Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
2. 2. 2018,
13.06

Osveženo pred

6 let, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,15

Natisni članek

Pjongčang 2018 odbojka na snegu

Petek, 2. 2. 2018, 13.06

6 let, 2 meseca

Odbojka na snegu že v Južni Koreji

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,15
odbojka na snegu | Foto CEV

Foto: CEV

Odbojko na snegu bomo lahko spremljali v okviru zimskih olimpijskih iger. Različica odbojke se bo prvič predstavila že Pjongčangu, za zdaj le v okviru promocijske tekme, na kateri bodo nastopili največji zvezdniki svetovne odbojke.

Nekdanji odlični brazilski odbojkar Giba, njegov rojak Emanuel, sicer trikratni olimpijski prvak v odbojki na mivki, najboljša kitajska odbojkarica na mivki Xue Chen, nekdanja evropska prvaka v odbojki na mivki Stefanie Schwaiger in Nikolas Berger ter južnokorejska odbojkarica Kim Yeon-Koung, najkoristnejša igralka na olimpijskih igrah v Londonu, bodo le nekatera imena, ki se bodo 14. februarja zbrala v Pjongčangu in skozi ekshibicijski obračun širši javnosti prvič predstavila odbojko na snegu.

Prvi mož CEV prepričan, da bo ta šport navdušil

"Avstrija je ena od gonilnih sil odbojke na snegu." | Foto: Vid Ponikvar "Avstrija je ena od gonilnih sil odbojke na snegu." Foto: Vid Ponikvar "Navdušeni smo nad dejstvom, da se nam je ponudila priložnost, da odbojko na snegu predstavimo članom olimpijske družine, športnim funkcionarjem, ljubiteljem športa in predstavnikom medijev. Prepričan sem, da jih bo odbojka na snegu, ki se po vsem svetu izjemno hitro razvija, navdušila. Vesel sem, da bo tekma potekala pred avstrijsko hišo v Pjongčangu, saj je prav Avstrija ena od gonilnih sil odbojke na snegu," je dejal predsednik evropske odbojkarske zveze CEV Aleksandar Boričić. 

V Sloveniji prvič za državno krono

Odbojka na snegu ima vse več privržencev tudi v Sloveniji, kjer je prvi turnir potekal že leta 2011 na Rogli, 4. marca pa bo v Žireh na sporedu še prvo državno prvenstvo. Slednje bo najboljši dvojici v ženski in moški konkurenci popeljalo na evropsko prvenstvo, ki ga bo od 23. do 25. marca gostil avstrijski Wagrain-Kleinarl. 

Tadej Boženk in Danijel Pokeršnik sta najboljša slovenska predstavnika. | Foto: CEV Tadej Boženk in Danijel Pokeršnik sta najboljša slovenska predstavnika. Foto: CEV

Državna prvenstva bodo v letu 2018 sicer potekala že v sedemnajstih evropskih državah, na še višji ravni pa bo odbojko na snegu mogoče spremljati 10. in 11. marca v Kranjski Gori, kjer bo potekal turnir evropske serije z uradnim nazivom CEV European Snow Volleyball Tour Kranjska Gora presented by Sberbank.

Evropska karavana se bo v Sloveniji sicer ustavila že drugič, saj so najboljši odbojkarice in odbojkarji na Snežni plaži navduševali že lani, ko smo se lahko veselili zmage slovenske dvojice, Tadej Boženk- Danijel Pokeršnik, pri dekletih pa sta bili najuspešnejši Čehinji Anna Dostalova in Michaela Knoblochova.

Ne spreglejte