Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
25. 8. 2017,
11.26

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,23

Natisni članek

TViN Pickbox Planet TV HBO psi pes animirani film priporočila družinski film televizija film DKino Telekom Slovenije

Petek, 25. 8. 2017, 11.26

6 let, 6 mesecev

TV-priporočila

Pozor, hudo zabavni psi! #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,23
TV-priporočila: Svetovni dan psov

26. avgusta praznujemo svetovni dan psov. Ob tej priložnosti smo na malih zaslonih izsledili animirane in igrane filme, v katerih kraljujejo štirinožni kosmatinci najrazličnejših velikosti – od drobne čivave do orjaškega bernardinca.


Pes po imenu Duke (A Dog Named Duke, 2012)

TV-priporočila: Svetovni dan psov | Foto:

Brezdomec in vojni veteran zapusti svojega umirajočega psa in najboljšega prijatelja Duka pred živalsko kliniko. Predana sestra poskrbi, da Duke ozdravi, nato pa začne iskati veterana, da bi bila najboljša prijatelja znova skupaj.

V soboto, 19. 8., ob 9.36 in v nedeljo, 20. 8., ob 12.20 na Planet TV.*

Beethoven (1992)

Mladega bernardinca posvoji družina iz predmestja, čeprav to ni všeč zategnjenemu očetu. Kmalu psiček odraste v velikega psa. Ko ga ukrade nori znanstvenik za svoje poizkuse, je vsa družina enoglasna, da ga hočejo nazaj.

V soboto, 26. 8., ob 16. uri na Diva.*

Vrhunski pes (Top Dog, 1995)

TV-priporočila: Svetovni dan psov | Foto:

Ko teroristi ubijejo njegovega partnerja, pes Reno združi moči z žilavim policistom Jakom, da bi uničila kriminalno organizacijo. Če ste se spraševali, kakšnega psa bi imel Chuck Norris, vam bo ta akcijska komedija ponudila odgovor.

V nedeljo, 20. 8., ob 18.20 in v soboto, 26. 8., ob 7.10 na FOX Crime.*

Pasji smisel življenja (A Dog's Purpose, 2017)

Komična drama režiserja Hišnih pravil in Čokolade Lasseja Hallströma o psu, ki išče smisel svojega obstoja, medtem ko se njegova duša večkrat reinkarnira v različna pasja telesa.

Film je na voljo v videoteki DKino in spletni videoteki DKino na www.tvin.si.

Čivava z Beverly Hillsa (Beverly Hills Chihuahua, 2008)

TV-priporočila: Svetovni dan psov | Foto:

Razvajeni in prestiža navajeni čivavi Chloe se življenje obrne na glavo, ko jo gospodarica zaupa v oskrbo lahkomiselni nečakinji. Chloe se znajde v krempljih prirediteljev nezakonitih pasjih dvobojev v Mehiki, med begom, polnim pasjih dogodivščin, pa spozna, da je prijateljstvo pomembnejše od bogastva.

Film je na voljo v videoteki DKino.

Dama in potepuh (Lady and the Tramp, 1955)

Disneyjeva klasična pripoved o prepovedani romanci med prisrčnim in svobodomiselnim uličnim mešancem ter aristokratsko koker španjelko. Leta 2001 so posneli še nadaljevanje tega priljubljenega animiranega filma, podnaslovljeno Švrkova pustolovščina (Lady and the Tramp II: Scamps Adventure).

Oba filma sta na voljo v videoteki Pickbox.

Bolt (2008)

TV-priporočila: Svetovni dan psov | Foto:

V slovenščino sinhronizirana animirana pustolovščina o pasjem superjunaku, ki vsak dan rešuje življenja, a le na filmskem platnu. Sam se ne zaveda, da v resnici nima nadnaravnih sposobnosti in da so vse njegove reševalne akcije skrbno načrtovane. Ko se odpravi reševat svojo lastnico, pa opazi, da je resnični svet precej drugačen od tistega, ki ga pozna.

Film je na voljo v videoteki DKino.

Zmagovalci (Best in Show, 2000)

Zabavna satira Christopherja Guesta spremlja ugledno pasje tekmovanje, kjer "snemalna ekipa" dokumentira vznemirjenje in napetosti med ekscentričnimi sodelujočimi. Dogajanje razkrije nenavadno raznolikost pasjih lastnikov, ki z vseh koncev države pridejo pokazat svoje štirinožne tekmovalce.

