SiolNET. Trendi Film in TV
2

termometer

  • Messenger
  • Messenger

90-letnica Štefke Drolc tudi v Kinoteki

2

termometer

Potem ko so v ljubljanski Drami ob koncertu Čomp in čestitkah, Alojz Svete je igralko prosil celo za roko, praznovali 90-letnico Štefke Drolc, bodo njeno življenje in delo proslavili še v Kinoteki.

V ljubljanski Drami so pred dobrim tednom ob zvokih skupine Čomp proslavili 90-letnico gledališke in filmske igralke Štefke Drolc. Na gledališkem odru so se igralki poklonili in ji čestitali člani ansambla ljubljanske Drame. Alojz Svete jo je pri tem celo prosil za roko.

Svoja častitljiva leta življenja in dela pa bo Štefka Drolc 6. januarja praznovala tudi v Kinoteki, kjer se bodo veliki igralki poklonili s projekcijo filma Na klancu Vojka Duletiča, v katerem je odigrala eno svojih najbolj markantnih filmskih vlog. Projekcija je napovedana ob 18. uri, dve uri pozneje pa bodo zavrteli še film Deseti brat. Tudi pod tega se je podpisal režiser Duletič, s katerim je Drolčeva najraje snemala.

Program ob obletnici so pripravili v slovenskem filmskem arhivu v sodelovanju z Društvom slovenskih režiserjev. K občutku svečanosti bo pripomogla tudi podelitev nagrade bert, ki jo bo za življenjsko delo na področju filmske igre prejela Štefka Drolc.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin