SiolNET. Sportal Zimski športi
0,07

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Zlata lisica ostaja v enakih okvirih kot doslej

0,07

termometer

Zlata lisica
Tekmovanje alpskih smučark za svetovni pokal in 56. Zlato lisico, ki bo v Mariboru 15. in 16. februarja, organizacijsko, vsebinsko in finančno ostaja v enakih okvirih kot prejšnja leta. Foto: Blaž Weindorfer/Sportida

Tekmovanje alpskih smučark za svetovni pokal in 56. Zlato lisico, ki bo v Mariboru 15. in 16. februarja, organizacijsko, vsebinsko in finančno ostaja v enakih okvirih kot prejšnja leta. "Od tega trenutka vse službe začenjajo delati na polno," je danes ob podpisu pogodb s sponzorji povedal generalni sekretar organizacijskega odbora Srečko Vilar.

Medtem ko je bila Zlata lisica v prejšnjih letih večinoma januarja, ji je letos pripadel datum v sredini februarja. Vilar meni, da je to za pripravo tekmovališča lahko še boljše, saj je "februar mesec, ki je v Mariboru zimski". "Še posebej glede na dejstvo, da je za Maribor januarja v zadnjem času značilna ponovoletna odjuga," je dejal.

Termina tekmovanja sta zaenkrat določena še za prihodnji leti, in sicer leta 2021 27. in 28. februarja ter leta 2022 26. in 27. februarja, medtem ko se za leto 2023 zaenkrat omenja prvi teden v januarju. Tekem ob petkih ne bo več, ampak le še v soboto in nedeljo, drugače pa program prireditve ostaja enak kot prejšnja leta, med drugim z dvema javnima žreboma startnih številk tekmovalk ter okroglo mizo na temo povezovanja športa in gospodarstva.

"Ta tema je bila zelo dobro sprejeta, zato se je bomo lotili še bolj zavzeto in s tem med drugim poskušali dokazati, da se vlaganje v šport močno izplača," je povedal Vilar.

Predsedstvo Mednarodne smučarske zveze Fis je na junijskem zasedanju v Cavtatu imenovalo novega direktorja ženskega dela svetovnega pokala v alpskem smučanju Petra Gerdola, ki že vrsto let uspešno sodeluje z organizatorji v Mariboru, zato si obetajo dobrega nadaljnjega sodelovanja.

"Od tega trenutka vse službe začenjajo delati na polno," je danes ob podpisu pogodb s sponzorji povedal generalni sekretar organizacijskega odbora Srečko Vilar. "Od tega trenutka vse službe začenjajo delati na polno," je danes ob podpisu pogodb s sponzorji povedal generalni sekretar organizacijskega odbora Srečko Vilar. Foto: Sportida

Julija je z ekipo že obiskal Mariborsko Pohorje in si ogledal smučišče. "Ugotovil je, da vse gre v pravo smer," je povedal Vilar.

Dodatni štirje snežni topovi

Upravljalec žičniških naprav in smučarskih prog na Mariborskem Pohorju, to je podjetje Marprom, je namreč poleti namestil dodatne štiri snežne topove. "Tako imamo celotno potezo slaloma in veleslaloma pod novimi topovi, to so topovi na stebrih. To pomeni, da lahko uporabljamo zadeve skozi sistem avtomatizacije in nadzora, kar je zelo velik plus. Istočasno smo dobili nove naprave za hlajenje na Trikotni jasi, zaradi česar pričakujemo večjo količino in več dni proizvodnje snega," je pojasnil Vilar.

Generalni sponzor Zlate lisice ostaja Zavarovalnica Sava, novi generalni pokrovitelj pa je NLB. S predsednikom uprave Zavarovalnice Sava Davidom Kastelicem in predsednikom uprave NLB Blažem Brodnjakom je Vilar danes podpisal sponzorski pogodbi in tako potrdil njihovo sodelovanje. Proračun tekmovanja ostaja 1,1 milijona evrov.

Termina tekmovanja sta zaenkrat določena še za prihodnji leti, in sicer leta 2021 27. in 28. februarja ter leta 2022 26. in 27. februarja, medtem ko se za leto 2023 zaenkrat omenja prvi teden v januarju. Termina tekmovanja sta zaenkrat določena še za prihodnji leti, in sicer leta 2021 27. in 28. februarja ter leta 2022 26. in 27. februarja, medtem ko se za leto 2023 zaenkrat omenja prvi teden v januarju. Foto: Matic Ritonja/Sportida

Lani so na Snežnem stadionu pod Pohorjem zbrali več tisoč gledalcev, ki so bili priča novemu izjemnemu nastopu Američanke Mikaele Shiffrin. Najboljša domača lisička je bila Meta Hrovat.

Preberite še:

Katharina Liensberger Sportal Katharina Liensberger se je rešila v zadnjem trenutku Meta Hrovat Sportal Zelena luč za črno progo in slovensko šesterico Tina Weirather Sportal "Strašljivo, a če je težava le smučarska prihodnost naših otrok …"

 

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 1
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin