Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
27. 11. 2014,
9.08

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

pohištvo oblikovanje arhitektura

Četrtek, 27. 11. 2014, 9.08

6 let, 6 mesecev

Magnet Design: Najboljše pohištvo slovenske izdelave na enem mestu

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
V novem pohištvenem salonu Magnet Design ustvarjajo arhitekturne rešitve, razstavljajo kose vrhunskega slovenskega pohištva in pripravljajo slastne eko - prigrizke.

Nov pohištveni salon Magnet Design v Ljubljani, je več kot pohištveni salon, je stičišče arhitekturnih idej, oblikovalskih presežkov in vrhunskih slovenskih izdelkov, ki bivalni ali delovni prostor spremenijo v stimulativno okolje.

Magnet design je tudi prostor, ki povezuje in odpira slovensko arhitekturno znanje. Izkušeni slovenski arhitekti bodo v salonu na voljo za svetovanje širši javnosti preko Arhitekt-ure, mesečnih svetovalnih dogodkov, na katere se lahko prijavijo zainteresirani na razpisan datum. V salonu ob Masarykovi cesti bodo vsem, ki se navdušujejo nad notranjim oblikovanjem in arhitekturo, enkrat na mesec na četrtek ponudili tematsko obarvano srečanje, na katerem bodo strokovnjaki s področja dizajna in notranje opreme delili svoja znanja in izkušnje.

Za konceptom salona Magnet Design stoji arhitekt Robert Klun, direktor Magnet designa, direktor podjetja Klun Ambienti in nekdanji predsednik Društva oblikovalcev Slovenije. Robert Klun izhaja iz močne družinske pohištvene tradicije, zato je svoj pretanjen občutek za oblikovanje pohištvenih elementov in za skoraj nezaznavne detajle, ki pa v končni fazi ločijo vrhunski izdelek od manj kakovostnega, začel graditi že zelo zgodaj v svoji karieri. Podjetje Klun že vse od leta 1980 skrbi za odlične sedežne garniture, izdelane po želji naročnika. Izdelki Klun so znani po dobrem oblikovanju, zelo kvalitetni izvedbi in dolgi življenski dobi. Njihov kataloški program danes vsebuje skoraj 40 modelov.

Najboljše pohištvo slovenske izdelave na enem mestu

Ker svojim strankam v svetovalnem in izvedbenem procesu želi ponuditi samo tisto, kar bi privoščil tudi sebi, je zasnoval salon Magnet Design, kjer naročnik lahko vidi in naroči najboljše pohištvo slovenske izdelave. Magnet Design želi postati kompetenten celosten ponudnik opreme za bivalne prostore, s poudarkom na kakovosti oblikovanja, ergonomiji in kakovosti materialov. V showroomu je na ogled oblazinjeno pohištvo, kuhinje ter širok nabor ergonomskih pisarniških stolov. Njihovi izdelki se lahko pohvalijo z mednarodnimi certifikati za zdrave materiale, kar še posebej cenijo osveščeni naročniki, ki jim ni vseeno, v kakšnem ambientu bivajo in na kakšnih pisarniških stolih preživijo večino delovnika. Stoli švicarskega podjetja Giroflex pa so vodilni v segmentu zdravega in ergonomskega pisarniškega pohištva.

"Našim strankam ponujamo celosten pristop tako za dom kot za prodajni ali delovni prostor oziroma za javne objekte. Moje vodilo je, da tisto, kar bi sam rad imel, rad ponudim tudi drugim, pa tudi, če je poceni," je povedal lastnik blagovne znamke Klun Ambienti in dodal, da se cenovno lahko zelo približajo strankam, samo če povejo, kaj si želijo. "Vendar, če gremo 'pod ceno', to pomeni, da nek kos pohištva ne more biti izdelan iz certificiranih materialov. Svojim delavcem pa nikakor ne morem dovoliti, da delajo s kancerogenimi materiali. Sebi ne dovolim takšnih materialov, kaj šele moji stranki." Tako je denimo salon Magnet design tlakovan s slovenskim kamnom, ki je manj radioaktiven. Za zagotavljanje varnosti materialov zato poskušajo preveriti vse materiale in zahtevati certifikate.

T.i. "lifestyle showroom" Magnet Design, na Masarykovi 14, je stičišče slovenskega arhitekturnega, oblikovalskega in proizvodnega znanja ter vrhunskih slovenskih izdelkov, narejenih po meri posameznika.

Kupec naj se spoštuje in se ima rad

Od svojih kupcev si najbolj želi, da bi spoštovali sebe, da bi se imeli radi. Le takšnim strankam lahko povedo, kateri materiali so preizkušeni in jim zagotavljajo zdravo pohištvo. Precej njihovih strank se spopada z raznimi alergijami, ki jih pomagajo blažiti z izbiro naravno obdelanega materiala in z izdelavo vzmetene konstrukcije z minimalno uporabo pene, tako da se v njej ne zadržuje prah in da v konstrukciji ni iverk, torej ni strupenega formaldehida. Njihova prednost je, da izdelek popolnoma prilagodijo vsaki stranki in ji nudijo kakovostno ter udobno bivanje glede na njene potrebe in želje. "Kupca pri nas spoštujemo in ga imamo radi," je glavno vodilo Magnet Designa.

Kupec pa bo v kuhinjskem kotičku Magnet designa naletel tudi na ponudbo prigrizkov, solat in smoothijev iz ekoloških sestavin, ki jih obiskovalci lahko odnesejo s sabo. Izbrani kozarci v kombinaciji slovenskega stekla in kamna, slovenska vina in penine Prinčiča in Četrtiča, unikatni izdelki rogaškega kristala in parfumi linije Cartier predstavljajo pester nabor idej za poslovna, zasebna ali protokolarna obdarovanja.

Za ljubitelje kvalitetnega bivanja bo zanimiva tudi omara za avdio- in videoopremo, ki poleg kvalitetnega zvoka omogoča tudi upravljanje ozvočenja prostora preko mobilnega telefona.

Ne spreglejte