Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
30. 8. 2024,
7.00

Osveženo pred

1 ura, 26 minut

Vsebino omogoča Orca Energija
Dom in vrt dom udobje Trajnost Zeleni prehod Zeleni prehod zelena energija ogrevanje toplotna črpalka Orca Energija advertorial

Natisni članek

Petek, 30. 8. 2024, 7.00

1 ura, 26 minut

Znižajte stroške ogrevanja in izboljšajte kakovost življenja

Toplotne črpalke: energetska učinkovitost zdaj s komercialnim povračilom do 5200 evrov in ekološko podporo Eko sklada do 2500€.

Vsebino omogoča Orca Energija
Orca Energija | Foto Orca Energija

Foto: Orca Energija

Začetek jeseni prinaša hladnejša jutra, kar marsikoga spodbudi k razmišljanju o ogrevanju doma v prihajajočih zimskih mesecih. Stari ogrevalni sistemi so lahko namreč izjemno potratni in manj učinkoviti, kar posledično vodi do višjih mesečnih stroškov. Prav manjša učinkovitost starejših sistemov je vse pogosteje razlog, da se ljudje odločajo za sodobnejše rešitve, kot je toplotna črpalka. Ta je v zadnjih letih postala najbolj priljubljena izbira za ogrevanje doma. Zavedanje o pomenu okolju prijaznih rešitev za dom in njihova učinkovitost sta glavna razloga za to.

Če tudi sami razmišljate o namestitvi toplotne črpalke, je zdaj pravi čas za nakup, saj z izbiro toplotne črpalke Orca poleg subvencije Eko sklada, dobite Cash back povračilo do kar 5.200 evrov, tako za novogradnjo kot pri zamenjavi ogrevanja.

Orca gumb | Foto:
 

Zakaj izbrati toplotno črpalko?

Vse prednosti toplotnih črpalk jih postavljajo pred tradicionalne ogrevalne sisteme. Ena najpomembnejših je njena energetska učinkovitost, saj za svoje delovanje izkoriščajo obnovljive vire energije in zato potrebujejo izjemno malo električne energije. To se odraža v izjemno visokih izkoristkih. Toplotne črpalke Orca denimo za vsak porabljen kilovat električne energije ustvarijo do 5,2 kilovata toplotne energije. V praksi to pomeni, da lahko svoje stroške ogrevanja znižate do kar 75 odstotkov. Prihranek je odvisen tudi od izoliranosti stavbe.

Toplotna črpalka Orca sodi med najboljše

Ogrevalna toplotna črpalka zrak-voda Orca z zunanjo enoto Mitsubishi Electric pomeni najnižje stroške ogrevanja v primerjavi z drugimi viri energije. | Foto: Orca Energija Ogrevalna toplotna črpalka zrak-voda Orca z zunanjo enoto Mitsubishi Electric pomeni najnižje stroške ogrevanja v primerjavi z drugimi viri energije. Foto: Orca Energija Podjetje Orca Energija je eno izmed bolj znanih podjetij na področju razvoja in proizvodnje toplotnih črpalk na slovenskem trgu. Ponujajo kombinacijo lastno razvite in v Sloveniji proizvedene notranje enote toplotne črpalke in zunanje enote svetovno znanega proizvajalca Mitsubishi Electric. Največji poudarek namenjajo kakovosti, ki jo dokazujejo s certifikati najpomembnejših neodvisnih strokovnih institucij v Evropski uniji in z več tisoč zadovoljnimi strankami. Kakovost njihovih produktov in lojalnost prepoznavajo tudi v tujini, kjer so že uspešno zaključili številne projekte.

Toplotne črpalke Orca z zunanjo enoto Mitsubishi Electric so visokoučinkovite tudi pri ekstremnih temperaturahPrimerne so tako za novogradnje kot za obnove stanovanjskih in poslovnih objektov ter dosegajo nadpovprečne rezultate v učinkovitosti.

Družina iz Lovrenca na Pohorju se je odločila za zamenjavo starega sistema za ogrevanje. V zimskem času se temperature na njihovem območju spustijo do -10 stopinj Celzija, zato so potrebovali ogrevalni sistem, ki bo kos tudi hudemu mrazu. S toplotno črpalko Orca bodo zanesljivo na toplem vse tja do -28 stopinj Celzija. Za več informacij priporočamo ogled videa.

Vrhunsko udobje doma

Toplotne črpalke ponujajo izjemno udobje, saj delujejo tiho in omogočajo avtomatizirano upravljanje ogrevanja. Enostavno nastavite želeno temperaturo in uživajte v prijetnem bivalnem okolju, ne da bi morali ob tem še ročno delati in se pripravljati kot pri spravljanju drv ali pravočasnem naročanju kurilnega olja in peletov ter čiščenju dimnika pred kurilno sezono.

Toplotna črpalka je preprosta za uporabo in ustvari topel dom z le enim pritiskom na gumb, zato je udobje vedno zagotovljeno. Nadzira jo termostat, ki vzdržuje želene temperature, zato ni treba prilagajati nastavitev, ampak bo to storila samodejno, ko bo treba.

Orca Energija, toplotne črpalke | Foto: Orca Energija Foto: Orca Energija

Toplotne črpalke ORCA lahko upravljate prek oblaka, kjer lahko spreminjate nastavitve v slovenskem jeziku – nastavite temperaturo, dnevne ali nočne intervale ogrevanja, vklopite programe Party, Eco ali Holiday, pregledate trenutno stanje ali zgodovino. To lahko storite s pomočjo mobilnega telefona ali tabličnega računalnika. Uporaba vmesnika je zelo preprosta, saj so ga zasnovali z mislijo na stranke. Izjemno pomembno je tudi, da lahko z oddaljenim dostopom Orcini serviserji naredijo prvo diagnostiko ob prijavi napake, večkrat pa tudi odpravijo napako na daljavo, če je razlog v nastavitvah toplotne črpalke.

Nadzor udobja doma je ena poglavitnih prednosti ogrevanja s toplotno črpalko. Z napredno regulacijo imate pregled nad delovanjem sistema kjerkoli in kadarkoli. | Foto: Orca Energija Nadzor udobja doma je ena poglavitnih prednosti ogrevanja s toplotno črpalko. Z napredno regulacijo imate pregled nad delovanjem sistema kjerkoli in kadarkoli. Foto: Orca Energija

Okolju prijazna rešitev

Toplotne črpalke so okolju prijazne, ker ne uporabljajo fosilnih goriv in tako zmanjšujejo izpuste toplogrednih plinov. Poleg tega ne povzročajo lokalnih emisij, kar pomeni, da ne onesnažujejo zraka v okolici doma.

Kot proizvajalci lastnih notranjih enot v podjetju Orca Energija sledijo tudi sodobnim trendom na področju oblikovanja izdelkov in funkcionalnosti.  | Foto: Orca Energija Kot proizvajalci lastnih notranjih enot v podjetju Orca Energija sledijo tudi sodobnim trendom na področju oblikovanja izdelkov in funkcionalnosti. Foto: Orca Energija

Optimalna temperatura skozi celo leto

Toplotne črpalke poleg ogrevanja omogočajo tudi hlajenje prostorov in ogrevanje sanitarne vode, kar povečuje njihovo uporabnost čez celo leto. Zakaj bi imeli dva sistema, enega za ogrevanje, drugega za hlajenje, če imate lahko toplotno črpalko, ki je energetsko učinkovita rešitev tako v vročih poletnih kot v mrzlih zimskih dneh?

Toplotne črpalke zrak-voda niso samo najenostavnejša, ampak tudi najcenejša izbira. Brez večjih dodatnih stroškov ali posegov jih strokovnjaki iz podjetja Orca Energija namestijo v praktično katerikoli objekt. Naložba v toplotno črpalko je primerljiva z naložbo v katerikoli drug ogrevalni sistem, a se bo povrnila veliko prej. V povprečju že v šestih letih, s Cash back povračilo pa veliko prej.

Gradite novi dom ali želite zamenjati staro kurilno napravo, ki postaja vse bolj stroškovno neučinkovita? Želite zmanjšati delo in vzdrževanje, ki ga zahtevajo tradicionalni ogrevalni sistemi? Potem je zdaj pravi čas za nakup ogrevalnega sistema, ki poleg energetske učinkovitosti in prihrankov prinaša maksimalno udobje bivanja v vsakem trenutku.

Subvencije in povračila

Izkoristite Cash back povračilo do kar 5.200 evrov in že letos zmanjšajte stroške ogrevanja. Modro izberite sistem, ki bo v vsakem trenutku poskrbel za optimalno izrabo energije.

Na voljo so tudi subvencije Eko sklada, ki omogočajo dostop do nepovratnih sredstev za nakup in montažo vaše toplotne črpalke. Višina le-te lahko znaša do 2.500 evrov.

Orca gumb | Foto:

 

Visoki prihranki in udobje z roko v roki so tisto, kar je prepričalo tudi priljubljenega glasbenika Blaža Švaba. Izbral je toplotno črplako Orca z zunanjo enoto Mitsubishi Electric. | Foto: Orca Energija Visoki prihranki in udobje z roko v roki so tisto, kar je prepričalo tudi priljubljenega glasbenika Blaža Švaba. Izbral je toplotno črplako Orca z zunanjo enoto Mitsubishi Electric. Foto: Orca Energija

Pri podjetju Orca Energija vam bodo pomagali pri morebitnih vprašanjih ali pomislekih glede iskanja primerne rešitve za potrebe vaše družine.

Kontakti:

Telefon: 080 23 24

E-naslov: info@orcaenergy.eu

Ne spreglejte