SiolNET. Sportal ZOI
2,21

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Peta štafetna predaja: enoten nastop Bauerja in Faka

2,21

termometer

"Odločitev Jakova Faka je treba sprejeti in spoštovati," je nekaj ur po koncu štafetne preizkušnje sporočil Klemen Bauer ter tako omilil in dodatno pojasnil svojo izjavo iz ciljne arene. S tem je v kali zatrl morebitno afero.

Od našega poročevalca iz Pjongcanga Klemen Bauer noče biatlonske afere. Klemen Bauer noče biatlonske afere. Foto: Stanko Gruden, STA

"Žal smo na tekmi pogrešali Jakova Faka in njegove sposobnosti, kar me je ob novici precej razžalostilo, saj so se s tem naše možnosti za še boljšo uvrstitev zmanjšale. Po vsem, kar je storil za slovenski biatlon in šport, ter ob dejstvu, da je dejansko fizično izpraznjen (govorim iz prve roke), je potrebno njegovo odločitev sprejeti in spoštovati," je na svojem profilu na Facebooku zapisal izkušeni slovenski biatlonec Klemen Bauer. Dodal je, da je Jakov Fak slovensko četverico, ki je ob švedski zmagi zasedla deseto mesto, spodbujal ob progi.

Njegove besede gre razumeti predvsem kot zatiranje ugibanj o nemiru v slovenski biatlonski reprezentanci ter ponovnega  izbruha "forumskih" zapisov. Za dvigovanje prahu je vsega nekaj ur prej sicer poskrbel prav Bauer, ki je po svojem nastopu dejal, da Jakove odločitve ne razume.

Kaj je v cilju povedal Bauer?

V kolikšni meri se pozna, da v postavi ni bilo Jakova?
"Precej. Sami vemo, kam Jaka sodi."
Ga razumete?
"Ne."
Ne?
"Ne bi preveč komentiral. Lahko povem, da sem bil kar razočaran nad njegovo odločitvijo."
Več o tem

Jakov Fak je bil v zadnjih tednih osrednja slovenska olimpijska figura. Jakov Fak je bil v zadnjih tednih osrednja slovenska olimpijska figura. Foto: Stanko Gruden, STA

Fak: Biti moram bolj previden

Oglasil se je tudi Jakov Fak, ki se bo v Slovenijo vrnil v nedeljo, in sicer neposredno na brniško letališče, ne prek Dunaja, kot je bilo sprva predvideno. Na svojem uradnem profilu na Facebooku je pojasnil, da je bil po 20 dneh na mrazu in po vseh treningih in tekmah preveč utrujen, da bi se pridružil štafeti. "Ne bi mogel nastopiti po svojih pričakovanjih in na visoki ravni, ki jo od sebe zahtevam. Po zdravstvenih težavah v zadnjih dveh letih moram biti bolj previden, da se spet ne pojavi bolezen, ki bi me oddaljila od tekmovanj," je zapisal srebrni olimpijec iz hrvaškega kraja Mrkopalj.

"Glede na celotno situacijo mislim, da je najbolj prav, da je priložnost dobil Lenart, ki je, tako kot jaz in preostali, vložil veliko dela in časa v treninge. Tukaj je ves čas z nami, na svojih prvih olimpijskih igrah, do danes pa še ni nastopil in vem, da mu bo ta nastop ostal v posebnem spominu celo življenje. Odlično je nastopil. Vesel sem, da mu je uspel takšen nastop. V težkih pogojih je imel najboljši strelski dosežek med vsemi reprezentancami v zadnji predaji," je za konec debitanta Oblaka pohvalil Fak.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 212
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin