Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Tina Boh

Ponedeljek,
12. 8. 2013,
13.25

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Marjetka Vovk

Ponedeljek, 12. 8. 2013, 13.25

8 let

Marjetka in Raay: Otroška soba je najina najljubša

Tina Boh

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Ponosna starša Raay in Marjetka si svojega doma ne predstavljata brez otroške sobe, kjer danes kraljuje Vid. Vendar že napovedujeta: verjetno bo treba še eno sobo spremeniti v otroško.

Poseben prostor v srcu marsikaterega starša je ravno otroška soba, ki je pravi vir pozitivne in igrive energije. Tudi za Raaya in Marjetko, ki priznavata, da odkar imata Vida, je vse drugače. "Sobo sva uredila tako, da ima Vid prijeten prostor za spanje in igro," je povedala Marjetka, Raay pa jo je dopolnil: "Ta soba je za zdaj edina otroška soba, mogoče bova v prihodnosti morala še kakšno drugo sobo spremeniti v otroško. Vsaj takšen je načrt."

Živahna hiša, polna različnih barv Mala družinica že štiri leta živi v hiši, ki je zelo živahna, stene krasijo različne barve, od oranžne, zelene, rdeče in modre. "Verjetno sva se za to odločila, ker se hitro naveličava in ker se nama zdi, da barve dajejo prostoru življenje. Nisva imela arhitektov, vse sva si zamislila sama s pomočjo takratnih izvajalcev." Pri opremljanju nista želela pretiravati s kakšnimi dizajnerskimi ali dragimi kosi pohištva, iskala sta funkcionalnost in domačnost, to sta tudi dobila: "Rada imava les, vse imava svetlo, pisano, mislim, da je ta kombinacija tista, v kateri se počutiva najbolj domače," pove Raay, ki napoveduje, da bosta letošnjo jesen naredila nekaj sprememb v okolici, zunaj hiše. "Ker imava zelo sončno stran, nama bo prav super koristila senca, zato si bova omislila leseno uto, ob kateri bo rasla trta," Marjetka pa ga hitro dopolni: "Počasi bo treba vse prebeliti. To bo moral biti naslednji večji projekt."

Službo imata kar doma V hiši sta si omislila tudi delovni prostor. "Oba zelo rada delava doma in ko sva se odločala za nakup hiše, sva imela v mislih, da si urediva tudi delovni prostor, tako da se nama v službo ni treba voziti," pove Raay in tako razkrije še eno funkcionalnost njunega doma.

Ne spreglejte