Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
7. 12. 2020,
7.00

Osveženo pred

2 meseca, 1 teden

Vsebino omogoča L'Occitane

Natisni članek

Ana Žontar Kristanc nagradna igra advertorial nega kože prazniki prazniki Loccitane

Ponedeljek, 7. 12. 2020, 7.00

2 meseca, 1 teden

"Najbolje se počutim, kadar sem urejena"

Vsebino omogoča L'Occitane
Ana Žontar Kristanc occitane

Avtorica kuharskih knjig, blogerka, vplivnica in TV-voditeljica Ana Žontar Kristanc z bralci na svoji spletni strani Anina kuhinja rada deli recepte za najrazličnejše priložnosti, snema tudi videorecepte, rada piše o materinstvu in svojem življenju.

Tokrat je z nami delila košček svojega intimnega življenja, in sicer kako v tem napornem času skrbeti zase in najti čas tudi za tisto, kar decembra najraje počnemo – razveseljujemo najdražje z darilci in drobnimi presenečenji.

Temelj vsakega dobrega počutja je, da si znamo vzeti čas zase in poiskati dragocene minute, ki so namenjene negi kože. Trenutno smo več časa doma, in kot nam je zaupala Ana Žontar Kristanc, je v tem času še toliko bolj pomembno, da ne pozabimo na vsakodnevno nego. "Najbolje se počutim, kadar sem urejena," nam je zaupala svoje razmišljanje ter namignila, kateri izdelki ji pomagajo ohranjati sijoč videz in brezhibno negovanost, ki je ni treba prekrivati z ličili.

Mimogrede smo izvedeli še, kaj ji pomenijo prazniki in kako ji uspe poiskati darila za najdražje.

occitane | Foto: Podarjamo dišeč provansalski zaklad

L'Occitane je ujel intenzivne občutke s sprehodov po provansalskih polj, ki se kopajo v zlati svetlobi po sončnem vzhodu ali pred sončnim zahodom, in ustvaril svojo prvo gurmansko-aromatično dišavo. Sprva aromatična dišava se nepričakovano prelevi v neskončno gurmansko srce, nato pa se umakne čutni osnovi iz balzamičnih not in maska.

Nagradna igra je zaključena. Izžrebali smo tri nagrajenke, ki bodo prejele komplet v kovinski škatlici Sparkling Terre de Lumière:

Zala Županič

Suzana Lutar

Renata Vadnjal

Čestitamo!

Mejnik, ko koža zahteva malce več pozornosti

Kakšna je vaša vsakodnevna lepotna rutina?

Ana Žontar Kristanc occitane | Foto: Odkar sem lani dopolnila 30 let, se veliko bolj posvečam svoji koži. Ali pa mogoče tudi zato, ker sta otroka končno malo večja in vsaj malo postavljam tudi sebe na pomembnejše mesto. Tako imam zjutraj in zvečer kar redno in dobro rutino. Začnem s čiščenjem obraza. Nadaljujem s tonikom, potem s serumom in nazadnje s kremo. Med številnimi kozmetičnimi znamkami me še vedno navdušuje L'Occitane in na moji omarici je precej njihovih izdelkov. Preden se odpravim ven, se vedno namažem s kremo s faktorjem 50. Zvečer je rutina podobna, če odštejem sončno kremo. Enkrat tedensko negi dodam tudi piling in masko za obraz. Trenutno uporabljam prav L'Occitanovo nočno masko, ki me je navdušila, ker je ni treba spirati. Zjutraj je koža prav sijoča.

Omamne dišave za domači spa

occitane citronka | Foto: Nega z izdelki, ki nas ovijejo v mamljiv svež vonj, je že pravo malo razvajanje. L'Occitanovi izdelki s svojimi provansalskimi vonjavami so idealni, da si ustvarimo svoj lastni spa v udobju domače kopalnice.

Praznična kolekcija izdelkov za nego telesa Citronka z mandarino združuje aromo lupine mandarine in dimnate cedrovine s citrusno noto citronke.

occitane citronka | Foto:

Kaj pa morate – poleg že omenjene maske – nujno vključiti v svoj jutranji oziroma večerni ritual, da imate občutek, da ste dobro poskrbeli za negovan videz in dobro počutje?

Ana Žontar Kristanc occitane | Foto: Najpomembnejši del jutranje in večerne rutine je vsekakor prvi korak. To, da obraz dobro očistim. Zdi se mi, da je to najpomembnejša točka, na kateri potem gradim naprej. Druga nujna stvar je dober serum, tako zjutraj kot tudi zvečer.

Kakšen mora biti kozmetični izdelek, da vas prepriča?

Odkar sem dopolnila 30 let, je to zagotovo kvaliteten antiage izdelek, ki je, kolikor se da, tudi hranljiv. Moja koža je namreč sploh pozimi izredno suha, tako da je izredno pomembno, da jo dovolj nahranim.

Prav zato se vedno znova vračam v L'Occitane. Njihovi izdelki so fantastični in res jih z veseljem uporabljam. Zlasti antiage s slavno sestavino immortelle oziroma smiljem.

Nega, ki hrani, ščiti in mehča

occitane | Foto: Je tudi vaša koža pozimi suha? Klasična krema za roke s karitejevim maslom pomaga nahraniti in zmehčati suho kožo. Zdaj je na voljo v praznični preobleki. V kolekciji Praznični karite je poleg velike in male karitejeve kreme za roke tudi karitejev balzam za ustnice.

occitane | Foto:

 

occitane | Foto: Na voljo je tudi praznična kolekcija Karite z bergamotko. Tekstura stepene smetane nam ponuja lahkotno nego, s katero vsakodnevno prhanje postane pravi ritual. V kolekciji so smetana za prhanje, krema za telo, milo, krema za roke in balzam za ustnice.

occitane | Foto:

Ali gresta tudi pri vas urejen videz in dobro počutje z roko v roki?

