Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
14. 9. 2024,
16.58

Osveženo pred

1 teden, 5 dni

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,01

Natisni članek

Natisni članek

nordijska kombinacija Vid Vrhovnik Ema Volavšek

Sobota, 14. 9. 2024, 16.58

1 teden, 5 dni

DP v nordijski kombinaciji

Vid Vrhovnik in Ema Volavšek državna prvaka

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,01
Nordijska kombinacija, Ema Volavšek | Ema Volavšek je slavila v ženski konkurenci. | Foto SloSki

Ema Volavšek je slavila v ženski konkurenci.

Foto: SloSki

V Mislinji je v zahtevnih vremenskih razmerah potekalo državno prvenstvo v nordijski kombinaciji. Z zlatom sta se okitila član SSK Ljubno BTC Vid Vrhovnik in članica SSK Ilirija Ema Volavšek.

Po skakalnem delu preizkušnje na srednji napravi v Mislinji je med člani vodil Gašper Brecl s 86 metri pred Maticem Garbajsom s 83.5 metri in 22 sekundami zaostanka, tretji je bil Jošt Juvan z 82 metri in 39 sekundami zaostanka, sledila sta Vid Vrhovnik z enako daljavo in 43 sekundami zaostanka ter Erazem Stanonik s 83.5 metri in 44 sekundami zaostanka za vodilnim tekmovalcem.

Na 10-kilometrski progi, ki jo je dododbra zalival dež, je s prvim časom teka na vrh prišel Vrhovnik, ki je na koncu imel več moči od Stanonika (SSK Norica Žiri), zaostal je 2 sekundi, Brecl (SSK Mislinja) se je moral zadovoljiti z bronom, saj je na progi izgubil več kot 50 sekund v primerjavi s končnim zmagovalcem. Juvan (SK Triglav Kranj) je bil četrti, Garbajs (SSK Ilirija) peti, šesto mesto je zasedel Urban Zajec (SK Triglav Kranj).

V ženski konkurenci šestih tekmovalk je že po skakalnem delu 38 sekund naskoka s 75.5 metri imela Ema Volavšek, druga je bila Silva Verbič z 72.5 metri, tretja pa Maša Likozar Brankovič z 69.5 metri, zaostajala je 49 sekund. 

Na 5-kilometrski trasi je Volavšek tekmice ugnala za skoraj dve minuti, s prvim časom teka je zmagala s prednostjo 1:49 minute pred Verbič (SK Triglav Kranj), bron si je pritekla Teja Pavec (SK Triglav Kranj), četrta po skokih, na koncu pa 2:13 minuti za zmagovalko. Mlada Likozar Brankovič je za medaljo zaostala 25 sekund, slabi dve minuti je zaostala Manca Kobentar (ND Rateče-Planica) na petem mestu, še več pa Brina Sušnik (SK Triglav Kranj) na šestem mestu.

Ema Volavšek
Sportal Ema Volavšek poletno sezono sklenila z drugima mestoma
Ema Volavšek
Sportal Ema Volavšek spet izvrstna
Ne spreglejte