Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
1. 7. 2021,
14.52

Osveženo pred

2 leti, 9 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

PR članek zrak Daikin

Četrtek, 1. 7. 2021, 14.52

2 leti, 9 mesecev

Kako učinkoviti so čistilniki zraka proti virusom?

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Inštitut Pasteur de Lille je ocenil učinkovitost Daikinovih čistilnikov zraka proti respiratornim virusom.

Daikin | Foto:

Priznan francoski Inštitut Pasteur de Lille iz svojih raziskav sklepa, da Daikinov čistilnik zraka odstrani več kot 99,98 % človeškega koronavirusa HCoV-229E v 2,5 minutah.

  • Glede na teste, izvedene v laboratorijih Inštituta Pasteur de Lille, Daikinovi čistilniki zraka v 2,5 minutah odstranijo več kot 99,98 % človeškega koronavirusa HCoV-229E. Ta virus je iz iste družine kot SARS-CoV-2, koronavirus, ki je povzročil pandemijo COVID-19.
  • Enote so bile ocenjene tudi kot 99,93 % učinkovite proti virusu H1N1 v 2,5 minutah. H1N1 je virus, ki povzroča navadno gripo.
  • To pomeni, da so Daikinovi čistilniki zraka dodaten ukrep v boju proti boleznim dihal. Kompakten čistilnik plug-and-play lahko močno prispeva k zmanjšanju tveganja za prenos respiratornega virusa.
  • To priznanje je mejnik v načrtu podjetja Daikin, da postane pomemben igralec na področju čiščenja zraka v Evropi, na Bližnjem vzhodu in v Afriki.

Preizkušena učinkovitost proti koronavirusu

Daikin | Foto: Kot strokovnjak za upravljanje kakovosti zraka je poslanstvo podjetja Daikin zagotavljati inovativne rešitve in čistilnike zraka, ki jih prodaja že več kot 45 let. Njegovi čistilniki zraka in patentirana tehnologija za čiščenje zraka, ki se uporablja v drugi opremi Daikin, so že dolgo dokazali svojo učinkovitost proti onesnaževanju zraka, pa tudi sezonskemu cvetnemu prahu in virusom. Da bi podkrepil izjavo o učinkovitosti svoje tehnologije, je Daikin Europe N.V. francoskemu laboratoriju Inštitut Pasteur de Lille zaupal testiranje čistilnikov zraka. Zdaj je formalno dokazano, da preizkušeni modeli v 2,5 minutah odstranijo več kot 99,98 % človeškega koronavirusa HCoV-229E. To je pomemben dosežek.

Inštitut Pasteur je test opravil z virusom HCoV-229E, ki je koronavirus, tesno povezan s SARS-CoV-2. Iz varnostnih razlogov sam virus SARS-CoV-2 ni bil uporabljen. Dejstvo, da sta virusa iste družine, je močan pokazatelj, da so čistinikii zraka Daikin pomembno orožje za  zmanjšanje prenosa virusa in pomaga pri boju proti pandemiji COVID-19.

Učinkovitost čistilnikov zraka Daikin dosežemo s kombinacijo visoko zmogljivega elektrostatičnega HEPA filtra, ki ujame virus, čemur sledi intenzivna izpostavljenost Daikinovi patentirani tehnologiji Flash Streamer, ki virus odstrani.

Inštitut je testiral tudi čistilnike zraka za učinkovitost proti virusu H1N1, virusu sezonske gripe. Pod enakimi testnimi pogoji je Inštitut Pasteur de Lille iz svojih raziskav sklenil, da enote Daikin odstranijo več kot 99,93 % tega virusa H1N1 v 2,5 minutah. To dokazuje, da so te enote zelo učinkovite tudi v boju proti gripi.

