov objem in v idilično komuno sredi panamske džungle? Preverite nocoj ob 22.30 v novem delu dokumentarne serije na Planet TV!

Carlyjin odhod je Estebana močno užalostil. | Foto: Planet TV/Vice Carlyjin odhod je Estebana močno užalostil. Foto: Planet TV/Vice

"Sesulo me je. Nisem več zmogla," je odkrito povedala Carly. "Ob misli, da sem tam, sem se počutila ohromljeno, prestrašeno. V Kalu Yali sem iskala utopijo. Iskala sem čudovito skupnost, ki mi bo spremenila življenje in me povezala z naravo. Vse bo usklajeno. A izkušnja me je naučila, da smem biti tudi v mestnem vrvežu. Da je v redu, če sem takšna, kot sem. Da imam depresijo in da moram biti v zdravstveni oskrbi … In da je tudi to v redu."

Je pa njen odhod močno potrl njenega dragega Estebana, ki se je odločil, da kljub vsemu ostane v Kalu Yali in še naprej z lastnimi rokami gradi mesto sredi džungle.  

Kalu Yala je majhen resort sredi panamskega naravnega parka, kjer je skupina mladih, izobraženih ljudi, naveličanih pehanja za uspešno kariero in denarjem, začela z lastnimi rokami graditi pravo malo mesto.

Kaj vse se dogaja v tej nenavadni komuni in kakšne osebne zgodbe se pletejo, lahko spremljate od ponedeljka do petka ob 22.30 na Planet TV.
Denis Malačič skočil v morje
Trendi Novinar oddaje Poletni Dan. na koncu javljanja v živo skočil v morje #video
Kovček
Trendi Pet stvari, ki jih morate nujno vzeti na dopust #video
Ne spreglejte