Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
10. 4. 2021,
4.00

Osveženo pred

3 leta

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4,64

36

Natisni članek

Boris Kobal Intervju Trendičvek

Sobota, 10. 4. 2021, 4.00

3 leta

TrendiČvek

Boris Kobal zatrjuje: V gledališče se ne vračam več #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4,64

36

Prvič od izbruha afere v zvezi s plagiatorstvom se je zdaj v medijih spet pojavil Boris Kobal. Dolgo časa je premišljeval, ali se vrniti, in se je, saj bo legendarni TV Poper doživel spletno predstavo. Kaj je počel v tem času, kakšno je zdaj njegovo življenje, ali se še bojuje z depresijo, kdo mu je ta čas stal ob strani in kdo mu je obrnil hrbet ter kaj v življenju, poleg prevare, obžaluje. Vse to izveste v Trendičveku.

Boris Kobal | Foto: Ana Kovač Foto: Ana Kovač Boris Kobal je večino svoje kariere veljal za enega od najbolj priljubljenih igralcev in režiserjev. Bil je umetniški direktor Mestnega gledališča ljubljanskega, Slovenskega stalnega gledališča v Trstu, Šentjakobskega gledališča, avtor in režiser številnih provokativnih predstav, številni se ga spomnijo iz satirične oddaje TV Poper, kjer je bil scenarist, režiser in igralec hkrati. 

Boris Kobal | Foto: Ana Kovač Foto: Ana Kovač Potem je plagiatorska afera zaznamovala njegovo ime in mu življenje postavila na glavo. "Sprašujete se, zakaj sem pri svojih 63 letih storil tako nesprejemljivo dejanje? Razlog je huda osebna stiska, v kateri sem se znašel," pravi Boris, ki je v tem obdobju zakorakal tudi v pokoj. "Nič ni pretirano drugače, odkar sem v pokoju. Morda je zgolj malo večja socialna varnost, ker imaš zdravstvena in podobna zavarovanja urejena in ti ni treba skrbeti za tovrstne stvari. Sicer pa je vse enako."

Boris Kobal | Foto: Mediaspeed Foto: Mediaspeed Zdaj se 15. aprila vrača v spletni predstavi Radio poper: Vrnitev izbrisanih. Liki, ki so pred številnimi leti v znamenitem TV Popru osvajali televizijske gledalce, bodo tokrat, malo za šalo – malo za hec, zaživeli še na internetu. Borisu pa se bo pridružil še en Boris, Boris Devetak.

Boris Kobal | Foto: "Zakaj sva se lotila tega projekta? Moje skromno mnenje: prvič, ker je Kobal v hudi finančni krizi, in drugič, ker sem osebno v hudi intelektualni krizi. Sicer že nekaj časa prebiram knjige in misli svojega najljubšega filozofa, a ne pomaga. Moj najljubši filozof je seveda Popper. Harry Popper. In z motom 'bolje pasti v malvazijo, kot v depresijo' sva se lotila te nove predstave, v kateri vama bomo med vsemi znanimi liki predstavili tudi igralko, ki naju je navdihnila: to je psička Mimi," pravi Devetak. 

Soimenjak Kobal pa dodaja: "Že vse življenje vzdržujem Devetakovo družino, potem ko je kolega zapadel v začaran krog alkoholizma, iger na srečo, dam svobodnih nazorov, prepovedanih substanc in tudi orožja. Otrokom vsak dan nosim kruh, tu pa tam dobijo tudi kak kos sira, predvsem pa sem zaradi teh razmer prisiljen delati, čeprav sem že v pokoju."

Boris Kobal | Foto: Mediaspeed Foto: Mediaspeed Kobal pa je pred predstavo spregovoril tudi za naš Trendičvek. Kaj je počel v tem času, kakšno je zdaj njegovo življenje, ali se še bori z depresijo, kdo mu je ta čas stal ob strani in kdo mu je obrnil hrbet ter kaj v življenju, poleg prevare, obžaluje. Vse to izveste v zgornjem intervjuju.

Bepop
Trendi Bepop Ladies: Ljudje mislijo, da ne znamo peti! #video
Mitja Okorn
Trendi Mitja Okorn razkril zanimivosti o Cari Delevingne in Willu Smithu, ki vas bodo presenetile! #video
Branko Đurić - Đuro
Trendi Branko Đurić - Đuro razkril, o čem se največkrat pogovarja z Novakom Đokovićem #video
Urška Alič
Trendi Urška Alič: Korona mi je veliko vzela, še več pa mi je dala #video
Sanja Grohar
Trendi Sanja Grohar: Največ sem zaslužila z Instagramom, od katerega se da zelo dobro živeti #video
Ne spreglejte