Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Ponedeljek,
14. 3. 2016,
18.07

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

Planica Planica poleti

Ponedeljek, 14. 3. 2016, 18.07

8 let

V Planici dodatna tekma, na četrtkov dodatni val navijačev pripravljeni

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
Letošnji skakalni praznik v Planici se bo začel dan prej, kot je bilo sprva načrtovano. Prva posamična tekma, ki bo nadomestila odpadlo v Titisee-Neustadtu, bo na sporedu že v četrtek.

Čeprav sprva ni kazalo, da bodo odpadlo nedeljsko tekmo v Titisee-Neustadtu v Nemčiji, kjer je ponagajal veter, nadomestili v Planici, je zdaj vodstvo skokov odločilo, da bo dodatna tekma v četrtek v Sloveniji.

Skakalci bodo imeli za konec sezone na Letalnici bratov Gorišek tako kar tri posamične in eno ekipno tekmo.

Sprva so bile za četrtek ob 11. uri predvidene kvalifikacije, nov program pa je sledeč: ob 9. uri bodo skakalci na treningu preizkusili letalnico, ob 10. uri pa bo že prva serija tekme. Ta bo štela tudi kot kvalifikacije za petkovo preizkušnjo, na katero se bo uvrstilo 30 najboljših iz te serije ter deseterica, ki ima nastop avtomatično že zagotovljen.

Zaradi dodatne tekme bodo v četrtek na svoj račun prišli šolarji, saj je ta dan namenjen njim, vendar lahko pričakujemo, da se bo zaradi tekmovalnega dne v dolini pod Poncami zbralo nekaj novih obrazov, ki sprva niso načrtovali prihoda v Planico že v četrtek.

Uvodni dan poseben za Kasaija. Bo tudi za Prevca?

"Karte za četrtek so na voljo, cene pa so takšne kot prej. Vse imamo pod nadzorom. Za četrtek smo pripravljeni, tudi če pride 30 tisoč navijačev," sporoča predstavnik za stike z javnostjo pri Smučarski zvezi Slovenije in OK Planica Tomi Trbovc.

Četrtkova preizkušnja bo imela poseben predznak za japonskega skakalca Noriakija Kasaija, ki bo skakal na 500. tekmi v svetovnem pokalu. Lahko pa postane tudi čarobna za našega skakalnega šampiona Petra Prevca, ki bi z osvojenim prvim mestom postal skakalec z največ zmagami v eni sezoni svetovnega pokala. Trenutno jih imata z Gregorjem Schlierenzauerjem po 13, z novimi stotimi točkami pa bi prekosil tudi znamko Avstrijca po osvojenih točkah v eni zimi. Znamka zadnjega je 2.083 točk, Prevc pa jih ima trenutno 2.023.

Letalnico bodo uradno preizkusili v sredo ob 10. uri, ko naj bi nagajala veter in sneg, od četrtka naprej pa je za Planico napovedano lepo vreme. Morda pa bodo dočakali tudi nov svetovni rekord, ki znaša 251,5 metra in je v lasti Norvežana Andersa Fannemela.

Ne spreglejte