Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
1. 9. 2017,
16.02

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,15

Natisni članek

DKino Telekom Slovenije priporočila film televizija brade Leonardo DiCaprio Pickbox TViN HBO

Petek, 1. 9. 2017, 16.02

6 let, 6 mesecev

TV-priporočila

Je Leonardu DiCapriu oskarja prinesla brada? #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,15
TV-priporočila: Svetovni dan brade

Pred svetovnim dnevom brade – tega praznujemo prvo soboto v septembru – smo na malih zaslonih poiskali (delno) poraščene zvezdniške obraze. Kateremu med njimi ta najbolj pristaja?


Preberite še: Kdo so zlobni in kdo dobri bradači?


Smrkci (The Smurfs, 2011)

TV-priporočila: Svetovni dan brade | Foto:

Začnimo z eno od najbolj znamenitih animiranih brad. Ta snežno beli in košati ponos pripada Atu Smrku, vodji Smrkcev. Če jih želi njihov največji sovražnik, čarovnik Gargamel, res uloviti, bi se moral zgledovati po modri starešini (in svojih stanovskih kolegih) ter si pustiti rasti brado.

V soboto, 2. 9., ob 12.40 na HBO 2.* Film je na voljo tudi na HBO On Demand in HBO GO.
V videoteki DKino si lahko ogledate tako Smrkce kot tudi Smrkce 2.

Brivnica (Barbershop, 2002)

Dobrodošli v bradati hram! Ice Cube v tej komediji igra moškega z južnega dela Chicaga, ki po smrti svojega očeta podeduje brivnico. To sklene prodati nekemu sumljivemu tipu, nato pa končno tudi sam dojame pomen očetove in dedove zapuščine.

V soboto, 2. 9., ob 20.20 in v nedeljo, 3. 9., ob 11.15 na AMC.

Udari kot dedec (Fist Fight, 2017)

TV-priporočila: Svetovni dan brade | Foto:

Še ena komedija z Ice Cubom v glavni vlogi. Tokrat ta igra odpuščenega srednješolskega učitelja, ki svojega kolega (Charlie Day) izzove na staromoden dvoboj po pouku. Oba se sicer lahko pohvalita z brado, toda če sklepamo po njuni dolžini in urejenosti, ni vprašanja, kdo od njiju je večji dedec.

Film je na voljo v videoteki DKino.

Everest (2015)

Ena od glavnih funkcij brade je, da nas varuje pred mrazom. To je še kako pripravno pri vzponu na najvišjo goro sveta, še posebej, če vas tam pričaka tragedija v obliki pošastnega neurja, kot se je to zgodilo članom dveh alpinističnih odprav na Mount Everest.

V nedeljo, 3. 9., ob 15.30 na HBO.* Film je na voljo tudi na HBO On Demand in HBO GO.

Titanik (Titanic, 1997)

TV-priporočila: Svetovni dan brade | Foto:

Z enajstimi oskarji nagrajen spektakel Jamesa Camerona o prepovedani ljubezni, razkošni čezoceanski ladji, ledeni gori in da – bradi. Ta ne pripada Leonardu DiCapriu, temveč nesrečnemu kapitanu preklete ladje Edwardu J. Smithu (Bernard Hill).

Če bi njegova brada oživela, smo prepričani, da bi premagala tisto ledeno goro, tako pa … Edina neznanka je, ali bi Kate Winslet Lea sprejela na tisti plavajoči kos lesa, če bi tudi njegov obraz krasila brada?

V soboto, 2. 9., ob 21. uri in v nedeljo, 3. 9., ob 13.45 na Planet TV.*

John Wick 2 (John Wick: Chapter 2, 2017)

Ste se kdaj vprašali, kako bi bil videti Neo iz Matrice, če bi si pustil rasti brado? Na to vprašanje vam bosta odgovorila akcijski triler John Wick (2014) in njegovo hvaljeno nadaljevanje, v katerih bradati Keanu Reeves upodablja neizprosnega plačanega morilca.

John Wick ima na hrbtu vtetoviran latinski pregovor Fortis Fortuna Adiuvat, kar v prevodu pomeni: sreča je na strani pogumnih. In, če lahko dodamo, bradatih.

John Wick: film je na voljo v videoteki DKino in spletni videoteki DKino na www.tvin.si.
John Wick 2: film je na voljo v videoteki DKino in spletni videoteki DKino na www.tvin.si.

Človek z železno masko (The Man in the Iron Mask, 1998)

TV-priporočila: Svetovni dan brade | Foto:

Leonardo DiCaprio se je po potopitvi Titanika lotil predelave zgodbe o treh mušketirjih, v kateri je odigral dva lika: arogantnega in brezsrčnega kralja Ludvika XIV. in njegovega dvojčka Filipa, s katerim bi si moral prvi deliti prestol.

Z urejenimi obraznimi dlakami se lahko pohvalijo vsi mušketirji (Jeremy Irons, John Malkovich, Gérard Depardieu, Gabriel Byrne), ne pa tudi Leo. Ko ta igra Filipa, svojo neurejeno brado večino časa skriva za železno masko, medtem ko je njegov deški obraz v vlogi Ludvika gladek kot dojenčkova ritka.

