Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
17. 5. 2022,
8.51

Osveženo pred

2 meseca, 1 teden

Vsebino omogoča Malalan

Natisni članek

prstan nakit diamanti zlato Malalan advertorial

Torek, 17. 5. 2022, 8.51

2 meseca, 1 teden

Nagradna igra: podarjajo 10 zlatih obeskov

Malalan Nazorjeva z dostopnejšimi cenami najkakovostnejših draguljev #nagradna igra

Vsebino omogoča Malalan

V središču prestolnice novo prodajalno nakita odpira priznana draguljarna Malalan. Poslovalnica Malalan Nazorjeva, ki bo obiskovalce sprejemala že čez nekaj tednov, bo nadomestila dobro poznano lokacijo Malalan Mladi. Družinsko podjetje bo v novi poslovalnici poleg nakita priznanih tujih znamk ponudilo tudi nakit lastne proizvodnje, med katerimi so poročni prstani, zaročni prstani in nakit z diamanti. Malalan Nazorjeva bo ponujal nakit po dostopnejših cenah, s čimer bodo tudi širšemu občinstvu odprli vrata v svet najkakovostnejših draguljev. Kam torej po zaročni prstan? Na Nazorjevo, kjer bodo diamanti na voljo že od 300 evrov.

malalan | Foto:

Družinsko podjetje z več kot 70-letno tradicijo v Sloveniji in na Hrvaškem, ki ponuja ročne ure, nakit in diamante najvišje kakovosti, bo v novi poslovalnici ponujala predvsem izdelke z odličnim razmerjem med kakovostjo in ceno. Ker odprtje predstavlja pomemben dogodek v zgodbi Malalan, želijo ob tej priložnosti razveseliti vse ljubitelje lepega in kakovostnega nakita ter ur. V sodelovanju z italijansko znamko nakita DoDo bodo med vsemi novimi naročniki na novice Malalan izžrebali deset srečnežev, ki bodo na odprtju poslovalnice Malalan Nazorjeva prejeli zlat obesek z začetnico svojega imena.

Potegujte se za zlat obesek z vašimi začetnicami

Nagrado v sodelovanju z italijansko znamko nakita DoDo podeljuje draguljarna Malalan. Izžrebali bodo kar deset nagrajencev.

malalan | Foto:

Malalan Nazorjeva svoja vrata odpira 31. maja, našli pa jo boste v središču Ljubljane – poleg ene od najboljših restavracij v Sloveniji in enega od najbolj znanih secesijskih hotelov v širši okolici.

Gospodje lahko ob nasvetih strokovnjakov izberejo zaročni prstan ali najdejo pozornost za obeleženje obletnice, starši otrokom poiščejo darilo za uspešno opravljeno diplomo ali maturo, pari lahko izbirajo med bogato ponudbo poročnih prstanov, ne manjka pa niti ponudbe daril za krst, obhajilo ali birmo.

Diamanti so lahko tudi priložnost za investicijo

Diamanti niso več namenjeni zgolj peščici premožnejših ljudi, danes so namreč na voljo tudi po dostopnejših cenah. Za investicijski diamant teže 0,1 karata boste odšteli približno 300 evrov, medtem ko se cene prstanov z diamanti začnejo pri približno 500 evrih.

malalan | Foto:

Ponudba znamke Malalan v regiji slovi predvsem po diamantih. Običajno so vdelani v nakit iz rožnatega, rumenega ali belega zlata. Darilo z diamantom, pa naj bo vdelan v nakit ali kot samostojen dragulj, je lahko simbol ljubezni, zahvale ali nagrade v zasebnem in poslovnem svetu.

Tri generacije urarske in draguljarske odličnosti

malalan | Foto: Zgodba Draguljarne Malalan se je pred več kot 70 leti začela tik nad Trstom v slovensko govoreči vasi Opčine. Z majhno urarsko delavnico in prodajalno zlatnine sta jo začela Anton in Angelca Malalan, njuno obrt pa so kmalu prevzeli trije sinovi. Najmlajši, Peter Malalan, je po opravljeni zlatarski šoli začel oblikovanje lastnega nakita, pozneje pa so ga življenje in močne poslovne ideje ponesle v Ljubljano. Tam je prevzel vodenje takrat čisto nove, izredno majhne trgovine in skupaj z ženo sta v nekaj desetletjih zgradila najbolj vplivno draguljarsko hišo v Sloveniji in na Hrvaškem.

