SiolNET. Sportal Zimski športi
3

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Vanessa Mae po pravico v Lozano

3

termometer

 | Foto:
Tajska violinistka Vanessa Mae, ki jo je krovna smučarska zveza (Fis) kaznovala s štiriletno prepovedjo nastopanja, se je pritožila na mednarodno športno razsodišče (Cas) v Lozani.

Vanessa Mae Vanakorn želi s pritožbo v Lozani preprečiti prepoved nastopanja, ki jo je izrekla Fis, pa tudi svoje olimpijske dosežke zaščititi pred izbrisom. Poleg prepovedi je namreč Fis Mednarodnemu olimpijskemu komiteju predlagala, da izbriše dosežke smučarke (v Sočiju je bila sicer v veleslalomu zadnja, 67. s 50 sekundami zaostanka za Tino Maze) zaradi kršenja olimpijskih pravil.

Cas je danes potrdil le, da smučarka oziroma violinistka zahteva odpravo obeh kazni, da so primer odprli, več podrobnosti pa ne morejo izdati.

Fis je pred kratkim Vanesso Mae kaznovala s štiriletno prepovedjo nastopanja zaradi goljufanja na januarskih tekmah na Krvavcu. Poleg Maejeve je suspendirala tudi štiri slovenske smučarske delavce, ki so violinistki pomagali pri goljufiji. Fis je ugotovila, da so bile kvalifikacijske tekme med 17. in 19. januarjem na Krvavcu prirejene. Te tekme, ki so jih izvedli na njeno prošnjo s posredovanjem tajskega olimpijskega komiteja, so bile za 36-letno violinistko zadnja priložnost, da si zagotovi nastop v Sočiju.

Kazni za tekme na Krvavcu je že pred Fis izrekla tudi Smučarska zveza Slovenije. Izvršni odbor SZS je že 10. julija četverici, ki je sodelovala pri pripravi in izvedbi tekem na Krvavcu, izrekel štiriletno prepoved delovanja v okviru SZS zaradi objektivne odgovornosti.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin