Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
26. 6. 2018,
14.24

Osveženo pred

5 let, 10 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,09

Natisni članek

Vice dokumentarec mesto sredi džungle

Torek, 26. 6. 2018, 14.24

5 let, 10 mesecev

Ambiciozna urednica pustila vse in se odselila v džunglo

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,09
Vice - mesto v džungli del 1 | Foto Planet TV/Vice

Foto: Planet TV/Vice

Carly Schwartz je vse dneve garala, saj si je hotela ustvariti bleščečo kariero v svetu medijev. Bila je ena od urednic priznanega Huffington Posta, a tako obremenjena, da je pristala na antidepresivih. Kar jo je rešilo, je bila nora odločitev – mestni vrvež je zamenjala za življenje v komuni sredi džungle.

Zgodbo Carly Schwartz si lahko ogledate nocoj ob 22.30 na Planet TV, v kratkem dokumentarnem filmu, ki prikazuje, kako v globinah panamske džungle ameriški podjetnik in stotine mladih gradijo najbolj okolju prijazno sodobno mesto.

Kalu Yala je majhen resort sredi panamskega naravnega parka, kjer je skupina mladih, izobraženih ljudi, naveličanih pehanja za uspešno kariero in denarjem, začela z lastnimi rokami graditi pravo malo mesto.

Kalu Yala počasi dobiva podobo vasi. Sem se zgrinjajo mnogi, ki želijo znova priti v stik s sabo. | Foto: Planet TV/Vice Kalu Yala počasi dobiva podobo vasi. Sem se zgrinjajo mnogi, ki želijo znova priti v stik s sabo. Foto: Planet TV/Vice

Med prišleki je bila pred časom tudi mlada in ambiciozna Carly Schwartz, sicer ena od urednic priznanega Huffington Posta. Garala je vse dni, se gnala za uspešno kariero v krutem medijskem svetu, a bila hkrati vse bolj tesnobna in depresivna, zaradi česar je pristal celo na antidepresivih. Nekega dne je slišala za mesto sredi džungle, ki rase sredi Paname, in se odločila, da se vključi v skupnost z namenom, da napiše članek.

Carly je prišla v panamsko džunglo pisat članek, a tukaj ostala dlje. | Foto: Planet TV/Vice Carly je prišla v panamsko džunglo pisat članek, a tukaj ostala dlje. Foto: Planet TV/Vice

Življenje tam, stran od naporov urbanega sveta, brez telefonov, televizije in druge tehnologije, jo je v hipu povsem prevzelo, zato se je odločila, da bo ostala dalj časa. "Postopoma sem se zaradi evforije, ki me je tukaj zajela, odločila, da bom nehala jemati antidepresive. Sprva je bilo težko, veliko sem prejokala, a nekako mi je uspelo to težko obdobje prebroditi in spet sem postala stara jaz," je povedala.

V vasi sredi džungle je našla tudi ljubezen. | Foto: Planet TV/Vice V vasi sredi džungle je našla tudi ljubezen. Foto: Planet TV/Vice

Carly je sredi panamske džungle našla tudi ljubezen – mladega Estebana, ki je v komuni kot dekan skrbel za izobraževanje prišlekov. Resort ima namreč na Facebooku svojo stran s skoraj 300 tisoč všečki in ljudje z vsega sveta se lahko prijavijo ter pridejo tja živet za nekaj časa. Tam lahko študirajo najrazličnejše znanosti, hkrati pa izprežejo iz vsakodnevne hektičnosti modernega sveta ter se vrnejo h koreninam in samemu sebi.

Ustanovitelji pravijo, da je povpraševanja toliko, da morajo med vsemi prijavljenimi skrbno izbirati, koga povabiti medse. Kako je videti nenavadna komuna in s kakšnimi težavami se spoprijemajo, preverite nocoj ob 22.30 v kratkem dokumentarnem filmu na Planet TV!
Ne spreglejte