Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Martin Pavčnik

Sreda,
31. 7. 2013,
10.33

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Tina Maze Bode Miller

Sreda, 31. 7. 2013, 10.33

7 let, 12 mesecev

V novem selitvenem valu tudi Mazejeva in Miller

Martin Pavčnik

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Medtem ko je Slovenija v pričakovanju novega vročinskega vala, pa se glavnina smučarskih reprezentanc že hladi na snegu. Za Tino Maze začetek južnoameriškega treninga.

Tina Maze se je v torek s tržaškega letališča podala na pot na južno poloblo, kjer se bo s svojo ekipo lotila najzahtevnejšega sklopa snežnih priprav pred novo sezono. Potem ko je pred leti zimske razmere iskala na novozelandskem snegu, pa je pred zadnjimi sezonami najboljšo kombinacijo našla v Južni Ameriki, kjer v Argentini pili formo v tehničnih disciplinah, v Čilu pa se posveča hitrosti. Vodja ekipe Andrea Massi je že pred časom uredil vse podrobnosti v zvezi s sodelovanjem z drugimi ekipami, tako da sta pravzaprav edini neznanki vreme in pa južnoameriški letalski promet, ki skorajda kot po pravilu postreže s kakšnim neugodnim presenečenjem.

Mazejeva je sicer prve snežne kilometre v pripravah na novo sezono, v kateri bo branila veliki kristalni globus in lovila prvo slovensko zlato kolajno na olimpijskih igrah, nabirala že v Evropi. Ob pregovorno zahtevnih kondicijskih treningih v Italiji je namreč smučarske občutke lovila enkrat na ledeniku Kauntertal in dvakrat na Stelviu. Tam se je ekipi najboljše svetovne smučarke priključil tudi novi pomočnik Walter Ronconi.

Preostale slovenske odprave na južno poloblo so predvidene za drugo polovico avgusta. V Južno Ameriko bosta potovali tako moška ekipa, ki je te dni na smučarskem mravljišču na Zermattu, kot tudi ženska vrsta z Marušo Ferk in Ilko Štuhec na čelu.

Z ledenikov na jug pa se postopoma selijo tudi v drugih taborih. V kratkem bodo na Novo Zelandijo odpotovali Nemci, v več valovih pa se tja zgrinjajo Američani. Ob tem je zanimivo, da se na prvi snežni trening po daljšem času odpravlja tudi 35-letni Bode Miller. Nekdanji zmagovalec skupnega seštevka, ki je v svetovnem pokalu nazadnje nastopal februarja 2012, se je namreč po rehabilitaciji in daljšem oddihu resno lotil priprav na svojo zadnjo olimpijsko sezono, v kateri namerava poravnati številne odprte smučarske račune.

Ne spreglejte