Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
17. 9. 2022,
13.14

Osveženo pred

1 leto, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,63

Natisni članek

Nika Križnar Nika Križnar Maja Vtič Nika Prevc Nika Prevc Urša Bogataj Urša Bogataj

Sobota, 17. 9. 2022, 13.14

1 leto, 7 mesecev

Urša Bogataj potrdila skupno zmago, Nika Prevc prvič na stopničkah

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,63
Rasnov smučarski skoki, grand prix, Urša Bogataj, Nika Prevc | Urša Bogataj ni bila najbolj zadovoljna z današnjimi skoki. | Foto Sportida

Urša Bogataj ni bila najbolj zadovoljna z današnjimi skoki.

Foto: Sportida

Na predzadnji posamični tekmi poletne velike nagrade za smučarske skakalke je v težkih razmerah v Rašnovu v Romuniji Urša Bogataj zaostala le za Avstrijko Evo Pinkelnig, njen uspeh pa je s prvimi stopničkami v karieri dopolnila Nika Prevc. 

Že včeraj zvečer je v Rašnovu odjeknila neprijetna novica o poškodbi Nike Križnar, ki si je na vadbi po treningu na skakalnici zvila desni gleženj in je bila tako danes žal zgolj v vlogi gledalke ob skakalnici. 

Tekmo spremenljivih razmer je zanesljivo dobila Eva Pinkelnig z 92,5 in 88,5 metra ter 233,5 točke pred na koncu drugouvrščeno Uršo Bogataj, ki je z nižjega zaletišča skočila dvakrat po 85 metrov, zbrala pa 217,0 točke. S tem je Bogatajeva že ubranila lansko skupno zmago v seštevku poletne velike nagrade. Uspeh kariere na članski ravni je vpisala Nika Prevc z 81 in 92 metri ter 209,3 točke na tretjem mestu za prve stopničke v karieri.

Bogatajeva ni bila najbolj zadovoljna s skoki

"Z današnjimi skoki nisem ravno najbolj zadovoljna. Letos imam sicer kar veliko nihanj in potem je kakšen dan zelo v redu, kakšen dan pa je tudi slabši in zato sem danes malo slabše volje. Ampak vseeno se mi zdi, da moram uživati tudi v tem, kar je bilo."

"S prvimi stopničkami sem zelo zadovoljna. Po prvem skoku mi zaradi napake sicer ni kazalo na tako dober rezultat, a se mi je uspelo za drugo serijo zbrati, da sem prikazala enega svojih pravih skokov," pa je po tekmi povedala Nika Prevc.

Maja Vtič | Foto: Sportida Maja Vtič Foto: Sportida

Maja Vtič tekmo končala na 7. mestu

Odlična je bila tudi izkušena Maja Vtič, ki je s 84 in 88 metri ter 199,0 točke končala na 7. mestu, Katra Komar je s 74,5 in 80 metri ter 175,0 točke zasedla 14. mesto, točke pa je na 25. mestu osvojila tudi Jerneja Repinc Zupančič.

Organizatorji v Romuniji so imeli nekaj težav pri izračunu točk, saj so sprva pozabili upoštevati znižanje zaletišča s strani žirije za Bogatajevo, kar ji je odneslo dodatne točke, po popravku pa se je s 4. mesta zmagovalka dveh tekem te sezone še drugič uvrstila na drugo mesto.

Pred zadnjo posamično tekmo sezone v Klingenthalu ima Urša Bogataj 360 točk, drugouvrščena Nika Križnar 240, tretja je Francozinja Josephine Pagnier s 187 točkami. Vse je odločeno tudi v pokalu narodov. Ta bo prav tako znova pripadel Slovenkam, ki imajo kar 859 točk, drugouvrščene Avstrijke so zbrale 442 točk, tretje Nemke pa imajo 410 točk.

Jutri bosta Urša Bogataj in Nika Prevc nastopili še na tekmi mešanih parov.

Nika Križnar
Sportal Nika Križnar utrpela poškodbo gležnja
Ne spreglejte