Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Torek,
13. 2. 2018,
9.44

Osveženo pred

6 let, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4,06

Natisni članek

Maren Lundby skoki Pjongčang 2018

Torek, 13. 2. 2018, 9.44

6 let, 2 meseca

Drama junakinje: ustrašila se je, da bo pristala v bolnišnici

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4,06
Maren Lundby | Foto Getty Images

Foto: Getty Images

Osrednja junakinja ženske skakalne preizkušnje je bila Norvežanka Maren Lundby, ki je tako kot že večkrat v tej sezoni deklasirala tekmice. A je v Pjongčangu, kot pravi sama, preživljala dramo. In to tik pred tekmo.

Maren Lundby je v vetrovnih razmerah v prvi seriji še pustila tekmicam nekaj manevrskega prostora, saj je bila njena prednost pred drugouvrščeno Nemko Katharino Althaus minimalna, v drugo pa je skočila daleč pred vse in se veselila zgodovinskega zlatega odličja.

Velike zmage je še toliko bolj vesela, ker se dobro zaveda, kaj bi se ji lahko zgodilo. Pri trening skoku dan prej je namreč padla, ob tem pa se je vez nekoliko poškodovala. A tega v norveškem taboru vse do poskusnega skoka niso ugotovili. Ko je serviser opravil še zadnji pregled, je ugotovil, da je s kaveljčkom pri vezi nekaj narobe. Prižgal se je alarm in k sreči se je vse uredilo, preden je Lundby opravila poskusni skok. Kot pravi sama, je preživljala dramo: "V zraku bi se lahko obrnila. Lahko bi se mi zgodilo enako kot Danielu Andreju Tandeju v Bischofshofnu. Dodobra sem si oddahnila, ko smo ugotovili, kaj je narobe. Tekmo bi lahko končala v bolnišnici, ne z zlato medaljo."

Ob slavju je Lundbyjeva odgovornim poslala posebno sporočilo

Maren Lundby je postala norveška skakalna kraljica. | Foto: Getty Images Maren Lundby je postala norveška skakalna kraljica. Foto: Getty Images Ob trening padcu se je udarila v bok, vendar je imela nato dobro oskrbo. Pripravili so jo na tekmo, na kateri je zasijala in dosegla največji ženski skakalni uspeh na Norveškem. 

Pri drugem skoku posamične tekme je v pravem trenutku pokazala pravi obraz. To počne že vso sezono, v kateri nima konkurence. Njen uspeh so na Norveškem na velikem zaslonu v družbi številnih spremljali tudi starši. Mama Kristin njenega drugega skoka ni mogla gledati, si je pa na koncu oddahnila in se začela veseliti hčerkinega uspeha. "Maren je čutila ogromno pritiska, zato je neverjetno, da ji je uspelo. Verjela sem vanjo, saj je bila zadnja leta dobra. Imela je tudi padce in uspehi niso prišli tako hitro, kot so mnogi mislili," je dejala mama.

Ob velikem slavju je Maren Lundby za konec poslala sporočilo izvršnemu odboru olimpijskega komiteja, da morajo dekleta na naslednjih olimpijskih igrah skakati tudi na večji napravi. Tako kot fantje.

Ne spreglejte