Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Nedelja,
25. 1. 2015,
2.00

Osveženo pred

2 leti, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Peter Prevc Peter Prevc Jurij Tepeš Robert Kranjec Jernej Damjan Matjaž Pungertar Nejc Dežman Rok Justin Saporo

Nedelja, 25. 1. 2015, 2.00

2 leti, 2 meseca

Za lepše jutro je z novimi stopničkami poskrbel Peter Prevc

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Najboljši slovenski skakalec Peter Prevc se je v Saporu tudi v nedeljo spogledoval z zmago. Na koncu je osvojil odlično tretje mesto. Junak je postal Roman Koudelka, med deseterico še Jernej Damjan.

Prvi mož slovenske reprezentance Peter Prevc je odlično opravil s prvim skokom, ki je bil dolg 135 metrov, in za vodilnim Kamilom Stochom - poneslo ga je 140 metrov - zaostajal za vsega 0,6 točke. Tretji je bil Norvežan Anders Fannemel, ki je imel za Prevcem zaostanek v višini 0,5 točke, Roman Koudelka v primerjavi z našim skakalcem na četrtem mestu 2,1, Stefan Kraft na petem pa 3,8 točke pribitka.

Obetala se je izjemno razburljiva finalna serija, v kateri je z vetrno pomočjo najboljšo predstavo prikazal Koudelka (132 m) in še četrtič v sezoni zmagal. Prevc je imel pri drugem skoku od vseh najslabše razmere v zraku (0,07 m/s pomoči, Koudelka kar 0,66 m/s), a s 125 metri vseeno iztržil dobro daljavo, ki ga je ponesla na drugo mesto. Na koncu ga je za 0,7 točke prehitel Stoch, ki tako kot naš skakalec ni imel prave pomoči vetra. Vodilni v skupnem seštevku Kraft je zaostal za odrom za zmagovalce, naš skakalni junak pa se mu je po Japonski približal na 83 točk zaostanka.

Od slovenskih orlov je Jernej Damjan tokrat v prvi seriji pokazal povsem drugačen obraz kot v soboto in imel s 126,5 metra 11. rezultat, v drugo pa nekaj dodal in se povzpel do 9. mesta.

Jurij Tepeš, tretji v kvalifikacijah, je bil po prvem polčasu s 118,5 metra uvrščen na 22., Nejc Dežman pa na 28. mesto (116 m). Ta je s 120,5 metra v drugo naredil preskok in se uvrstil tudi pred Tepeša. Na koncu sta sprva bila 21. in 24, a sta zaradi diskvalifikacije Poljaka Aleksandra Zniszczola, ki je imel prevelike čevlje, pridobila vsak po eno mesto.

Sicer pa je imelo sedem slovenskih skakalcev priložnost nastopa na tekmi. V prvi seriji sta ga polomila Robert Kranjec (108), in Matjaž Pungertar (112), brez finala pa je za vsega 0,7 točke ostal tudi Rok Justin (117/32.).

Ne spreglejte