V četrtek, 31. 8., ob 15.25 in v soboto, 2. 9., ob 17.40 na Kino.* Film je na voljo tudi v videoteki VOYO.

Macbeth (2015)

Michael Fassbender in Marion Cotillard na čelu sodobne reinterpretacije Shakespearjeve tragedije – silovite, surove, napete spirale nebrzdane sle po oblasti, ki jo hrani travma iz preteklosti. Med vsemi bradami, ki so se znašle v našem izboru, je prav Macbethova najbolj krvava.

V nedeljo, 10. 9., ob 0.30 na CineStar TV Premiere 1.

Hobotnica in kit (The Squid And The Whale, 2005)

TV-priporočila: Svetovni dan brade | Foto:

Za oskarja za najboljši izvirni scenarij nominirana komična drama Noaha Baumbacha prinaša zapletene odnose v ekscentrični družini intelektualcev v Brooklynu leta 1986.

Univerzitetni profesor Bernard (Jeff Daniels) in njegova žena, priznana pisateljica Joan (Laura Linney), se ločujeta, njuna mladoletna sinova (Jesse Eisenberg in Owen Kline) pa ostaneta razpeta med očetom in mamo. Brada torej ne zagotavlja uspešnega zakona.

V petek, 1. 9., ob 6. uri in v četrtek, 7. 9., ob 2.55 na Cinemax 2.*
Film je na voljo tudi na HBO On Demand in HBO GO.

Povratnik (The Revenant, 2015)

Kritiško opevana mojstrovina Alejandra G. Iñárrituja o legendarnem ameriškem stezosledcu Hughu Glassu, ki ga strahopetni rojaki po napadu medvedke hudo ranjenega zapustijo v divjini in prepustijo skoraj gotovi smrti.

Če odmislimo vlogo rasističnega Calvina Candieja v Tarantinovem Djangu brez okovov, je Povratnik prvi DiCapriev film, v katerem zvezdnikov obraz prekriva brada, Akademija pa mu je po štirih neuspešnih nominacijah za golobrade vloge podelila prvega oskarja. Naključje? Presodite sami …

V nedeljo, 3. 9., ob 22.20 na HBO.*

Izgubljeno mesto Z (The Lost City of Z, 2016)

TV-priporočila: Svetovni dan brade | Foto:

Ostajamo v divjini z neverjetno resnično zgodbo o britanskem raziskovalcu Percyju Fawcettu (Charlie Hunnam), ki je na potovanju v Amazoniji na pragu 20. stoletja odkril dokaze o do takrat neznani napredni civilizaciji, leta 1925 pa se je za njim izgubila vsaka sled.

Hunnam ni edini igralec v filmu, ki se lahko pohvali z brado. Ta namreč krasi tudi obraz zvezdnika franšize Somrak Roberta Pattinsona. Če ste se spraševali, kako bi bil zaljubljeni vampir Edward Cullen videti z brado …

Film je na voljo v videoteki DKino.

Noro srce (Crazy Heart, 2009)

Z eno od najbolj mogočnih brad v Hollywoodu se ponaša Jeff Bridges. Če bi na malih zaslonih zasledili kultno črno komedijo Veliki Lebowski, v kateri je Bridges igral nepozabnega The Duda, bi brez oklevanja v izbor vključili njo.

Ker je nismo, vam priporočamo ogled drame Scotta Cooperja o ostarelem, propadlem, zapitem in večkrat ločenem country pevcu, ki najde odrešitev v novinarki (Maggie Gyllenhaal). Vloga, ki je Bridgesu prinesla prvega in do zdaj edinega oskarja.

V soboto, 26. 8., ob 00.15 na HBO.* Film je na voljo tudi na HBO On Demand in HBO GO.

Franšiza Pirati s Karibov (Pirates of the Caribbean)

TV-priporočila: Svetovni dan brade | Foto:

Noben izbor filmskih brad ne bi bil popoln, če ne bi vanj vključili vsaj enega filma o gusarjih, zato nas še toliko bolj veseli, da lahko vanj vključimo kar celo piratsko franšizo.

V njej se zvrsti cela vrsta najrazličnejših brad. Če vam kozja bradica Jacka Sparrowa (Johnny Depp) že preseda, lahko še vedno občudujete tisti, po kateri sta Rdečebradec (Geoffrey Rush) in Črnobradec (Ian McShane) dobila svoji imeni, da hobotniške brade Davyja Jonesa (Bill Nighy) niti ne omenjamo. Arrrrr.

Prvi štirje deli franšize Pirati s Karibov so na voljo v videoteki Pickbox.

Molk (Silence, 2016)

Epska zgodovinska drama nekoč bradatega Martina Scorseseja o mladih jezuitskih duhovnikih (Andrew Garfield, Adam Driver), ki se v 17. stoletju odpravita na Japonsko poiskat svojega nekdanjega mentorja (Liam Neeson), ki je tam širil krščanstvo.