Čiščenje in prezračevanje zraka sta ključ do zdravega notranjega okolja

Daikin čistilnik zraka čistijo zrak v zaprtih prostorih, tako da omogočajo kroženje zraka skozi enoto in pustijo, da zrak prehaja skozi številne filtre in tehnologije za čiščenje. Enote se običajno uporabljajo v stanovanjskih okoljih, majhnih pisarnah, trgovinah na drobno, učilnicah, medicinskih čakalnicah in v zdravniških ordinacijah. Pretok zraka Daikinovega čistilca zraka je približno 330 m³ / uro, kar pomeni, da prostornina zraka v povprečni sobi teče skozi enoto večkrat na uro.

M. Olivier Luminati, projektni vodja prezračevanja in čiščenje zraka, ki je tesno sodeloval s Pasteurjevim inštitutom pri Daikinovem projektu testiranja, pravi, da so  "rezultati testov odlična novica za družbo. Ravno ko se vsi vračajo v pisarno in normalno življenje lahko ustvarimo pogoje za to na varnejši način. Zavezanost podjetja Daikin zdravemu notranjemu okolju je povzročila široko paleto izdelkov za filtriranje in čiščenje zraka. Te tehnologije uporabljamo v svojih rešitvah za klimatizacijo, ogrevanje in prezračevanje tako za majhne kot za velike zgradbe. V bistvu lahko pomagamo vsem, ki potrebujejo čist in svež zrak v zaprtih prostorih, da najdejo pravo rešitev."

Kakovost zraka v zaprtih prostorih ima velik vpliv na delovanje in počutje ljudi. Na kakovost zraka vpliva veliko dejavnikov, kot so delci PM2,5, alergeni, zračna vlaga itd. Daikin je že zdavnaj prepoznal ta izziv in leta 1975 na Japonskem lansiral svoj prvi čistilec zraka. M. Anthony Dimou, generalni direktor podjetja Daikin, je o prečiščevanju zraka v EMEA povedal:


 "Pridobljeni rezultati Instituta Pasteur de Lille so preboj za nas in družbo. Prepričan sem, da lahko Daikin postane referenčno podjetje za upravljanje kakovosti zraka v notranjih prostorih v regiji EMEA."

* Podrobni rezultati preskusov za vrsto čistilca zraka Daikin:

 

"Naprava Daikin MCK55WVM (komercialno ime MCK55W), ki jo je preizkusil Institut Pasteur de Lille, odstrani 99,996 % človeškega koronavirusa HCoV-229E v 2,5 minutah pri  "turbo " hitrosti v laboratorijskih pogojih (zrakotesna komora z notranjo prostornino 0,47 m³, brez obnavljanja zraka). Človeški koronavirus HCoV-229E se razlikuje od virusa, odgovornega za COVID-19, SARS-CoV-2, vendar spada v isto družino koronavirusov. "

 

"Naprava Daikin MC55WVM (komercialna imena MC55W/VB), ki jo je preizkusil Institut Pasteur de Lille, odstrani 99,98% človeškega koronavirusa HCoV-229E v 2,5 minutah pri  "turbo" hitrosti v laboratorijskih pogojih (zrakotesna komora z notranjo prostornino 1,4 m³, brez obnavljanja zraka). Človeški koronavirus HCoV-229E se razlikuje od virusa, odgovornega za COVID-19, SARS-CoV-2, vendar spada v isto družino koronavirusov."

 "Naprava Daikin MCK55WVM (komercialno ime MCK55W), ki jo je preizkusil Institut Pasteur de Lille, odstrani 99,986% virusa gripe A podtipa H1N1 v 2,5 minutah pri  "turbo" hitrosti v laboratorijskih pogojih (neprepustna komora z notranjo prostornino 0,47 m³, brez obnavljanja zraka)."

 "Naprava Daikin MC55WVM (komercialna imena MC55W/VB), ki jo je preizkusil Institut Pasteur de Lille, odstrani 99,93% virusa gripe A podtipa H1N1 v 2,5 minutah pri  "turbo" hitrosti v laboratorijskih pogojih (zrakotesna komora z notranjo prostornino 0,47 m³, brez obnove zraka)."


Naročnik oglasnega sporočila je Daikin.

Ne spreglejte