Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Martin Pavčnik

Ponedeljek,
19. 2. 2018,
12.40

Osveženo pred

6 let, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,69

1

Natisni članek

#zanaše zanaše Pjongčang 2018 Filip Flisar

Ponedeljek, 19. 2. 2018, 12.40

6 let, 2 meseca

Filip Flisar: Brez panike, enkrat gre, drugič ne gre

Martin Pavčnik

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,69

1

Kljub nič kaj spodbudni rezultatski popotnici v svetovnem pokalu, kjer v tej zimi še ni nastopil v velikem finalu, najboljši slovenski smučar prostega sloga Filip Flisar odločno napoveduje napad na edino manjkajočo lovoriko – olimpijsko kolajno.

Od našega poročevalca iz Pjongcanga | Foto:

V tretje gre rado. Nekdanji svetovni prvak v smučarskem krosu Filip Flisar bi z veseljem prikimal nepisanemu pravilu. Potem ko je pred osmimi leti kot širši javnosti neznani obraz v Vancouvru pristal na osmem mestu in nato leta 2014 v Sočiju nizal vrhunske predstave, a po grdem padcu v polfinalu najboljši olimpijski dosežek izboljšal za dve mesti, bo v Pjongčangu napadal olimpijsko odličje. Vsaj tako obljublja, čeprav ga dozdajšnji rezultati ne uvrščajo v krog favoritov.

V tej zimi daleč od stopničk

Na osmih tekmah svetovnega pokala v sezoni 2017/18 se namreč ni niti enkrat uvrstil v veliki finale. V Innichenu je nastopil v malem finalu in zasedel končno peto mesto, ob podpovprečnih preostalih rezultatih pa je v Pjongčang pripotoval kot 24. v svetovnem pokalu. "Brez panike, enkrat gre, drugič ne gre. Leta 2014 sem v Soči pripotoval še po slabši sezoni, pa sem bil do padca na dobri poti proti finalu. Tudi tokrat bom napadal vrh," pravi 30-letni Mariborčan.

Filip Flisar | Foto: Sportida Foto: Sportida

Po tisto, kar mu manjka

"Nesmiselno bi bilo pripotovati v Južno Korejo, če ne bi meril proti vrhu. Želim kolajno. Napadal bom zmago. Na olimpijskih igrah se vedno dobro počutim. Posledično se hitro napolnim s pozitivno energijo. To mi da zagon. Večkrat sem že na veliko tekmovanje prišel s slabšimi rezultati, pa sem nato dobro nastopal. Moji cilji se zaradi zadnjih rezultatov niso prav nič spremenili," misel o tem, da je izgubil stik s svetovnim vrhom, zavrača lastnik malega kristalnega globusa in zlate kolajne na svetovnem prvenstvu.

"Brez bezljanja!"

Olimpijsko progo je že spoznal. Pravi, da ga je nekoliko presenetila, saj ni primerljiva s tistimi, s katerimi se srečuje v svetovnem pokalu. Izpostavlja njeno širino, kar predstavlja oder za prehitevanja. Kar nekaj je tudi ravninskih delov in drsalnih zavojev. "Gre za manj agresivno progo. Bo pa za vse enaka. Zase vem, česa sem sposoben. Ohraniti moram mirno glavo in nastopiti brez bezljanja," razmišlja Flisar, ki se bo na progo v kvalifikacijah podal v sredo ob 3.30 po slovenskem času.

Združimo moči, skupaj navijajmo za Filipa Flisarja in #zanaše.

Objavite svojo navijaško fotografijo in sodelujte v nagradni igri! Na svojih profilih na družbenih omrežjih se z oznako #zanaše potegujte za Samsung Galaxy S8 in paket Dostopni A za eno leto in 40 praktičnih olimpijskih nagrad.

 
Ne spreglejte