Danes vodenje družinskega podjetja prevzema tretja generacija družine Malalan. V Ljubljani je to Tjaša Malalan, strokovnjakinja za barvne dragulje in oblikovanje nakita, ki ga v Ljubljani ročno izdelujejo pod lastno blagovno znamko. Hrvaško podružnico v Zagrebu vodi njen mlajši brat Jure Malalan, ki skrbi za poslovni razvoj podjetja in kot izučen urar za visoko kakovost urarske servisne storitve na Hrvaškem.

Družina Malalan je v Sloveniji in na Hrvaškem sinonim za urarsko in draguljarsko izvrstnost, obenem pa že več desetletij piše prelepo zgodbo medgeneracijske povezanosti.

Nakit iz zlata že od sto evrov

Na policah Malalan Nazorjeva boste našli nakit znamk Marco Bicego, DoDo, Pesavento in draguljarske izdelke proizvodnje Malalan, med katerimi so poročni prstani, zaročni prstani in nakit z diamanti. Nakit iz zlata za vse priložnosti bodo ponujali že od sto evrov.

Italijanska znamka DoDo slovi po igrivih obeskih za ogrlice ali zapestnice, ki so izdelani iz odgovorno pridobljenih surovin, predvsem srebra in zlata, motivi pa segajo vse od črk, živali in nebesnih znamenj pa do simbolov ljubezni. Znamka DoDo je že od začetka tesno povezana z okoljevarstvom: med drugim podpirajo projekt Tenaka, ki je v zadnjih letih poskrbel za oživitev več kot tisoč kvadratnih metrov koralnih grebenov v Maleziji.

malalan | Foto:

Ročno izdelan nakit Marco Bicego v draguljarskem svetu velja za pravo posebnost. Kombinacija sodobnih načinov in starodavnih tehnik površinske obdelave zlata italijanskemu oblikovalcu omogoča, da iz sicer trdega zlata izvabi na otip svilnato in mehko površino. Značilen videz pa nakitu Marco Bicego dajejo pazljivo izbrani kamni vseh barv.

Izdelke zlatarske hiše Pesavento odlikuje posebna tehnika površinskega nanosa, ki jo imenujejo diamantni prah. Izdelki Pesavento se tako lesketajo na čisto poseben način, prav tehnika izdelave pa znamki omogoča, da ljubiteljem nakita ponudi zapestnice, ogrlice, prstane in uhane po dostopnih cenah.

Nakit s podpisom Malalan

V zlatarskih delavnicah na Mestnem trgu 21 v Ljubljani pod oblikovalsko taktirko Tjaše Malalan izdelujejo nakit, ki ga zaznamujejo edinstvene oblike, predvsem pa izredno udobje ob nošenju. Nakit je izdelan iz 18-karatnega zlata, krasijo pa ga dragi kamni najvišje kakovosti.

malalan | Foto:

Najbolj igriva, predvsem pa cenovno dostopna kolekcija se imenuje Malalan Spomini. Njena značilnost so prstani, ki so izdelani z namenom zlaganja. Na enem prstu lahko nosite več prstanov z različnimi vzorci, kombinacije pa po želji prilagajate glede na priložnost ali trenutno počutje. Cene prstanov Spomini, ki so v celoti izdelani iz zlata, se začnejo pri 250 evrih.

Kako izbrati pravi zaročni prstan za svojo izbranko?

malalan | Foto: Stara pravila, da mora zaročni prstan krasiti en sam kamen in da mora biti njegova vrednost večkratnik mesečne plače, danes ne držijo več. Pri izbiri prstana je najpomembneje, da je ta v skladu z izbrankino osebnostjo, njenim videzom in odnosom do nakita. Dame zaročni prstan ponavadi nosijo vse življenje, zato draguljarski specialisti priporočajo klasično obliko, ki skozi desetletja ne gre iz mode.

Linija Romantika je ustvarjena posebej za zaljubljene pare. Zaznamujejo jo diamanti, ki so vdelani v značilen motiv cvetov in simbola za neskončnost. Ti brezčasni kosi nakita so izdelani iz 18-karatnega belega in rožnatega zlata, praviloma pa jih krasi en diamant. Značilni zaročni prstan se imenuje Solitarie, gospodje pa pogosto posegajo tudi po prstanih Malalan.

Darila za posebne priložnosti

Rojstni dan, obletnica, matura, diploma, doktorat, obhajilo ali birma in druge pomembne življenjske prelomnice si zaslužijo, da jih obeležimo s simbolom, ki bo trajal večno. Nakit se ponavadi prenaša iz generacije v generacijo, tako bo takšno darilo večno. Poleg dobre finančne naložbe pa nakit nosi tudi visoko čustveno vrednost – ta je najpomembnejša, saj je glavna valuta čustvene vrednosti ljubezen, ki je z denarjem ne moremo ovrednotiti.

Ne spreglejte