SiolNET. Sportal Zimski športi
4

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Žan Košir in druščina se bodo v Carezzi prepričali o pripravljenosti

4

termometer

V italijanski Carezzi se bo danes začel svetovni pokal deskarjev na snegu v paralelnih disciplinah. Na paralelnem veleslalomu bo nastopilo sedem Slovencev.

Moško ekipo bodo sestavljali olimpijski podprvak Žan Košir, svetovni prvak Rok Marguč, Rok Flander, Jernej Demšar, Jure Hafner in Tim Mastnak, družbo jim bo delala še Gloria Kotnik.

Novost na letošnjih tekmah bo, da bodo kvalifikacije še bolj pomembne, kajti v izločilnih bojih bo na sporedu le ena vožnja, boljši v kvalifikacijah pa bo lahko izbiral progo.

Košir je bil lani drugi, Marguč pa četrti

Lani so Slovenci v tem južnotirolskem zimskem središču nastopili odlično, Košir je zasedel drugo, Marguč pa četrto mesto, predvsem Marguč upa, da bo to uvrstitev letos še izboljšal, saj za razliko od drugih na tekmo prihaja s treninga na umetnem snegu, ki je podoben snegu v Carezzi.

"To bi lahko bila moja prednost, po mojih informacijah ni bilo veliko takih, ki so imeli tako podobne pogoje. Zavedam se, kako težko je z ledenika priti na umeten sneg, sam sem bil v prvih treh dneh tovrstnega treninga povsem izgubljen, a sem se pozneje na to navadil in na prvo tekmo prihajam z dobrimi občutki," je dejal Marguč.

Koširja skrbijo pogoji

Košir pravih občutkov še nima, prav prehod z ledeniškega na umeten sneg ga najbolj skrbi: "Proga mi ustreza. Če sem bil lani drugi, finale pa sem izgubil zaradi strgane vezi, sem zagotovo na njej sposoben dobre vožnje. A lani sem pred tekmo tu en teden treniral, letos tega nisem mogel. Zato me pogoji malo skrbijo. V prejšnjih letih sem sem prišel v zelo dobri formi, a do lani dobrih rezultatov nisem imel. Zato ne bi napovedoval rezultata," ni posebej optimistično razpoložen olimpijski junak in letos tretji najboljši športnik Slovenije po izboru Društva slovenskih športnih novinarjev.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin