Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
29. 6. 2017,
11.32

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

TViN Common Chad Stahelski televizija film John Leguizamo Laurence Fishburne akcijski triler Keanu Reeves John Wick Telekom Slovenije DKino

Četrtek, 29. 6. 2017, 11.32

6 let, 7 mesecev

Že v videoteki DKino!

John Wick 2 (John Wick: Chapter 2)

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
John Wick 2

Hvaljeno nadaljevanje akcijskega trilerja iz leta 2014, v katerem se nekdanji plačanec v podobi Keanuja Reevesa odpravi v Rim, kjer se spopade z nekaterimi najnevarnejšimi plačanimi morilci na svetu.

ZDA, Italija, Kanada, Kong Kong/2017/119 min.
Režija: Chad Stahelski
Igrajo: Keanu Reeves, Common, Laurence Fishburne, Ruby Rose, John Leguizamo, Bridget Moynahan
Žanr: Akcijski kriminalni triler
Ocena IMDb: 7,7/10

Legendarni plačani morilec John Wick se je prisiljen vrniti iz upokojitve po tem, ko ga nekdanji sodelavec prosi, da prevzame vodenje tajne mednarodne združbe plačancev.

Ko spozna, da je na njegovo glavo razpisana denarna nagrada, se John Wick odpravi na morilski pohod v Rim, kjer se spopade z nekaterimi najnevarnejšimi plačanimi morilci na svetu.


V videoteki DKino si oglejte tudi: John Wick

John Wick 2 | Foto:


Zanimivosti:

• Film je v svetovnih kinematografih zaslužil dobrih 166 milijonov ameriških dolarjev, kar je več kot štirikratnik njegovega 40-milijonskega proračuna in skoraj dvakrat več od zaslužka prvega dela.

Keanu Reeves se je na vlogo pripravljal tri mesece, njegove priprave pa so vključevale vadbe dveh borilnih veščin – juda in brazilskega ju-jutsuja – natančnega streljanja in vožnje z avtomobilom.

• Reeves je skoraj vse točke, ki jih vidimo v filmu, izvedel sam. Edini izjemi sta točki, v kateri naslovnega junaka zbije avtomobil in v kateri ta med pretepom s Cassianom (Common) pade po stopnicah.

• Keanu Reeves in Common sta bila nasprotnika že v akcijskem trilerju Kralji ulice (2008), Common pa je plačane morilce igral še v filmih Nočni lov (2015), Wanted (2008) in Smokin' Aces (2006).

John Wick 2 | Foto:

• To je prvi skupni projekt Reevesa in Laurencea Fishburna po filmu Matrica – Revolucija (2003). Režiser filma Chad Stahelski je bil sicer Reevesov kaskaderski dvojnik pri snemanju trilogije Matrica.

• John Wick ima na hrbtu vtetoviran latinski pregovor Fortis Fortuna Adiuvat, kar v prevodu pomeni sreča je na strani pogumnih.

• Na zabavi v Rimu glasbo vrti DJ Le Castle Vania. Ta je pripeval izvirne pesmi tako za ta film kot za njegovega predhodnika.

• Režiser Stahelski je oktobra lani razkril, da je film vmesni del trilogije in da se že odvijajo priprave na snemanje njenega sklepnega dela.


Napovednik filma John Wick 2:


Videoteka DKino na televiziji Telekoma Slovenije: programsko mesto 5.

Film je na voljo tudi v spletni videoteki DKino na www.tvin.si.


Film si lahko ogledate tudi v HD-kakovosti!

Vsebine visoke ločljivosti so na voljo uporabnikom, ki dostopajo do televizije Telekoma Slovenije prek optičnih povezav Telekoma Slovenije, uporabljajo BOX in imajo vsaj HD-ready TV-sprejemnik.

Za preizkus delovanja HD-vsebin v videoteki DKino uporabite brezplačen predogled.


Ne spreglejte