SiolNET. Trendi Film in TV
2

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Bo še lahko snemal, odkar je trezen?

2

termometer

Sloviti danski režiser je v nedeljo naštel 90 dni, odkar je prenehal piti alkohol in jemati prepovedane droge.

Kontroverzni danski režiser Lars von Trier je v intervjuju za danski časopis Politiken izrazil bojazen, da ne bo več mogel posneti nobenega filma, odkar se ne drogira in ne pije alkohola. "Nekdanji alkoholiki in odvisniki še nikoli niso ustvarili ničesar kreativnega, kar bi imelo kakšno umetniško vrednost," je v intervjuju dejal režiser, ki priznava, da je večino svojih filmskih uspešnic, med katerimi sta Dogville in Melanholija, posnel omamljen. "Kdo bi se hotel ukvarjati z Rolling Stonesi brez alkohola ali Jimijem Hendrixom brez heroina?"

Gre za prvi intervju s von Trierjem od leta 2011, ko se je zavil v molk po incidentu, ki ga je povzročil na filmskem festivalu v Cannesu. Takrat je namreč javnost močno razburil z izjavami o nacizmu in Hitlerju, za katerega je dejal, da ga na nek način razume in sočustvuje z njim.

Kombinacija alkohola in drog za spodbujanje ustvarjalnosti Zdaj pa je se je odločil spregovoriti o svojem boju z odvisnostjo. Med drugim je povedal, da je včasih popil steklenico vodke na dan in alkohol kombiniral z drogami, da bi spodbudil svojo kreativnost. "To je izjemno nevarno in popolnoma neumno početje, ki ga ne priporočam nikomur," njegovo izjavo povzema Reuters.

Poročeni oče štirih otrok je pojasnil, da je prišel do točke, ko se je moral odločiti, ali želi biti človek ali režiser. S tem je namignil, da morda ne bo več snemal filmov. Kot pravi, je scenarij za Dogville dokončal v 12 dneh, polnih omame. Medtem pa je Nimfomanko pisal trezen in je za scenarij, ki ga je posnel v dveh delih, potreboval kar leto in pol.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin