Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
22. 10. 2014,
11.57

Osveženo pred

5 mesecev, 1 teden

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

kuhinjski pripomočki dom Kickstarter Indiegogo

Sreda, 22. 10. 2014, 11.57

5 mesecev, 1 teden

Preprosti in pametni kuhinjski pripomočki - dobrodošli ali nepotrebni?

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Kuhanje je za nekatere kreativna sprostitev, spet za druge prava muka. Tudi zato želijo inovatorji gospodinjska opravila olajšati z bolj ali manj uporabnimi in inovativnimi pripomočki.

Na platformah za množično financiranje lahko najdemo tudi izdelke, ki naj bi olajšali delo v kuhinji in pri preostalih gospodinjskih delih. Pobrskali smo po Kickstarterju in Indiegogu in zbrali nekaj najbolj zanimivih. Pa so tudi inovativni in uporabni?

Otroci, prevrnjeni kozarci in polita pijača? Nič več.

Eden od najbolj simpatičnih, uporabnih in tudi uspešnih projektov na Kickstarterjevem oddelku z izdelki za dom so raztegljivi silikonski pokrovčki SipSnap, ki jih lahko nadenemo na kozarce vseh velikosti in oblik.

Pokrovčke sta zasnovali Sativa Turner in Michelle Ivankovic, tudi sami mamici, ki sta se naveličali brisanja razlitih pijač in kašic svojih otrok. Pokrovčki, ki so na Kickstarterju dosegli izjemen uspeh (želeli sta zbrati vsaj 21.900 evrov, kampanjo pa končali z več kot stotimi tisočaki), se lahko perejo tudi v pomivalnem stroju, ker pa so majhni, jih lahko uporabniki vzamejo s seboj praktično kamorkoli.

Pametni termometer za pametno kuhinjo (in kuharje)

Temperatura pri kuhanju in pečenju igra pomembno, včasih celo najpomembnejšo vlogo, če želimo pripraviti popolno jed. Podjetje Supermechanical je tako zasnovalo pametni termometer range, ki v povezavi z mobilno aplikacijo olajša pečenje in kuho.

Termometer preprosto postavite v lonec, meso ali kaj drugega, določite idealno temperaturo, napravica pa vas bo prek aplikacije na telefonu ali tablici opozorila na to, kdaj je jed pripravljena. Da gre za izdelek, ki so ga mnogi pogrešali v svoji kuhinji, priča podatek, da je bila kampanja na Kickstarterju uspešno končana – zbrali so skoraj 140 tisoč evrov, dvakrat več od zastavljene vsote.

Termovka malo drugače

Kolgen Kitchenware trenutno na platformi Indiegogo predstavlja dva izdelka – termovko in skledo, ki ohranjata želeno temperaturo hrane in pijače. Njihova ideja je, da kupcem ponudijo pametnejši in bolj zdrav način prehranjevanja na poti.

S termovko in skledico lahko hrano in pijačo brez težav segrejete ali ohladite na želeno temperaturo. Sistem deluje po načelih termoelektrike (natančneje, izrablja Seebackov in Peltierjev učinek). Za komplet termovke in posodice je treba projekt podpreti s stotimi dolarji oziroma približno 78 evri.

Za vedno čisto pomivalno korito

Ostanki hrane v pomivalnem koritu, iskanje gobice ali krtačke pod umazano posodo in podobne težave je želel s svojim kompletom preprostih kuhinjskih pripomočkov rešiti Kanadčan Tonis Tollasepp.

Zasnoval je set posodic, ki jih lahko uporabljamo na več načinov – kot cedilo za pranje zelenjave ali sadja, saj se tako delčki hrane ne bodo ujeli v korito, temveč v posodico, ali kot stojalo za pripomočke za pomivanje posode. Preprosta ideja je bila morda celo preveč običajna, saj njen snovalec s projektom ni prepričal Kickstarterjevega občinstva.

Ne spreglejte