Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
16. 3. 2016,
10.41

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

Peter Prevc Peter Prevc Planica Planica

Sreda, 16. 3. 2016, 10.41

6 let, 6 mesecev

Vreme v Planici bo idealno za nov rekord

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
Smučarski skakalec | Foto Sportida

Foto: Sportida

Planiški organizatorji že odštevajo ure do začetka četrtkove tekme. Organizatorjem bo šlo vreme letos zelo na roko. Ali to pomeni tudi nov rekord skakalnice?

Konec tedna se v dolini pod Poncami obeta planiški praznik. To leto se bo tekmovalni program začel že v četrtek in bo trajal vse do nedelje. Ljubitelji smučarskih poletov bodo lahko štiri dni uživali ob ogledu planiški orlov. Jagoda na torti pa bo tudi sončno vreme. To nam je potrdil tudi dežurni prognostik za vreme, ki pravi, da bo vreme v Planici idealno.

"V četrtek dopoldne bo še oblačno, čez dan pa se bo začela oblačnost že trgati. Temperature zjutraj bodo okoli minus 2, čez dan pa med 7 in 8 stopinjami Celzija. Od petka naprej lahko v glavnem pričakujemo jasno vreme. Zjutraj bo okoli minus 5 stopinj, čez dan pa okoli 10 stopinj. To pomeni, da bodo razmere za letenje ugodne, saj bo ob skakalnici pihal vzgornik," nam je uvodoma povedal dežurni prognostik Uroš Strajnar.

Če bo žirija dopustila

Ob sončnem vremenu bodo lahko uživali tudi ljubitelji poletov, ki bodo iztek letalnice napolnili do zadnjega kotička in se bodo lahko nastavljali spomladanskim sončnim žarkom. Ob tako lepem vremenu bodo razmere za letenje idealne. Je mogoč tudi nov rekord skakalnice, ki ga je lani postavil najboljši slovenski skakalec Peter Prevc (248,5 metra)?

"Če bo žirija dopustila, potem si lahko obetamo kakšen rekord. Lani razmere niso bile tako dobre, pa je Peter Prevc ob vetru v hrbet skočil rekord skakalnice. Letos bo pihal vzgornik, kar je bistvena razlika. Žirija bo morala biti previdna, da letalci ne bodo šli predaleč," nam je še zaupal naš sogovornik.

Kako daleč lahko letos v Planici poleti rekorder skakalnice Peter Prevc? | Foto: Sportida Kako daleč lahko letos v Planici poleti rekorder skakalnice Peter Prevc? Foto: Sportida


Program tekem v Planici:

Sreda:
10.00, preizkus letalnice

Četrtek:
10.00, posamična tekma

Petek:
15.15 posamična tekma

Sobota:
10.00 ekipna tekma

Nedelja:
10.00 posamična tekma

Ne spreglejte