Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
22. 10. 2021,
14.22

Osveženo pred

2 leti, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,32

Natisni članek

Sölden Tina Robnik alpsko smučanje

Petek, 22. 10. 2021, 14.22

2 leti, 6 mesecev

Tina Robnik pred novo sezono

Zdravstvene težave so končno preteklost

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,32
Tina Robnik | V soboto bo nastopila na veleslalomu v Söldnu. | Foto Matic Klanšek Velej/Sportida

V soboto bo nastopila na veleslalomu v Söldnu.

Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida

Le še en dan nas loči od začetka nove sezone v alpskem smučanju. "Zelo zadovoljna bi bila že z uvrstitvijo v najboljšo deseterico," pred prvo tekmo v Söldnu napoveduje slovenska specialistka za veleslalom Tina Robnik, ki se v letošnjo sezono po dolgem času podaja brez zdravstvenih težav.

Letošnje leto je bilo za Tino Robnik prelomno. Junija je dopolnila 30 let, zdaj pa se po dolgem času v novo obdobje podaja povsem zdrava in z navdušenjem čaka, da se bo spustila med veleslalomska vratca. V lanski sezoni je imela ogromno težav z utrujenostjo, po koncu sezone pa si je vzela mesec dni premora, v katerem se je spet našla. Po številnih zdravstvenih težavah in problemih s poškodbami je zdaj odločena, da bo ta sezona drugačna.

Tina Robnik | Foto: Vid Ponikvar/Sportida Foto: Vid Ponikvar/Sportida

"Zdravstveno stanje je super. Res se počutim veliko bolje kot lani. Brez težav zdržim na progi in vse treninge. Res je dober občutek, ko se počutiš dobro pripravljenega. Poleti sva z Ano Bucik nekaj več časa preživeli z Andrejo Slokar, potem se nam je na koncu pridružila še Meta Hrovat. Vedno je dobrodošlo, ko imaš zraven več tekmovalk, da tako dobiš še boljšo primerjavo z ostalimi," razlaga 30-letna Robnikova, ki bo v soboto ena od petih Slovenk na startu na ledeniku Rettenbach.

V sezono vstopa odlično razpoložena. | Foto: SZS V sezono vstopa odlično razpoložena. Foto: SZS Napad na najboljšo deseterico

V Söldnu je do zdaj njena najboljša uvrstitev deveto mesto. "Upam, da je napočil čas, da to izboljšam (smeh, op. p.). Zelo zadovoljna bi bila že z uvrstitvijo v najboljšo deseterico. Letos se tekme veselim najbolj od vseh zadnjih let, saj se mi je v prejšnjih letih pogosto dogajalo, da sem bila dva tedna pred prvo tekmo povsem sesuta in sem bila zaradi tega še toliko bolj pod stresom, kaj se bo zgodilo. Zato sem imela vedno težavo, kako se sestaviti do tekme. Letos se mi v pripravljalnem delu to ni zgodilo, zato se počutim bolj suvereno in si tudi bolj zaupam," pravi 30-letna smučarka.

"Trenirale smo podobno kot lani v Švici na ledeniku. V zadnjem tednu smo imele res dobre pogoje za delo in zadnji del priprav je bil boljši kot v zadnjih letih. Sneg v Söldnu je bil drugačen, kot smo ga imeli poleti, a s prilagajanjem nisem imela težav. Letos se res nismo pripravljali na južni polobli, a smo imeli vsi iste pogoje, nihče ni mogel trenirati tam. Sneg v Švici je bil še nekoliko 'lažji' in tako smo lahko nekoliko lažje izpilili nekatere tehnične zadeve," se je na pripravljalno obdobje ozrla Robnikova, ki je po dveh sezonah v prvi jakostni skupini v lanski sezoni zaradi vseh težav zdrsnila na 28. mesto. 

Konkurenčna z najboljšimi

Letos upa in verjame, da bo bolj v ospredju. Lani je bil njen najboljši izid na veleslalomih 13. mesto v Jasni. "Časi na treningu so si bili zelo različni, res je veliko odvisno od dnevne pripravljenosti. Nekaj treningov smo opravile tudi z nekaterimi avstrijskimi reprezentantkami in Kanadčankami. Poleti v Saas-Feeju pa smo trenirale tudi skupaj s Sofio Goggio in Marto Bassino. Tudi tam smo bile ves čas konkurenčne," razlaga Robnikova.

"Olimpijske igre so posebna tekma." | Foto: AP / Guliverimage "Olimpijske igre so posebna tekma." Foto: AP / Guliverimage

Kot smo že vajeni, bo tudi v prihajajoči sezoni nastopala le v veleslalomu. "Nekaj treningov sem opravila tudi v superveleslalomu, zelo rada ga namreč treniram, saj mi pomaga tudi pri veleslalomu. A to sem trenirala bolj z namenom, da prebijem monotonost veleslaloma. Nisem pa trenirala z namenom, da bi v tem tekmovala. Bom pa nastopila na edini paralelni tekmi v tej sezoni," razlaga, ob tem pa se je ozrla tudi proti olimpijskim igram.

"Olimpijske igre so posebna tekma. Upam, da bom uspela najprej priti do Pekinga in da bom tam v formi in res dobro pripravljena, da bom lahko napadla visoka mesta," je še sklenila 30-letna smučarka.

Preberite še:

Marcel Hirscher
Sportal Hirscher o favoritih sezone in svoji 68. zmagi
Kitzbühel Didier Defago
Sportal Rekorden denarni sklad za tekme v Kitzbühlu
Ana Bucik
Sportal Pripravljena je storiti še korak naprej
Stefan Hadalin
Sportal Zaslužen za zgodovinski trenutek, a verjame, da je sposoben še več #video
Boštjan Kline
Sportal Nista obkrožila olimpijskih iger, pomembnejše bodo ... #video
Ne spreglejte