Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
3. 7. 2017,
14.13

Osveženo pred

5 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

DKino Telekom Slovenije Wolverine Možje X Marvel superjunaki Hugh Jackman James Mangold Patrick Stewart Boyd Holbrook Stephen Merchant film televizija

Ponedeljek, 3. 7. 2017, 14.13

5 let

Logan: Wolverine (Logan)

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
Logan: Wolverine

Zadnje in kritiško najbolj hvaljeno poglavje sage o slovitem mutantu Wolverinu, s katerim se Hugh Jackman in Patrick Stewart dokončno poslavljata od franšize Možje X.

ZDA, Kanada, Avstralija/2017/130 min.
Režija: James Mangold
Igrajo: Hugh Jackman, Patrick Stewart, Richard E. Grant, Boyd Holbrook, Stephen Merchant, Dafne Keen
Žanr: Akcijsko-dramatična ZF pustolovščina
Ocena IMDb: 8,3/10 (top 250 #144)

Piše se leto 2029. Mutantov skorajda ni več. Od sveta odmaknjeni in potrti Logan se zapija v svojem skrivališču v zakotju blizu mehiške meje in se preživlja z občasnim delom kot najeti šofer.

Njegova sotrpina v izgnanstvu sta izobčenec Caliban in bolehni profesor X, ki ga pestijo čedalje hujši napadi bolezni. Toda Loganov poskus, da se skrije pred svetom, ogrozi prihod ženske, ki Logana prosi, naj poskrbi za varnost njene skrivnostne varovanke.


V videoteki DKino si oglejte tudi: Ciklus filmov legendarnega Luca Bessona

Logan: Wolverine | Foto:


Zanimivosti:

Logan: Wolverine je deseti celovečerec v seriji filmov o Možeh X in tretji samostojni projekt o tem mutantu po filmih Možje X na začetku: Wolverine (2009) in Wolverine (2013).

Hugh Jackman (Logan) in Patrick Stewart (Charles Xavier) sta zatrdila, da se s tem projektom poslavljata od svojih likov, ki sta jih v različnih filmih upodabljala kar 17 let.

• Film so pohvalili tako kritiki kot gledalci. Na spletnem agregatorju filmskih kritik Rotten Tomatoes se je ta uvrstil na prvo mesto lestvice najboljših filmov o superjunakih vseh časov.

Logan: Wolverine je šesti najdonosnejši celovečerec prve polovice leta 2017. Film, katerega proračun je znašal 97 milijonov ameriških dolarjev, je v svetovnih kinematografih zaslužil več kot 615 milijonov dolarjev.

• Zgodbo filma je navdahnila serija stripov Old Man Logan (Starec Logan), ki sta jih ustvarila Mark Millar in Steve McNiven.

Logan: Wolverine | Foto:

• Hugh Jackman pred snemanjem prizorov, v katerih je njegov lik razgaljen, kar 48 ur ni zaužil nič tekočine. Igralec je to nevarno metodo preizkusil že med snemanjem muzikala Nesrečniki (2012).

• Patrick Stewart je za vlogo ostarelega in bolehnega Charlesa Xavierja izgubil skoraj deset kilogramov. Jackman je svojega soigralca v vseh prizorih v resnici prenašal v naročju.

• Jackman je z režiserjem Jamesom Mangoldom prvič sodeloval pri snemanju romantične komedije Kate in Leopold (2001), pozneje pa sta skupaj posnela še Wolverina (2013).

• Film je v nasprotju s svojima predhodnikoma v ZDA prejel cenzorsko oznako R, kar pomeni, da so si ga mlajši od 17 let v tamkajšnjih kinematografih lahko ogledali samo v spremstvu odraslega skrbnika.

Čeprav številni menijo, da se je studio 20th Century Fox za to oznako odločil šele po uspehu Deadpoola (2016), je producent franšize Možje X Simon Kinberg zatrdil, da so že od vsega začetka načrtovali, da film ne bo primeren za otroke.

• V napovedniku filma lahko slišimo pesem Hurt, med odjavno špico filma pa še pesem The Man Comes Around. Obe skladbi izvaja Johnny Cash. James Mangold je leta 2005 režiral biografsko dramo o Cashovemu življenju, naslovljeno Hoja po robu.


Napovednik filma Logan: Wolverine:


Videoteka DKino na televiziji Telekoma Slovenije: programsko mesto 5.


Film si lahko ogledate tudi v HD-kakovosti!

Vsebine visoke ločljivosti so na voljo uporabnikom, ki dostopajo do televizije Telekoma Slovenije prek optičnih povezav Telekoma Slovenije, uporabljajo BOX in imajo vsaj HD-ready TV-sprejemnik.

Za preizkus delovanja HD-vsebin v videoteki DKino uporabite brezplačen predogled.

Ne spreglejte