Vsekakor. Brez dvoma se najbolje počutim, kadar sem urejena. Ni nujno, da sem naličena, ampak urejena in negovana. Koža je lahko lepa tudi brez ličil, če je čista in negovana.

Nekaj majhnega zase

occitane | Foto: S kakovostnimi L'Occitanovimi šminkami in osvetljevalci lahko poudarite svojo naravno lepoto. Navdih za snovanje formule so poiskali pri sočnih sadežih. Sadne šminke ustvarijo videz polnih ustnic in jih po zaslugi vitamina E ter eteričnih olj grenivke, korenja in granatnega jabolka tudi izdatno navlažijo.

occitane | Foto:

Kako pomembna je v teh časih za vas skrb zase? Je še bolj v ospredju kot prej?

Seveda. Čeprav večino dni preživimo doma, to ne pomeni, da je zdaj skrb zase manj pomembna. Kvečjemu bolj, saj se zaradi tega tudi bolje počutimo. Ne glede na to, da dneve preživljamo doma, moja jutranja in večerna nega ostajata enaki. Prav tako v svoje dneve enkrat tedensko umestim nego obraza in lasišča. Za to nimam veliko časa, ampak vse se da, če se hoče.

Razkošje vonjav

occitane | Foto: L'Occitane je za praznike pripravil nov izdelek, ki navduši s svojo razkošno formulo. Kolekcija Terre de Lumière Sparkling Edition vas razveseli z aromo potonik, pomirjajočo sivko, grenivko in blagimi notami tonke.

occitane | Foto:

Ana Žontar Kristanc occitane | Foto:

Kakšna je vaša formula za iskanje daril, da vam za vsakega uspe najti nekaj, kar ustreza prav njemu?

Tukaj mi velikokrat izbiro olajša kar L'Occitane, saj se mi zdi, da njihove izdelke vsi obožujemo. Ne poznam nikogar, ki jih ne bi bil vesel. Tudi letos bom razveseljevala z njimi. Vedno najdem primerno darilo, pa naj gre za mamo, prijateljico, moža … Za vsakogar se kaj najde.

Bližajo se prazniki. Kakšen je vaš odnos do obdarovanja in praznikov? Se jih veselite, si vzamete kdaj tudi čas zase?

Obožujem praznični december in obdarovanja. Pri nas pričakamo vse tri dobre može, saj izkoristimo vsako priložnost, da je dan nekaj posebnega. Glede obdarovanja pa so večinoma dovolj že male pozornosti.

Ustvarite praznično vzdušje

occitane | Foto: S pravimi dišavami za dom lahko poudarimo praznično vzdušje. L'Occitane je ustvaril novo dišavo za dom. Njena vabljiva, topla in sladka aroma suhega sadja in cimeta v misli prikliče družinska srečanja ob mizi, polna ljubezni in smeha.

occitane | Foto:

Kaj za vas pravzaprav pomeni vzeti si čas zase? Vemo, da se pri vas vse vrti okrog kuhanja, pa vseeno, to je služba, kaj je tisto, kar vam prinese dobro počutje v lastni koži?

Ana Žontar Kristanc occitane | Foto: Priznam, da sem se počasi spet morala naučiti, kako si vzeti čas zase. Potem pa sta prišli prva in druga karantena, tako da je to malce težje. Ampak se ne pritožujem.

Moj čas zase je ponavadi vroča kopel z masko na obrazu in nego las. Zraven pa svečka in pomirjujoča glasba. Ali pa nekaj dobrega za pojesti in kakšen dober film ali serija z dragim.

 

Ko zadiši po vrtnicah

occitane | Foto: Zakaj si ne bi na začetku zime pričarali malce pomladi? Kultna slaščica calisson je del živahne kolekcije Rose Calisson, ki razkriva zapeljivo dišavo vrtnic. V kolekciji so toaletna vodica in parfum v gelu, krema za roke, gel za prhanje in mleko za telo.

occitane | Foto:

Čaroben šopek dišečih daril, ki simbolizirajo mir, ljubezen in čas

darila | Foto:

Z darilci iz ene od številnih prazničnih kolekcij in kompletov blagovne znamke L'Occitane tudi glede vrhunske kakovosti preprosto ne morete zgrešiti, saj jih odlikujejo izjemno kakovostne sestavine iz Provanse. L'Occitane sodeluje z lokalnimi pridelovalci negovalnih sestavin, tako da boste z izdelkom L'Occitane svojim najdražjim podarili košček sanjske Provanse.

L’Occitane se zaveda, da je praznični čas tako poseben prav zaradi iskanja popolnega darila, da je obdarovanje že samo po sebi izraz veselja in da je misel tista, ki resnično šteje. Zato ponujajo izbor čarobnih daril, ki niso zgolj lepa in visokokakovostna, ampak predstavljajo tudi zavezo biotski raznovrstnosti in dobremu počutju.

Vsako darilo, ki prihaja iz Provanse, simbolizira mir, ljubezen in čas – čas kot vedno spreminjajoči se letni časi.

Preverite čudovite darilne komplete:

Preverite še preostale ekskluzivne praznične kolekcije L'Occitane in druge izdelke iz Provanse, ki so na voljo v spletni trgovini www.loccitane.si.

Ne spreglejte