Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
12. 2. 2024,
19.15

Osveženo pred

2 meseca, 2 tedna

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 5,62

Natisni članek

WTA ATP Novak Đoković Roger Federer Lindsey Vonn

Ponedeljek, 12. 2. 2024, 19.15

2 meseca, 2 tedna

Vonnova je poskrbela za razburjenje in bila prisiljena izbrisati zapis #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 5,62
Lindsey Vonn | Foto Guliverimage

Foto: Guliverimage

Lindsey Vonn, nekdanja odlična smučarka, je na družbenih omrežjih poskrbela za veliko razburjenja. Stvar je prišla tako daleč, da je Američanka celo izbrisala svoj zapis, potem ko je Rogerja Federerja označila za najboljšega teniškega igralca vseh časov.

Nekdanja ameriška smučarka je na družbenih omrežjih zapisala, da je Roger Federer najboljši teniški igralec vseh časov. Očitno se Vonnova ni zavedala posledic tega zapisa. Ta je zmotil marsikaterega navijača Novaka Đokovića. Vonnova je zapisala, da je zanjo Roger najboljši teniški igralec vseh časov ne glede na to, kaj pravijo številke.

Roger Federer je v tenisu pustil velik pečat. | Foto: Reuters Roger Federer je v tenisu pustil velik pečat. Foto: Reuters

Statistika zanjo ni pomembna

Eden od navijačev Srba ji je odgovoril: "Vidva sta legendi športa in junaka sodobnega sveta. Edina, ki sta najboljša (GOAT), sta Novak Đoković in Mikaela Shiffrin." Danes 39-letna Vonnova mu je odgovorila, da ima do Đokovića in Shiffrinove spoštovanje, vendar ona najboljših športnikov ne ocenjuje samo glede na statistiko. "Roger bo vedno moj GOAT," je odgovorila.

Lindsey Vonn je svoj zapis na platformi X umaknila in pozneje na Instagramu pojasnila, zakaj Federerja ocenjuje kot največjega vseh časov.

"Končno sem smučala z mojim prijateljem Rogerjem Federerjem. Potrebujem nekaj časa, da bom spoznala, koliko mi to pomeni. Rogerja Federerja občudujem kot športnika, dobrodelnika in neverjetnega športnika. Ponavadi nas ljudje, ki jih občudujemo, na nek način razočarajo, vendar ne Roger. Je pravi športnik. Rog je utelešenje pravega športnika in šampion v vseh pomenih besede. Tako dolgo sva se dogovarjala, da bova skupaj smučala, da nisem bila prepričana, da se bo to zgodilo … Rog, hvala za ta spomin. Ti in tvoja družina sta edinstveni in ne glede na to, kaj pravi statistika, si zame vedno najboljši vseh časov (GOAT), ne gre namreč za statistiko, ampak za vpliv, ki si ga imel name. In jaz sem samo ena izmed milijonov."

"Zame je najboljši"

Po kritikah, ko je izbrisala zapis, se je Vonnova oglasila in pojasnila, da je bila njena objava namenjena prijateljstvu s Federerjem in ne njegovemu primerjanju z ostalimi športniki. "Moja objava ni bila primerjava, ampak poklon mojemu prijatelju, ki je močno vplival na moje življenje. Vsi ponorijo, ko se uporabi izraz 'najboljši vseh časov', ampak Roger je zame prav to. Zame je najboljši."

Preberite še:

Novak Đoković
Sportal Srb najboljši na svetu že 412. teden
Ben Shelton
Sportal Ben Shelton je zlahka opravil z rojakom
Rafael Nadal
Sportal Kje so meje, koliko so jim ponudili, da pridejo?
Ne spreglejte