Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
16. 3. 2016,
20.40

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

Planica Planica Goran Janus Peter Prevc Peter Prevc Robert Kranjec Jurij Tepeš

Sreda, 16. 3. 2016, 20.40

6 let, 7 mesecev

Vse poti vodijo v Planico. Tudi vaša?

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Foto: Vid Ponikvar

Ob podaljšanem koncu tedna bodo številne navijaške poti vodile proti Planici, a organizatorji finala skakalnega svetovnega pokala opozarjajo, da le za lastnike vstopnic.

Kar štiri tekme na posodobljeni Letalnici bratov Gorišek, sanjske predstave nespornega vladarja smučarskih skokov v iztekajoči se sezoni in skorajšnjega dobitnika velikega kristalnega globusa Petra Prevca, stalen vonj po rekordnih daljavah, ki je v dolini pod Poncami pogosto močnejši celo od vonja pleskavic in alkoholnih hlapov, ugodna vremenska napoved, zimska kulisa in navsezadnje že kar pregovorno malikovana tradicija znova obljubljajo pravi športni in navijaški praznik v Planici.

To potrjuje tudi izjemno zanimanje ljubiteljev poletov, ki so že pred časom razgrabili vse vstopnice za sobotno in nedeljsko tekmo ter se nato preusmerili še na petkovo in četrtkovo preizkušnjo. Organizatorji pričakujejo krepko čez sto tisoč obiskovalcev, ki bodo po eni strani pomagali ustvariti izjemno vzdušje, po drugi pa povečali organizacijsko in logistično zahtevnost zadnjega dejanja skakalne sezone.

Prvi korak: veljavna vstopnica

"Vse tiste, ki nimajo vstopnic, prosimo, da ne hodijo v Planico," poudarja predsednik organizacijskega odbora planiških tekem Drago Bahun, ki se seveda dobro zaveda, da bo že romanje vseh navijačev z vstopnicami poskrbelo za močno povečan promet na avtocesti proti Karavankam ter predvsem na cesti med Jesenicami in Kranjsko Goro oziroma Planico.

Obiskovalcem zato svetuje, da se proti Planici odpravijo pravočasno, saj se bo čas poti krepko podaljšal. V času največjih konic organizatorji pričakujejo tudi do trikratno povečanje potovalnega časa. "Obenem prosimo tudi za strpnost ter upoštevanje navodil policistov in varnostnikov," dodaja Bahun.

Pozor …

Organizatorji skupaj s policisti že nekaj dni opozarjajo tudi na ponarejene vstopnice. "Vse, ki vstopnic niso kupili na uradnem prodajnem mestu (poslovalnice Kompasa in agencija Eventim), pozivamo, da pristnost vstopnic preverijo v najbližji Kompasovi poslovalnici," opozarjajo v Planici. Po odkritju ponarejevalca so pripravili seznam serijskih številk vstopnic, s katerimi vstop na prireditveni prostor ne bo mogoč. Na črnem seznamu so vstopnice z naslednjimi številkami:

82230301-31
82230301-30
82230301-24
82230301-17
82230301-13
82230301-27
82230301-28
82230301-29
82230301-16

Prednost imajo avtobusi

Parkirna mesta v neposredni bližini prenovljenega nordijskega centra v Planici bodo v prvi vrsti namenjena avtobusom s posebnimi parkirnimi nalepkami. Obiskovalcem, ki se bodo proti Planici podali v lastni režiji, torej z osebnimi vozili, organizatorji svetujejo, da svoja vozila pustijo v Kranjski Gori in pot nadaljujejo z uradnimi avtobusi, ki bodo stalno vozili na krožni progi.

Organizatorji obljubljajo, da bo na krožni poti in za prevoz od železniške postaje na Jesenicah do Planice na voljo kar 60 avtobusov. Dodajajo, da bo njihova pot potekala bolj gladko, če se obiskovalci, ki se bodo pod Ponce podali peš, ne bodo zadrževali na cesti, temveč uporabljali označene pešpoti.

Peter Prevc: največji navijaški magnet v Planici | Foto: Vid Ponikvar Peter Prevc: največji navijaški magnet v Planici Foto: Vid Ponikvar

Avtobusi – vstopna mesta:

– Kranjska Gora: redna avtobusna postaja, pred osnovno šolo in pred SKB Banko
– Podkoren: redna avtobusna postaja ob regionalni cesti
– Rateče: krožišče za Planico in križišče Ledine
– Petrol Podkoren
– parkirišče Zelenci
– Petrol Rateče

 

Ne spreglejte