Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
3. 1. 2021,
17.07

Osveženo pred

3 leta, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,03

Natisni članek

Miha Dovžan Nika Vindišar državno prvenstvo Pokljuka

Nedelja, 3. 1. 2021, 17.07

3 leta, 3 mesece

pokljuka, dp

Vindišarjeva in Dovžan državna prvaka v skupinskem štartu

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,03
Nika Vindišar & Miha Dovžan | Nika Vindišar in Miha Dovžan sta na Pokljuki izkoristila odsotnost kolegic in kolegov iz reprezentance A in osvojila naslova državnih prvakov v skupinskem štartu. | Foto Prezlc Photography

Nika Vindišar in Miha Dovžan sta na Pokljuki izkoristila odsotnost kolegic in kolegov iz reprezentance A in osvojila naslova državnih prvakov v skupinskem štartu.

Foto: Prezlc Photography

Biatlonci in biatlonke so se na Pokljuki pomerili na državnem prvenstvu na tekmi s skupinskim štartom. Oba naslova sta osvojila tekmovalca z bližnjih Gorij, Nika Vindišar in Miha Dovžan.

V ženski konkurenci si je Vindišarjeva privoščila tri kazenske kroge, a ob odsotnosti Polone Klemenčič, Lee Einfalt in Nine Zadravec njena zmaga ni bila resno ogrožena. Živa Klemenčič na drugem mestu je kljub zgrešeni tarči manj zaostala za 32 sekund. Tretje mesto je osvojila Lana Repinc (Bohinj), ki je znova dokazala, da je zelo hitra v smučini, pet zgrešenih tarč pa je zanjo pomenilo zaostanek 48 sekund in tretje mesto.

Pri moških odločalo streljanje

V moški konkurenci sta se za zmago po pričakovanjih udarila člana reprezentance A Dovžan in Alex Cisar (Triglav). Odločilo je streljanje, saj je Dovžan zadel vseh 20 tarč, Cisar pa je moral v kazenski krog dvakrat in na koncu je bila razlika med njima 1:21,5 minute. Anton Vidmar (Brdo) na tretjem mestu je s štirimi zgrešenimi streli zaostal že skoraj tri minute.

Po državnem prvenstvu so slovenski reprezentanti že začeli pripravljati prtljago za pot v nemški Oberhof, ki bo v naslednjih dveh tednih gostil karavano svetovnega pokala.

Preberite še:

Polona Klemenčič
Sportal Planko in Klemenčičeva državna prvaka v zasledovanju
Rok Tršan
Sportal Einfaltova in Tršan prvaka v sprintu
Ne spreglejte