Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
4. 2. 2016,
14.42

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

DKino SiOL TV Mars Jessica Chastain Matt Damon Ridley Scott

Četrtek, 4. 2. 2016, 14.42

6 let, 6 mesecev

Marsovec (The Martian)

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

V videoteki DKino na SiOL TV! Matt Damon v hvaljeni vesoljski pustolovščini Ridleyja Scotta o astronavtu, ki obtiči na Marsu. Sedem nominacij za oskarja, tudi za najboljši film in najboljšega igralca leta!

ZDA/2015/144 min.
Režija: Ridley Scott
Igrajo: Matt Damon, Jessica Chastain, Kristen Wiig, Jeff Daniels, Michael Peña, Sean Bean
Žanr: Dramatično-komična pustolovščina
Ocena IMDb: 8,1/10 (top 250 #199)

Med odpravo s človeško posadko na Mars astronavta Watneyja po hudem viharju, ki je zahteval takojšnjo evakuacijo, kolegi pustijo za seboj, prepričani, da je mrtev. Toda Whatney je preživel in se zapuščen in sam znajde na sovražnem planetu. Poškodovan je, a če hoče ostati živ, mora takoj ukrepati. Ob pičlih zalogah se mora zanesti na lastno iznajdljivost in razsodnost duha, da preživi in se domisli, kako tiste na Zemlji opozoriti, da je še živ.


Nominacije za oskarje: najboljši film leta, najboljši igralec v glavni vlogi, najboljši prirejen scenarij, najboljša scenografija, najboljši posebni učinki, najboljša montaža zvoka in najboljše mešanje zvoka.

Zlati globusi: najboljši film leta – muzikal ali komedija, najboljši igralec v muzikalu ali komediji, nominacija za najboljšega režiserja.


"Čeprav znanstvena fantastika marsikomu ne diši, lahko Marsovca priporočam vsakomur (od 13 do 99 let), brez bojazni, da film komu ne bi bil všeč. Angleški izraz crowd pleaser (film za množice) je bil ustvarjen za filme, kot je ta." Klemen Černe Siol.net (Preberite si vso recenzijo filma Marsovec.)


Zanimivosti:

• Za oskarja nominiran scenarij Drewa Goddarda (Koča v gozdu, Svetovna vojna Z) temelji na istoimenskem romanu Andyja Weira. Ta je roman najprej objavil na svojem blogu, kjer so si ga lahko bralci prebrali brezplačno.

• Zunanje prizore na Marsu so posneli v dolini Wadi Rum v južni Jordaniji. Tam so med drugim posneli tudi filme Rdeči planet, Zadnji dnevi na Marsu in Lawrence Arabski, režiser Ridley Scott pa je v tej dolini snemal že Prometeja.

 | Foto:

Matt Damon je vse svoje prizore posnel v petih tednih, z večino svojih soigralcev pa se je srečal šele med promocijo filma.

• Ob Damonu, ki je prejel oskarja za scenarij filma Dobri Will Hunting, v filmu nastopajo še trije nominiranci za to nagrado: Chiwetel Ejiofor, Jessica Chastain in Kristen Wiig. • Ameriška vesoljska agencija NASA je 28. septembra, samo štiri dni pred ameriško premiero filma, razkrila, da je na Marsu odkrila tekočo vodo.

• Med letošnjimi nominiranci za oskarja v kategoriji najboljšega igralca v glavni vlogi je Matt Damon edini, ki v filmu ne upodablja resnične osebnosti.


SiOL TV: Na daljinskem upravljalniku izberite programsko mesto ali 200 – DKino


Film si lahko ogledate tudi v HD-kakovosti!

Vsebine visoke ločljivosti so na voljo uporabnikom, ki dostopajo do SiOL TV-ja preko optičnih povezav Telekoma Slovenije, uporabljajo SiOL BOX in imajo vsaj HD ready TV sprejemnik.

Za preizkus delovanja HD-vsebin v videoteki DKino uporabite brezplačen predogled.

Napovednik filma Marsovec: 

Ne spreglejte