SiolNET. Trendi Film in TV
1,33

termometer

  • Messenger
  • Messenger

HBO bo snemal hrvaško in srbsko serijo

1,33

termometer

Goreči grm
Foto: HBO

TV-mreža HBO je objavila rezultate natečaja, na katerem so izbirali najboljši scenarij s področja nekdanje Jugoslavije, po katerem bi posneli TV-serijo. Izbrali so kar dva - hrvaškega in srbskega.

HBO Adria, regionalna podružnica televizijske in produkcijske hiše HBO, je lani objavila natečaj First Draft, na katerem so k sodelovanju povabili vse pisce scenarijev s področja nekdanje Jugoslavije.

Kot je povedal direktor HBO Adria Marin Kariž, so prejeli 570 prijav, od teh pa so jih v presojo in ocenjevanje vzeli 447, medtem ko preostale niso ustrezale zadanim pravilom. Zaradi velikega števila prijav rezultatov niso razglasili 1. marca, kot je bilo sprva napovedano, ampak šele ta teden.

"Mračna drama" in "vznemirljiv triler"

Izbrali pa niso enega, temveč kar dva scenarija, po katerih bodo posneli seriji: Uspjeh Uspeh, ki ga je podpisal Hrvat Marjan Alčevski, in Otok/Ostrvo, ki ga je napisal Ivan Knežević iz Srbije.

HBO je do zdaj v naši regiji le iskal prizorišča za snemanje - kot je Dubrovnik, ki je služil kot prizorišče za Igro prestolov. HBO je do zdaj v naši regiji le iskal prizorišča za snemanje - kot je Dubrovnik, ki je služil kot prizorišče za Igro prestolov. Foto: HBO Uspjeh (uspeh) je mračno seciranje današnje družbe, so delo hrvaškega avtorja opisali pri HBO Adria. "Ta večslojna drama se osredotoča na like, gre za zgodbo o skupini različnih ljudi, ki jih povezuje en zločin."

Kneževićev Otok je medtem "vznemirljiv sodobni triler, ki raziskuje izzive, s katerimi je soočena regija na križišču moderne Evrope".

"Oba scenarija izstopata s kakovostjo pripovedovanja in edinstvenim glasom njunih avtorjev pri prikazovanju te regije in današnje družbe kot celote, s tem pa sta popolnoma zadovoljila vse zahteve natečaja," je o izbranih delih še povedal Kariž. Kdaj bosta seriji prišli na male ekrane, še ni znano, direktor HBO Adria je dejal le, da se veselijo sodelovanja z avtorjema pri nadaljnjem razvoju projektov.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 1
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin