SiolNET. Trendi Dom
2

termometer

  • Messenger
  • Messenger

V Brightonu razstava nikoli javno objavljenih fotografij hollywoodskih zvezd

2

termometer

 | Foto:
V Brightonu bodo ta mesec na ogled postavili do zdaj nikoli javno objavljene fotografije hollywoodskih zvezd, ki jih je posnel britanski fotograf George Douglas.

Na tisoče negativov, med njimi fotografij Audrey Hepburn in Dirka Bogarda, je na Douglasovem domu našel njegov sosed Roger Bamber. Na razstavi na Douglasovem domu bo na ogled 30 fotografij.

Douglas je fotografije posnel v 40., 50. in 60. letih preteklega stoletja. V svoj objektiv je lovil igralce iz zlate dobe Hollywooda, med njimi Rogerja Moora, Petra Sellersa in Garyja Cooperja, v arhivu pa je mogoče najti tudi fotografije nekdanjega ameriškega predsednika Harryja Trumana.

Poleg Bamberja fotografije iz Douglasovega arhiva preiskuje tudi Nigel Swallow. Oba sta fotografa, po njunih predvidevanjih pa naj bi jima urejanje Douglasovih fotografij in njihovo ustrezno arhiviranje vzelo vsaj leto dni.

"Najina glavna prioriteta je ohranitev Douglasovega dela," je dejal Swallow. Douglas, ki se je rodil v Sussexu v Veliki Britaniji, se je mlad preselil v Teksas, pozneje pa v Kalifornijo. Ker je bil poznan po svojem hitrem delu, se ga je prijel vzdevek Speedy George. Vrsto let je bil sodelavec popularnega fotografskega časopisa UK Picture Post, ki je v Veliki Britaniji izhajal med letoma 1938 in 1957. Umrl je leta 2010.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin