Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Boštjan Boh

Ponedeljek,
22. 12. 2014,
14.50

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Vesna Fabjan Lea Einfalt Katja Višnar

Ponedeljek, 22. 12. 2014, 14.50

8 let

Vesna Fabjan: Kar nekaj časa sem tavala v težavah

Boštjan Boh

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Slovenski smučarji tekači so se po skoraj dveh mesecih vrnili domov. Vsi po vrsti priznavajo, da so že pošteno pogrešali domače okolje, čeprav se znotraj ekipe zelo dobro razumejo.

Zadnja postaja slovenskih tekačev pred serijo tekem Tour de Ski je bila v Davosu. Tam je za lepo presenečenje poskrbela mlada, 20-letna Ljubljančanka Lea Einfalt, ki je na 10-kilometrski razdalji zasedla 20. mesto. V šprintu pa se je po nekoliko slabšem začetku prebudila Vesna Fabjan, ki je bila osma. Za najboljšo uvrstitev pa je v uvodnem delu sezone poskrbela Katja Višnar, ki se je na prvi tekmi na Finskem povzpela na drugo mesto.

Pri Lei je bilo le vprašanje časa

Zadovoljstva niso skrivali tudi v strokovnem štabu. Predvsem je bil z vsemi tekmovalkami zadovoljen glavni trener Marko Gracer, medtem ko moškemu delu manjka še kar nekaj treninga, da bodo lahko prišli do vidne uvrstitve. "Lea je naredila zelo velik napredek. Pri njej je bilo samo vprašanje časa, kdaj bo prišla do prvih točk svetovnega pokala. Katja Višnar je skozi ves prvi del sezone držala visoko raven forme, tako da smo lahko tudi v prihodnje optimistični. Vesna je imela v uvodu težave z zdravjem, ampak kot kaže, prihaja v pravo formo. Skratka, lahko rečem, da sem z ženskim delom ekipe v celoti zadovoljen. Pri fantih je težava, da jim ne moremo zagotoviti pravih pogojev za trening, je pa tudi izredno majhna baza tekačev," je povedal glavni trener slovenske reprezentance.

Vesna Fabjan meni, da so zdaj na pravi poti

Lea Einfalt ima v zadnjih dneh velik razlog za dobro voljo, potem ko je bila v Davosu prvič v točkah svetovnega pokala. Njen zadnji uspeh so tudi primerno proslavili. "Ob večerji je bil šampanjec," je uvodoma povedala nekdanja zelo uspešna gorska tekačica, ki pa se zdaj posveča le teku na smučeh. "Zelo sem zadovoljna s to uvrstitvijo. Bilo je super. Začela sem solidno in tudi skozi tekmo sem se vse bolje počutila. Na koncu se je vse skupaj dobro izteklo," je povedala Lea, ki je bila tudi najmlajša na tisti tekmi. V Davosu je vtis popravila Vesna Fabjan, ki se je kot po pravilu znova ubadala z virozami. "Na začetku ni šlo vse po načrtih, saj sem kar nekaj časa tavala v težavah. Bilo je storjenih veliko analiz, vendar nismo vedeli, kaj je narobe. Nekako smo bili v začaranem krogu, saj sem bila vseskozi utrujena. Z nedeljsko tekmo smo le ugotovili, da smo na pravi poti," je povedala bronasta tekačica z olimpijskih iger v Sočiju.

Ekipa za Tour de Ski še ni znana

V kakšni postavi se bo slovenska ekipa odpravila na Tour de Ski, za zdaj še ni znano. Katja Višnar je že pred začetkom sezone napovedala, da se bo raje doma pripravljala na tekme v klasični tehniki, medtem ko je nastop Vesne Fabjan še pod vprašajem. Vse bo odvisno od njenega zdravstvenega stanja.

Ne spreglejte