Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Martin Pavčnik

Sreda,
30. 11. 2016,
23.45

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,53

Natisni članek

Aksel Lund Svindal Klemen Kosi Boštjan Kline

Sreda, 30. 11. 2016, 23.45

6 let, 6 mesecev

Vikinga našla hitro smučino, Slovenci (večinoma) ne

Martin Pavčnik

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,53

Norvežan Kjetil Jansrud je bil najhitrejši na prvem od dveh uradnih treningov pred sobotnim uvodnim smukom nove sezone svetovnega pokala v Val d'Iseru. Med trideseterico le Klemen Kosi. Slabše se je v Lake Louisu odrezala tudi Ilka Štuhec.

Kjetil Jansrud upa, da se bo v Val d'Iseru dan poznal po jutru. | Foto: Sportida Kjetil Jansrud upa, da se bo v Val d'Iseru dan poznal po jutru. Foto: Sportida

Nekdanji smukaški kralj Aksel Lund Svindal je s trinajstim časom uvodnega treninga v Val d'Iseru napovedal vrnitev v smučarsko karavano po januarski poškodbi v Kitzbühlu. A tokrat je gledal v hrbet obema rojakoma. Kjetil Jansrud je bil namreč najhitrejši, Aleksander Aamodt Kilde pa tretji. Med "Vikinga" se je vrinil le dobitnik malega smukaškega globusa v pretekli zimi Peter Fill.

Bolj zadržana je bila tokrat glavnina slovenske reprezentance. Med trideseterico namreč najdemo le Klemna Kosija, ki je postavil 17. čas z zaostankom sekunde in 55 stotink. Kar sekundo počasnejši je bil na 41. mestu najboljši slovenski smukač pretekle zime Boštjan Kline. Andrej Šporn (+2,89) je bil na stari progi Killy 47., Martin Čater (+2,95) mesto za njim, medtem ko pa sta bila Rok Perko 59. (+3,26) in Miha Hrobat 72. (+4,59)

Kdo bo četrti?
V četrtek bo na sporedu še drugi uradni trening, po katerem bo trener Peter Pen sporočil ime četrtega smukača, ki se bo v soboto na štartu pridružil Kosiju, Klinetu in Špornu. V petkovem superveleslalomu pa bodo nastopili Kosi, Kline, Čater in Perko.

 

Ilka v drugo ni bila med najhitrejšimi

V Lake Louisu pa so se dekleta še drugič spopadla z olimpijsko progo. Drugi uradni trening smuka je dobila Avstrijka Christina Ager (1:46.87), drugo mesto je zasedla Jacqueline Wiles (+0.24), tretja pa je bila Johanna Schnarf  (+0,49). Ilka Štuhec, ki je bila na prvem treningu sedma, je tokrat je z zaostankom 2,26 sekunde zasedla 36. mesto. 
Ne spreglejte