V nedeljo, 20. 8., ob 7.25 na HBO in v sredo, 13. 9., ob 8.15 na HBO 2.*

Psi so zakon (Catwalk Dogs, 2007)

TV-priporočila: Svetovni dan psov | Foto:

Michael in Sally se spopadata s težavami v svojem zakonu. Michael se odloči, da bo kupil psa, saj upa, da se bosta tako z ženo zbližala. Toda Sally kmalu zapusti Michaela in se preseli k sosedu Guyu, ki je prav tako ljubitelj psov. Ljubosumni Michael se znajde popolnoma na tleh in se po tolažbo zateče k Archieju, s katerim nameravata Sally dobiti nazaj.

V soboto, 26. 8., ob 11.50 na Kanal A.*

Pustolovščine gospoda Peabodyja in Shermana (Mr. Peabody & Sherman, 2014)

Gospod Peabody je najuspešnejši pes na svetu, saj je poslovnež, znanstvenik, genij in izumitelj časovnega stroja, s pomočjo katerega se z navihanim posvojencem Shermanom odpravita neverjetnim dogodivščinam naproti.

Med potjo spoznata številne zgodovinske osebnosti, a prekršita glavno pravilo potovanja skozi čas, zato se znajdeta v tekmi s časom, da popravita zgodovino in rešita prihodnost.

Film je na voljo v videoteki DKino.

Hachiko: Zgodba o zvestem psu (Hachiko: A Dog's Story, 2008)

TV-priporočila: Svetovni dan psov | Foto:

Že omenjeni Lasse Hallström je pred Pasjim smislom življenja režiral že priredbo resnične japonske zgodbe o zvestem psu, ki vsak dan spremlja svojega gospodarja (Richard Gere) do železniške postaje in ga po vrnitvi iz službe pričaka na istem mestu.

Žal se nekega dne lastnik ne vrne več. Kljub temu Hachiko naslednjih devet let vsak dan ob istem času, na istem mestu čaka na svojega gospodarja, pri tem pa se dotakne življenj in src mnogih, ki delajo v bližini in potujejo čez mestni trg.

V nedeljo, 9. 9., ob 10.15 na CineStar TV Premiere 2.

Beli bog (Fehér isten, 2014)

Pretresljiva tehnična bravura o pasjem krdelu, ki se upre človekovi okrutni potrebi po dominaciji in samovolji. Zmagovalec sekcije Posebni pogled v Cannesu in madžarski kandidat za tujejezičnega oskarja.

Film je na voljo v videoteki DKino.

Bela in Sebastijan (Belle et Sébastien, 2013)

TV-priporočila: Svetovni dan psov | Foto:

Družinska pustolovščina, ki se dogaja med drugo svetovno vojno v francoskih Alpah ter prikazuje nenavadno prijateljstvo med dečkom in potepuško psičko. Toda krutost ljudi ne prizanese planinskemu raju, zato Sebastjana in Belo čakajo številne težavne preizkušnje.

Film je na voljo v videoteki DKino in spletni videoteki DKino na www.tvin.si.

Snoopy in Charlie Brown: Film o Arašidkih (The Peanuts Movie, 2015)

Charlie Brown, najljubši nesrečnik na svetu, se poda na epski junaški podvig, medtem ko njegovega najboljšega prijatelja, kužka Snoopyja, čaka spopad na nebu z večnim sovražnikom Rdečim baronom.

Najnovejša celovečerna izdaja priljubljenih stripovskih likov Charlesa M. Schulza, ki že več kot pol stoletja zabavajo generacije po vsem svetu.

V sredo, 23. 8., ob 11.50 na HBO in v torek, 29. 8., ob 13.55 na HBO 2.*
Film je na voljo tudi na HBO On Demand in HBO GO.

Druge "pasje radosti" v videoteki DKino

Če vam zgornji izbor filmov ne zadostuje, obiščite videoteko DKino na televiziji Telekoma Slovenije. Tam vas čakajo številni drugi animirani in igrani celovečerci, v katerih so glavni junaki psi, večina med njimi pa je dostopna tudi v spletni videoteki DKino na www.tvin.si.

Fotogalerija
1 / 10


Programska mesta na televiziji Telekoma Slovenije

PROGRAM: PROGRAMSKO MESTO: OGLED NAZAJ?*
Videoteka DKINO 5  
HBO/HBO 2/HBO 3 6 in 201/204/206 DA
HBO OD/HBO GO 203/240  
Videoteka Pickbox 242  
Planet TV 3 DA
Kanal A 8 DA
FOX Crime 214 DA
Diva 233 DA
CineStar TV Premiere 2 227 NE

*Možnost sedemdnevnega ogleda za nazaj velja za linearne programe.


Ne spreglejte