SiolNET. Trendi Dom
3

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Hotelska soba v Bohinju, ki so jo opremili mladi slovenski oblikovalci (foto)

3

termometer

 | Foto:
V Bohinj Eko Hotelu v Bohinjski Bistrici so odprli prvo tradicionalno sobo, ki ji pravijo kar tujska. Zakaj? Opremljena je v tradicionalnem slogu, a v sodobni preobleki mladih oblikovalcev.

Od drevesa do izdelka v eni sobi Bohinjska tujska soba je, kot pravijo, nišni produkt, ki gostom ponuja doživetje avtentičnega bivanja. Sobo so opremili z unikatnim masivnim pohištvom, ki je narejeno iz lokalnega lesa. Pri tem so sledili filozofiji "od drevesa do izdelka" in tradicionalno izdelavo povezali s tehnologijo ter ekološkim pristopom. Za oblikovanje je poskrbel oblikovalski kolektiv Rompom, ki ga sestavljajo Nuša Jelenec, Gašper Premože, Tilen Sepič, Andraž Tarman in Jurij Lozić.

Soba je plod sodelovanja lesne industrije (LIP pohištvo Bohinj), kreativcev (zavod oblikovalcev Rompom), turističnega obrata (Bohinj Eko Hotel) in javne ustanove (Turizem Bohinj). Akterji so se povezali v okviru projekta Skupaj za najboljše iz Bohinja.

"Težko že pričakujemo vtise gostov, ki bodo prvi preizkusili našo novo sobo, kjer se tradicija in kulturna dediščina prepleta z modernim," pravi Anže Čokl iz Bohinj Eko Hotela, kjer pravijo, da je v sobi vsak detajl tesno povezan z bohinjsko tradicijo, tako z izborom materiala, kakor tudi kreativnega in proizvodnega pristopa sodelujočih pri projektu.

Bohinj Eko Hotel sicer velja za prvi ekološki hotel v Sloveniji. Zgrajen je bil leta 2009 in je bil zaradi svojih inovativnih pristopov in storitev že večkrat nagrajen. Kot pravijo v hotelu, so zelo pozorni na sodelovanje z lokalno skupnostjo.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin