Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Boštjan Boh

Četrtek,
15. 2. 2018,
10.44

Osveženo pred

6 let, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4,64

2

Natisni članek

Pjongčang 2018 Kim Jong Un navijačice

Četrtek, 15. 2. 2018, 10.44

6 let, 2 meseca

Incident na tekmi med Združeno Korejo in Japonsko #video

Boštjan Boh

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4,64

2

Severna Koreja, navijačica | Foto Guliver/Getty Images

Foto: Guliver/Getty Images

Na ženski hokejski tekmi med Združeno Korejo (na olimpijskem hokejskem turnirju v ženski konkurenci pod združeno zastavo nastopata Severna in Južna Koreja)  in Japonsko se je v sredo zgodil incident, ko se je v dvorani pojavil dvojnik Kim Džong Una, severnokorejskega voditelja. Ta se je želel srečati s severnokorejskimi navijačicami, a so ga po hitrem postopku odstranili.

Moški, ki je pozornost vzbudil že na otvoritveni slovesnosti, ne govori korejsko in sploh ne prihaja iz Koreje. Kot so zapisali na spletni strani Yahoo, je omenjeni moški prišel do severnokorejskih navijačic in jim z nasmehom na obrazu mahal.

Takoj so ga obstopili Severni Korjeci

Takoj ga je obstopila severnokorejska varnostna služba in ga odstranila s predela tribun, kjer so bile navijačice. Pozneje se je vmešala še policija, ki ga je pospremila iz dvorane. Menda naj bi mu rekli, da so to storili zaradi njegove varnosti.

"Nekaj so vpili po korejsko, vendar ne vem, kaj. Potem se je vmešala policija in me odstranila," je povedal moški, ki se je predstavil kot Howard. Povedal je, da prihaja iz Avstralije, trenutno pa živi v Hongkongu. Želel je uživati v igri, srečati navijačice in ustvariti nekaj politične satire.

Nekatere navijačice niso bile navdušene nad njim

S svojo pojavo pa je pri navijačicah vzbudil mešane občutke. Nekatere so se mu smejale, nekaterim pa to ni bilo niti malo smešno. Vse skupaj se je pozneje preselilo v ozadje, kjer ga je obkolila kopica policistov in medijev. "To je noro. Kaj imamo tukaj, deset policistov? Kaj mislite, da bom naredil? Nisem bil nasilen, samo tekmo bi rad gledal. Kje je težava?" je dejal policistom.

Upa, da se voditelja ne bosta več dejala med seboj

Nekaj minut pozneje so ga pospremili v posebno sobo. Ob izhodu je povedal, da je lahko sobo zapustil šele takrat, ko so Severne Korejke zapustile dvorano. Ko je zapuščal hokejsko dvorano, je še dodatno obrazložil svojo prisotnost. "To naj bi bile olimpijske igre miru. Zato upajmo, da bo mir ostal in da se tista dva idiota (Donald Trump in Kim Džong Un, op. p.) ne bosta več dajala na Twitterju," je še povedal Howard.

 

Ne spreglejte