Si predstavljate Jezusa brez brade? Mi tudi ne. Podobno velja tudi za vse glavne krščanske like v Scorsesejevem filmu, ki v iskanju oziroma utrjevanju vere sledijo zgledu svojega odrešitelja.

Film je na voljo v videoteki DKino in spletni videoteki DKino na www.tvin.si.

Noe (Noah, 2014)

TV-priporočila: Svetovni dan brade | Foto:

Ostajamo pri filmih z religiozno tematiko. Da je (krščanskemu) bogu všeč brada, se je očitno zavedal tudi naslovni junak spektakla Darrena Aronofskyja v podobi Russlla Crowa.

Ta doživi vizijo konca sveta, zato se odloči s svojo družino zgraditi velikansko barko, kamor se bodo med uničenjem sveta lahko zatekli skupaj z živalmi. Noetova brada se sicer med svetovnim potom dodobra zmoči, toda človeštvo preživi.

Film je na voljo v videoteki DKino.

Thor (2011)

Če bi morali izbrati najbolj poraščenega superjunaka, bi bil to prav gotovo Marvelov Thor (Chris Hemsworth). Mutantski Logan/Wolverine Logan (Hugh Jackman) se v svoji najnovejši (in zadnji) filmski izdaji resda ponaša z izjemo gosto brado, toda njegov stanovski kolega Thor je bil z vidika izbire zunanjega videza skozi leta veliko bolj konsistenten, prekaša pa ga tudi v pričeski.

Morda je nanj vplival njegov oče Odin (Anthony Hopkins), vladar mitološkega kraljestva Asgard, ki se ponaša z gosto snežno-belo kraljevsko brado. Po drugi strani je drugo jabolko, Thorov polbrat Loki (Tom Hiddleston), padlo daleč od drevesa.

Film je na voljo v videoteki DKino.

Doctor Strange (Doctor Strange, 2016)

TV-priporočila: Svetovni dan brade | Foto:

Če se za trenutek še zadržimo v Marvelovem filmskem vesolju: akcijska domišljijska pustolovščina Doktor Strange vam bo predstavila zgodbo o nekdanjem nevrokirurgu (Benedict Cumberbatch), ki se po prometni nesreči odpravi na pot zdravljenja, ta pa ga nazadnje popelje v svet mističnih veščin.

Cumberbatchov razvoj v filmu lahko razdelimo na tri faze: v prvi je povsem golobrad, v drugi povsem poraščen, v tretji pa si omisli skrbno oblikovano čarodejno kozjo bradico, zaradi katere prej spominja na kakšnega zlikovca kot pa na junaka. Sicer pa vam že njegovo ime izda, da ne gre za običajnega superheroja.

V sredo, 30. 8., ob 7.50 na HBO in v četrtek, 7. 9., ob 19. uri na HBO 2.*
Film je na voljo tudi na HBO On Demand in HBO GO.

Nebeško kraljestvo (Kingdom of Heaven, 2005)

Če se vam je zdel že bradati Edward Cullen nepredstavljiv, si boste v bradati podobi še toliko težje predstavljali večno mladega vilinca Legolasa iz trilogij Gospodar prstanov in Hobit.

To se bo spremenilo, ko si boste Orlanda Blooma ogledali v epskem zgodovinskem spektaklu Ridleyja Scotta Nebeško kraljestvo. Ta je umeščen v obdobje križarskih vojn in pripoveduje zgodbo o mladem Francozu, ki s pomočjo svojega očeta, še bolj bradatega Liama Neesona, odkrije, kaj v resnici pomeni biti vitez. Ena od značilnosti le teh je očitno tudi brada.

V četrtek, 31. 8., ob 22. uri na Kino.*

Jackie Brown (1997)

TV-priporočila: Svetovni dan brade | Foto:

Kdo pravi, da morajo biti vse brade košate. Z eno od zanimivejših brad iz našega izbora se lahko pohvali Ordell Robbie (Samuel L. Jackson) – osrednji antijunak Tarantinovega kriminalnega trilerja Jackie Brown.

Njegova kozja bradica v slogu Fu Manchuja po videzu spominja na kakšno kačo in odlično odseva značaj tega lika. Ta mu na koncu kaj prida ne koristi, saj ga stevardesa Jackie (Pam Grier) kljub vsemu nauči kozjih molitvic.

V sredo, 30. 8., ob 19.30 na TV 1000.*


Programska mesta na televiziji Telekoma Slovenije

PROGRAM: PROGRAMSKO MESTO: OGLED NAZAJ?*
Videoteka DKINO 5  
Planet TV 3 DA
HBO/HBO 2/HBO 3 6 in 201/204/206 DA
HBO OD/HBO GO 203/240  
Videoteka Pickbox 242  
CineStar TV Premiere 1 225 NE
Kino 219 DA
Cinemax/Cinemax 2 208/209 DA
Videoteka VOYO 239  
AMC 232 NE
TV 1000 218 DA

 *Možnost sedemdnevnega ogleda za nazaj velja za linearne programe.


Ne spreglejte