Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
6. 2. 2016,
22.37

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

Lindsey Vonn Ilka Štuhec Ilka Štuhec Vanja Brodnik superveleslalom svetovni pokal Fis

Sobota, 6. 2. 2016, 22.37

8 let

Vonnova prvič v sezoni poražena v hitrih disciplinah, grd padec mlade Švicarke

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
Superveleslalom v Garmish-Partenkirchnu je dobila Švicarka Lara Gut, na stopničke pa sta se uvrstili še Viktoria Rebensburg in Američanka Lindsey Vonn. Do točk tudi Ilka Štuhec.

Prva favoritinja je bila Vonnova, ki je bila, vsaj tako se je zdelo, v tej sezoni nepremagljiva. Enaintridesetletna Američanka je v tej zimi doslej dobila vse smuke in superveleslalome, na katerih je prišla v cilj, odstopila je le na smuku v Val d'Iseru. Le malo je bilo dvomljivcev, ki so dvomili, da po zmagi na smuku z velikansko prednostjo poldruge sekunde ne bo najhitrejša tudi na superveleslalomski progi.

A prav to se je zgodilo. Na progi, ki jo je postavil slovenski trener Aleš Brezavšček, je bila zelo hitra 24-letna Švicarka Lara Gut, ki je nastopila s številko 17, vodstvo je prevzela z 92 stotinkami sekunde prednosti, do konca je ni več prehitela nobena od tekmovalk. Gutova, ki je bila na smuku le 14., se je veselila svoje prva zmaga letos, nazadnje je zmagala decembra lani na veleslalomu v Lienzu. V tej zimi je tako še petič stopila na najvišjo stopničko, skupno pa je osvojila svojo 17. zmago v svetovnem pokalu. V superveleslalomu je bila v tej zimi pred Garmischem najboljša druga v Zauchenseeju. To je njena še osma zmaga v tej disciplini in prva po Lake Louisu, kjer je vso konkurenco premagala decembra 2014.

Vonnova pri lovljenju idealne linije med vratci ni bila tako natančna kot na smuku, od Gutove je bila hitrejša le ob prvem merjenju vmesnega časa. Ob prihodu v cilj je prvič letos zaostala v hitrih disciplinah. Vonnova se je morala posloviti od dvojčka v Garmischu, nato jo je za osem stotink sekunde prehitela še Rebensburgova, tako da je prvič letos na superveleslalomih in smukih končala na tretjem mestu.

Štuhčeva še petič med petnajsterico

Ilka Štuhec je osvojila 13. mesto. Petindvajsetletna Mariborčanka se je tako še petič v tej zimi prebila med prvo petnajsterico na smukih in superveleslalomih, še četrtič pa je bila ravno 13.

Drugi slovenski nastop je bil pri številki 50, ki jo je nosila Vanja Brodnik. Brodnikova je na smuku z 22. mestom vpisala svoje prve smukaške točke v svetovnem pokalu, na superveleslalomu pa je zaostala za dobitnicami točk na 40. mestu (+3,20).

Na začetku tekme je kot sedma tekmovalka Švicarka Corinne Suter grdo padla, zato so tekmo za nekaj časa prekinili. Posnetek padca 21-letnice si lahko ogledate tukaj.

Ne spreglejte