Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
8. 3. 2018,
9.56

Osveženo pred

6 let, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,05

Natisni članek

Tim Mastnak Rok Marguč Žan Košir

Četrtek, 8. 3. 2018, 9.56

6 let, 1 mesec

V Scoulu najbrž tudi Žan Košir

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,05
Žan Košir | Foto Sportida

Foto: Sportida

Scuol v Švici bo v soboto gostil zadnji paralelni veleslalom v sezoni svetovnega pokala za deskarje. Na "domačem dvorišču" aktualnega olimpijskega prvaka Nevina Galmarinija bo nastopila tudi slovenska standardna četverica Tim Mastnak, Rok Marguč, Jure Hafner in Gloria Kotnik, najverjetneje pa se jim bo znova pridružil tudi Žan Košir.

Tržičan, dobitnik brona na februarskih olimpijskih igrah v Pjongčangu, je v preteklih dneh pod vodstvom Jerneja Demšarja in Gašperja Oblaka treniral v Kranjski Gori. "Zadovoljen sem s poolimpijskim delom treningov na snegu. Za zdaj je vse pod nadzorom, tako da bom v Švici najbrž štartal. Predzadnjič v tej sezoni," je povedal Košir.

Tekma v jugovzhodnem delu Švice bo hkrati zadnja Koširjeva letošnja tekma za svetovni pokal. "Na zaključku v Winterbergu 17. in 18. marca zagotovo ne bom deskal, udeležil pa se bom domačega državnega prvenstva konec marca na Rogli," je načrte za sklepni del sezone razkril nosilec treh olimpijskih kolajn, dve je osvojil v Sočiju.

Tim Mastnak | Foto: Vid Ponikvar Foto: Vid Ponikvar

Na krilih rezultata s Kayserija, prvih stopničk v svetovnem pokalu, bo v Scoulu nastopil Tim Mastnak, ki je izredno optimističen. "Končno se mi je vse skupaj le izšlo po pričakovanjih. Zdaj sem povsem sproščen. Pritiska ni več, tako da na polno vstopam v marčevski del sezone. Komaj čakam, da bom znova na štartni rampi," se nastopa v Švici veseli Mastnak.

Vrnitev svetovnega pokala v Švico pozdravlja tudi Rok Marguč, ki je v Švici dosegel svojo edino zmago za svetovni pokal. "V soboto bo minilo natanko pet let od te moje zmage v Arosi, ki je za slovensko alpsko deskanje tudi zaradi naslova svetovnega prvaka Roka Flandra leta 2007 zelo uspešno prizorišče. Upam, da bo odslej to tudi Scuol," pravi v Turčiji četrtouvrščeni Marguč.

V Scoulu bodo poleg tekme poskrbeli tudi za večerno zabavo v čast zlate medalje Nevina Galmarinija, domačina iz omenjenega kraja, ki je v Južni Koreji osvojil zlato.

Ne spreglejte